POSTED IN Endring av politikken, Norsk politikk

Jan Hårstad

De som har vettet i behold må nå samle seg.

15 kommentarer
Print Friendly, PDF & Email

Drømmen om kulturlåven

Av Jan Hårstad

Det er natt til søndag 28 april og jeg ligger urolig og minnes et gammelt prosjekt jeg hadde som medlem av Rødt rundt 2000. Den gang var det jo fremdeles litt dynamiske muskler i miljøet som gjorde at en kunne se litt framover i tid.

       På det tidspunkt skrev jeg et brev til Sentralstyret i Rødt eller RV som det vel het den gang og foreslo følgende: Rødt/RV bør ta sikte på å samle inn penger til innkjøp av et lite småbruk hvor det fantes en låve. På dugnad skulle en da gjøre denne låven om til en møteplass og et slags studiesenter med plass til bøker. Jeg tilbød at mitt eget arkiv/bibliotek kunne gå rett til en slik kulturlåve.

Ifølge et medlem av Sentralstyret mente mange der at dette var en meget god ide, men allikevel ble den aldri realisert.

Senere i livet samarbeidet jeg med Odd Nerdrum om hans dramatiske verker og vanket på hans låve like utenfor Stavern. Her var jo låven veldig påkostet da til mottak av elever fra alle verdens hjørner og plass til store atelier, men det er virkelig en imponerende låve.

Så kom jeg på sporet av at Hans Gaarder (1960-2021) var en drivkraft bak kulturlåven på Gran som jeg bare har sett fotografier av, men bare disse begeistret meg. Det var akkurat noe slikt jeg hadde forestilt meg.

Nå ser jeg det at Foreningen Steigan-Mot Dag har invitert til en slags sommer-debattseminar i italienske Tolfa og der kunne jeg tenkt meg å være om det ikke var for varmt for meg. Det er også et tegn i tiden for dette: nå må vi begynne å snakke sammen vi som fremdeles har noe av vettet i behold.

Det store prosjektet til globalistene er avskaffelse av ytringsfrihet og overvåkning av alle ytringer ved hjelp av kunstig Intelligens. Som det sikkert begynner å demre for de fleste så er det storkrigene mot Kina-Russland og Iran som står på dagsorden.

Nå har vi så dårlig tid at vi må ta det helt rolig. Vi trenger en omfattende debatt om miljøene rundt TrønderRød-Steigan og derimot skal gå i gang med prosjektet om Kulturlåven. Loddet er kastet, vær så god kom med synspunkter.

Forsidebilde: Beth Macdonald

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.

15 kommentarer. Leave new

 • Ja, det haster VELDIG. Mitt ønske er at utilgivelige overgrep som årvåkne har visst om i flere år nå kommer på bordet og blir umulige å ikke se i øynene, ikke engang for de mest pysete sannhets-fornektere. WHO-lojalistene må på pinebenken på direktesending.
  Døde Hans Gaarder en naturlig død? Så graverende som dette er Norge blitt med lovløsheten i styresmakter og deres leiesoldater at en BORG, vanskeligere å innta enn en låve, ville være fint, eller et sted hvor en f.eks. kunne sperre den eneste tilkomst med en traktortilhenger, vaktposter og veltrente hunder.
  En ide om hvor langt europeisk politi er villige til å gå mot folket så vi nylig på Berlin Tempelhof hvor jøder ble lagt i håndjern for «anti-semittisme», som Yanis Varoufakis kan si mye om. Norge bedre enn Tyskland i disse dager? Neppe.
  Lahaina-massemord, «vaksine»-massemord, kjøttkvern-massemord, massesterilisering; de er så onde som det og mer til: atomvåpen.
  Krigføring av eliten mot folket, globalt, we the people mot den globalistiske, satanistiske dypstaten og dens lakeier, det er det vi står overfor, vi mennesker mot umenneskene.

  Svar
 • (Nei) Det vi må gjøre er å ta det ROLIG.

  Disse, som har arbeidet for En Verden, En leder, – og En valuta , og totalkontroll. – Har arbeidet sakte men sikkert i (flere) 100 år.
  Nye generasjoner som vokser opp nå ser ut til å ha samme strev og frustrasjonersom vi hadde for 50 år siden.
  Deres søken er like viktig.
  Og mange av oss søker fortsatt. For livet er en forunderlig greie.
  Politisk oppsplitting, og parti-politikk, har vært brukt til å splitte, ikke forene.

  Hva gjør et liv verdt å leve?
  Hva er et individ?
  Hva er velstand?
  Hva er utvikling?
  Hva er et SAMfunn? ( Og selvfølgelig; hva er penger, – og renter som vi har gitt så stor makt)

  Hvem har kontroll? Over individet . Over samfunnet.
  Hvem er det vi vil skal ha kontroll? Over individet. Over samfunnet.

  DENNE samtalen haster det med. Først og fremst med oss sjøl.
  SÅ kan vi komme sammen.
  Ikke i kamp, men til samtale.

  Svar
  • Hvis det kunne la seg gjøre å PRATE seg ut av dette er det selvfølgelig det beste; håper du har rett, og at jeg, som tror dette kan bli voldsomt, tar feil. Kanskje jeg nedvurderer menneskenaturen? I den svært nære fremtid vil det vise seg. Og det viser seg daglig i nåtid. Jeg håper virkelig jeg bare er blitt for kynisk og at jeg har tatt helt feil, at jeg har undervurdert det gode i menneskene. Den som lever får se.

   Svar
   • e.:

    E, ikke for å PRATE kun
    – Men for først å bli enige om hvor vi vil. Og hvorfor.
    Vi trenger ikke flere politiske kadre som forteller oss, – og som selv ikke vet.

   • Individet /innbyggerne i en nasjon skal få leve så fritt som mulig.
    Og vet ( bør vite ) sjøl hva de vil med livet. Politikerne er ikke våre foreldre. Og vi er ikke deres barn.
    Staten skal ta ansvar for vår trygghet. Vi organiserer oss og betaler inn penger for å finansiere det som skal til.
    Dette har alltid vært utgangspunktet for statsdannelse.
    Men en statlig administrasjon skal også legge til rette for at innbyggerne i nasjonen kan ta ansvar for sitt eget liv, og oppleve seg så frie som mulig, i stolthet over egne krefter. Og ikke knuge de ned i skatter og avgifter som gjør de som livegne og avhengige.

 • Tommy Olstad
  2 mai 2024 15:13

  John Lennon var en stor visjonær, og vi skal ikke undervurdere hans konklusjon i sangen «Revolution»:
  – Don’t you know it’s gonna be, all right, all right, all right – all right, all right, all right, all right, all right, all right, all right, all right!

  https://www.youtube.com/watch?v=6MbqzDm1uCo

  Svar
 • Torfinn Slettebø
  2 mai 2024 15:44

  Godt initiativ frå Hårstad. Kanskje finst det høvelege lokale ein stad? Om sumaren kunne me til og med treffast i friluft. Berre for å sparka i gang noko?

  Sidan både Derimot, Spartakus og andre gode krefter har tilknyting til Bergen, er Bergen og omland ein aktuell stad? Tolfa er for avsides.

  Svar
  • Ja, Torfinn -Tolfa er for avsides. Allerede Rui-søstrene syntes Kongen i Oslo bodde litt avsides hehe.

   Svar
  • Saksyndig
   4 mai 2024 21:59

   Saksyndig held òg til i Bergensområdet, og er meir enn open for eit treff.

   Svar
 • FOLKETS MAKT: SOSIALISME FOR DET 21.ÅRHUNDRE
  Norge er fullstendig endret de siste tiårene. Kapitaiismen dominerer «all tenkning.»
  Landet har et oljefond med verdi hinsides det tenkbare, og er eier av 2,5 prosent av alle børsnoterte selskaper i Europa.
  En ny, mulig sosialisme kommer ikke utenom å ta stilling til hva dette betyr for folket og landet.
  Den etablerte venstresida har et uavklart forhold til landets rikdom og kapitalismen som uovertruffen ideologi.
  Vi som holder til i hovedstadsområdet bør kunne møtes og se framover.
  Ikke som et nytt parti, men som en gruppe som kan samle seg om mulige nye TESER for et nytt politisk ståsted.

  Svar
  • T.D::
   » Landet har et oljefond med verdi hinsides det tenkbare»

   En MYE større ressurs er jo den norske befolkningen, mye større enn oljefondet.
   Oljefondet kan kun kjøpe andre nasjoner sin produksjon. I en urolig verden, der pengeverdier & renter og valuta trikses med. Helt uforutsigbart.
   Den norske befolkningen kan produsere mat til eget nødvendige bruk , og produsere den velferden det sjøl ønsker. I eget tempo. Mot egne langsiktige, forutsigbare mål.
   Der arbeidet og fellesskapet i dette blir like viktig som å nå målene.

   Men vi er lurt til å tro at penger (tall) er viktigere enn en nasjons arbeidskrefter, arbeidslyst og innovasjon.
   Dette gir makt.
   Ikke til innbyggerne/arbeidskreftene.
   – Men til de som styrer tallene. Nasjonalt og/eller globalt.

   Svar
 • Trond A. Linstad
  2 mai 2024 18:38

  Hei,
  Har noen penger? Et lite hyggelig sted sentralt i utkanten av Oslo, kan kanskje være mulig å kjøpe og bruke etter noe dugnad.
  Hilsen
  Trond A. Linstad

  Svar
 • Antiglobalister/antiteknokrater på høyre og venstresiden bør jobbe sammen, begge sider forstår problemet selv om de er uenige om man skal kalle det et eple eller en pære. Selv om kina kan hjelpe med avdollarisering og kanskje føre til en annen verdensorden så glem ikke at globalister, tyranner og pengemakten generelt er i alle land og samarbeider på tvers av landegrenser. Og for guds skyld ikke se opp til kinas teknokratiske digitale masseovervåkningssystem med digital valuta og social credit.. Ikke erstatt ondskap fra vest med ondskap fra øst.

  Svar
 • Sosialismen har i alle sine år bare vært en nær slektning av kommunismen; en tilsynelatende god idé som i praksis ødelegges av menneskelig korrumpsjon og begjær. Det er ikke en -isme å bygge videre på, men har av alle ledere (som selvsagt er inspirert og groomet av bakenforliggende onde krefter) blitt framhevet som det eneste riktige. Sosialisme har vært ideelt å bygge en bipolar verden på, der begge sider ser den andre som ondskapen selv, og siden motparten også er konstruert har det vært lett å manipulere begge leire. Det er som fuglen oppdager at vingene må jobbe sammen for at fuglen skal fly. Glem kulturlåvene deres; endringene kommer snart og de vil være mer formidable enn noen av oss kan forestille oss..

  Svar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Fill out this field
Fill out this field
Skriv inn en gyldig e-postadresse.

Neste innlegg

Snur stemningen nå?

1. mai Bergen krever solidaritet med Gaza og kraftfulle tiltak mot Israel.

Forrige innlegg

Kan klimaendringene være en god ting?

Fordelene med en varmere planet

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.