POSTED IN Norsk politikk

Jan Hårstad:

Rødt mot politisk selvmord?

3 kommentarer
Print Friendly, PDF & Email

Om å gå fra vettet

Jan Hårstad  

I helgen skal det da være landsmøte i Rødt og høyest på dagsorden står Ukraina-Nato spørsmålet. Det som kommer til å skje utover året er et Rødt i stor turbulens med fraksjonskamper, splittelser og utmeldinger. For Rødt som et Natoparti er den totale galskap. 

Nato forbereder atomkrig både mot Russland og Kina.

Hvis det bare var slik at det var politisk redaktør Braanen i redaksjonen i Klassekampen som har mistet det lille han har av politisk vett, så kunne man jo spadd opp Freud og startet en individual psykologisering av fenomenet.

Men sånn er det da ikke. KK holder seg også med en utenriksredaktør som heter Mari Eifring.

Da hun var ung jente var hun selvfølgelig med i Rød Ungdom som på sine leire samlet inn penger til palestinske PFLP. Folkefronten.

Nå i dag 5 mai er hun begeistret over at «Vesten står mer samla enn noensinne mot Russland».

«Det har oppstått et sjeldent sterkt samhold i Vesten som følge av Russlands brutale invasjon av Ukraina.»

Det som da er beklagelig er at «ikke-allierte» land ikke blir med på demoniseringen av Putin, så som India, men hun hopper bukk over de palestinske organisasjonene og sin ungdoms favoritt nevner hun så definitivt ikke.

PFLP Boasts About its Ties to Iran | FDD's Long War Journal
Folkefronten for Palestinas Frigjøring, PFLP

I den palestinske borgerkrigen som utviklet seg ved at Hamas vendte seg mot Assad-regimet, var PFLP hele tida på Assads side. Så godt som alle palestinske organisasjoner i dag støtter Russland i stedfortrederkrigen mot Nato i Ukraina. 

Forklaringen på dette er enkel: i alle avgjørende situasjoner støtter USA Israel i deres kontinuerlige kriger mot palestinerne.

En kunne kanskje forventet at en tidligere Palestinaaktivist som Eifring luftet dette temaet, men hele redaksjonen i KK nå om dagen skal en være vestlig Nato-begeistret.

Som jeg har redegjort for: Asia går svanger med en storkrig da Japan vil fordrive Russland fra øygruppa KURILENE. Midtøsten går svanger med tidenes storkrig mellom Israel og Iran som leder en front som kaller seg Motstandsbevegelsen og som inkluderer PFLP-Hamas-Islamic Jihad.

Begge disse krigene vil få karakter av globale kriger da Japan-Israel havner på Nato-sida og Iran-Hizballah-Syria-Palestinerne havner på Russlandsida. Hele verden er nå under dyp og hatsk polarisering og Eifring gleder seg over Vestens og Natos «samhold».

Det er så surrealistisk at det knapt er til å tro. En person som hadde skrevet at sånn ville det bli på toppen i Klassekampen for et år siden, ville sannsynligvis fått en anbefaling om å oppsøke en psykolog.

Vel. Historien om Rødt i den nærmeste tida vil være historien om brutte vennskap, fraksjonering, utmeldinger og fullt kaos. Nato-fansen mot Palestinere og andre undertrykte folk.

Det er synd å måtte si det, men denne utviklingen meldte jeg tidlig på 2000-tallet. En ligger som man reder. En høster som man sår. Svingen inn til Nato-sosialdemokratiet var et slags politisk selvmord.

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.

3 kommentarer. Leave new

 • Grimelund
  7 mai 2022 17:43

  Veldig godt innlegg. Stalin studerte til prest men i stedet for å ta eksamen begynte Stalin med bankran. I 1922 var han sjef for kommunistpartiet og prester stod ikke høgt i kurs i Sovjetsamveldet men Stalin hadde rubler han kunne dele ut og være raus.. Det er bilder av Hitler der han går i demonstrasjonstog for kommunistene. Riktignok var han veldig ung da. Politikere velger det partiet som gir dem suksess. Og partiene velger de sakene som er populære og akkurat nå er NATO i vinden og politikerne snur kappen etter vinden. Lojalitet er det bare stemmekveget som vet hva er.

  Svar
 • Kaspar Gram
  7 mai 2022 18:15

  Det er ikke noen motstemmer igjen, nesten alle politikere er samlet under globaliststyrte Stortingspartiets trygge skjerm. Ikke et minimum av erkjennelsessøken og erkjennelsesvilje . Tilbake er den poltiske uniformeringeen – i praksis komplett.
  Hvilke gigantisk fare har de ført Norge opp i. Intet bererdskapslager for mat når vi går mot en styrt matkrise globalt og storkriger. Hva var vel riktigere å legge ned sjøheimevernet, ta fra hv-soldatene våpnene, lar oss ha 1 bgigade mot 13 i 1886. Stortingspartiet vil ikke nordmenn vel, men massedød samtid som de gjør Norge til et oppmarsjområde for storkrigene, Nå har jo engelskmennene også meldt sitt ønske om å ha base i nord. Vi aner at daværee utenriksminister Jonas Gahr Støre kjente til disse planene da han i 2012 åpnet Varrangerfestivalen med en tale hvor han sa at «nord-kalotten skal bli det nye midtøsten».
  Amerikanernes våte drøm er at Kina og Russland barker i hop. Det ser ikke slik ut nå. Men etter at de har strukket Russland skikkelig, kan det tenkes at vesten manøvrerer geopolitisk hvor dette kan bli realitet.
  Nesten alle på Stortinget og i regjering kvalifiserrer seg for tiltale i en fremtidig riksrettssak. Men de kan føle seg trygge – dett vil ikke bli noe rike, Norge, tilbake og holde saken i.
  Takk Jan!

  Svar
  • Torfinn Slettebø
   7 mai 2022 22:46

   Kan du utdjupa opplysningane dine om Storbritannia sine ynske om base i nord? Er det tale om Nord-England eller Nord-Noreg?

   Svar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Fill out this field
Fill out this field
Skriv inn en gyldig e-postadresse.

Neste innlegg

Etter at vaksineringen startet:

Dødsfall blant amerikanske flypiloter økte med 1750%

Forrige innlegg

Polen redder seg på tysk gass som tyskerne har kjøpt fra Russland.

Men Polen vil straffe Tyskland for det samme gasskjøpet.

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.