POSTED IN Norsk politikk, Venstresiden

Jan Hårstad:

Rødt-vedtaket verdensrekord i provins-naivisme.

3 kommentarer
Print Friendly, PDF & Email

Komplett vås fra Rødt

Av Jan Hårstad

Maktens media puster lettet ut etter at Rødt nå også har blitt et Nato-parti. Partiet blir omtrent feiret nå. Alle partier i Norge er nå Nato. Verken SF, NKP eller AKP har noen gang eksistert. Historien skal utraderes eller omskrives.

Den uttalelsen vi nå finner i media 23 april 2023 går slik:

«Det er riktig med våpenstøtte til Ukraina i kampen for SELVSTENDIGHET og FRED, når ukrainerne har bedt om det. Disse våpnene må ikke brukes utenfor ukrainsk territorium.»

Jeg har i flere artikler her spurt om Rødts ledelse er istand til å lese i det hele tatt. Det ser absolutt ikke slik ut. Siste taler fra Natos Jens går jo ut på at «Ukrainas Future is in Nato». I Juli skal det være toppmøte i Litauen hvor Nato-medlemskapet skal endelig bestemmes. Men så langt har Nato levert våpen til 150 milliarder dollar for å væpne det fredelige og selvstendige Ukraina.

Natos plan er 300 000 Nato-soldater spredt rundt hele Russergrensa og gigantiske militærøvelser finner sted overalt, også i Norden. Forsvarssjef Austin og hærsjef Mark Milley ruster USA/Nato for en totalkrig både mot Kina og Russland. Det meldes jo hver dag, det er bare i Rødt ledelsen dette ikke blir forstått.

Nå var det ingen overlegen seier for Nato-Rødt på landsmøtet. 107 for Natovåpen og 74 imot.

Sånn som denne verdenskrigen vil utvikle seg er det helt utenkelig at fraksjonen som de 74 representerer kan leve med et parti som risikerer omfattende Natoatomkrig for å knekke sine globale rivaler. Helt utenkelig, det går bare ikke selv om det manes til borgfred i partiet. Historiens bevegelse og dynamikk bryr seg ikke om velment ønsketenkning, det er provinsnaivisme.

Allerede i løpet av sommeren kommer hendelser i og rundt Ukraina som blåser vekk dette Orwell «War is Peace» språket som Nato-Rødt holder seg med.

En kan ikke se bort fra at Moxness-fløyen er fornøyd med Nato-resolusjonen, men i virkelighetens verden har de egentlig sprengt partiet. Spørsmålet er bare hvor mange måneder det vil ta før de 74 organiserer et brudd. Det er ikke norsk innlandspolitikk som framkaller dette bruddet men de verdenshistoriske konfrontasjoner som står på dagsorden: Iran-Israelkrigen. Krigene mot Russland og Kina. Vi går inn i en epoke av Global krig og taktiske atomvåpen gjøres klare.

Forsidebilde: iStock

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.

3 kommentarer. Leave new

 • Torfinn Slettebø
  25 april 2023 14:06

  … men ikkje soldatar og jagarfly, seier Raudt. Panservogner er det for seint å reservera seg mot. Uranammunisjon òg.

  Ikkje gass, sa venstremann Røiseland under Vietnam-krigen. (Men napalm, plantegift og anna develsmakt var greitt.)

  Om våpen var vegen til fred, skulle me hatt mykje fred no. (Fritt etter F. Heffermehl i Klassekampen i dag.)

  Svar
 • «Det er riktig med våpenstøtte til Ukraina i kampen for SELVSTENDIGHET og FRED, når ukrainerne har bedt om det. Disse våpnene må ikke brukes utenfor ukrainsk territorium.» Hvor naiv går det an å bli ?
  Det er jo like rosa som når det på norskprodusert uranammunisjon , brukt av snikskyttere i Afganistan mot sivile , står : «Må bare brukes mot pansrede kjøretøyer .»

  Svar
 • Komplimanger for tredje gong til den eldre herren for truvedig og deprimerande melding frå andedammen om uinformerte dumme gjess og ender, og for varsel om den planlagde utvidinga av krigen. Dollaren skal forsvarast til siste shekel, nest siste?

  Svar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Fill out this field
Fill out this field
Skriv inn en gyldig e-postadresse.

Neste innlegg

Kontrollert rivning:

Den rykende revolveren, men hvem holdt den?

Forrige innlegg

Illusjonen om USAs makt møter virkeligheten i Ukraina.

Verden ser hvordan den vestlige propagandaen går i oppløsning.

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.