POSTED IN Norsk politikk, Virkelighetsforståelse

Jan Hårstad:

Rødt, et parti av analfabeter?

9 kommentarer
Print Friendly, PDF & Email

I den siste høringen i Kongressen snakket både forsvarsminister Austin og hærsjef Mark Milley utelukkende om forberedelser til de store krigene mot Kina og Russland. Helt siden Rand strategidokument fra 2019 har alle USAs strategiske og militære tenketanker ikke gjort noe annet enn å debattere hvordan disse krigene skal føres.

Jan Hårstad

Så har man bygget opp et asiatisk Nato som kalles AUKUS som igjen skal bygge Nuclear submarines som skal være nøkkelvåpenet for å nedkjempe Kina. USA har også tenkt seg autonome baser i Sverige så vel som i Finland for å kunne angripe Russland-Kina nordfra. Alt dette jeg nå skisserer har vært hovedtema på deromot.no og på Steigan.no i minst fire år om ikke lenger.

Men når nå partiformann i Rødt, Moxnes, uttaler seg på Forsvarets Forum i dag 12 april glir han automatisk inn der som en en hvilken som helst frelst norsk Nato-offiser. Det er faktisk ingen forskjell på Moxnes og gjengen av USA frelste naivister der.

Her melder Moxnes håp om å «kunne doble den norske hæren innen 2030, framskynde luftvernanskaffelser og langtrekkende presisjonsartilleri. – Det er god sikkerhetspolitikk at DET NORSKE FORSVARET selv gjøres istand til å hevde suverenitet i nordområdene.»

Hvis Moxnes hadde lest forsvarets forum bedre ville han visst at sjefene for Nato i Belgia, som er amerikanske generaler, ukentlig ringer forsvarssjef Erik Kristoffersen for å tilrettelegge Norge og Norden for de planlagte krigene som meldt. Lenge.

Hele det offisielle Norge er fanatiske Nato-ianere og en kan si det slik at et korrekt navn på dagens Norge er NATOISTAN. Det finnes ikke andre synspunkter i norske hovedmedia og Rødt adskiller seg ikke på noe vis. 

Da har vi da den situasjonen at Pål Steigan skriver at han er medlem av Rødt. Og samtidig blir han æresskjelt for at han ikke er Nato-norsk som den øvrige venstresida. 

Og Steigan har jo nærmest som en folkeskolelærer måtte skrive om igjen og om igjen at det finnes ikke noe sånt som et «norsk forsvar». Absolutt alt som har med taktikk, strategi å gjøre er underlagt Nato. ALT.

Norge bombet i Libya av hjertens lyst.

Når NatoNorge bombet Libya i sin tid var det et lysende eksempel på hvor ekstremt lojal Norge er til USA og Nato. Hva i all verden hadde Libya truet Norge med?  Selv ikke de hardeste kynikere innen  norsk politisk debatt hadde forestilt seg at den samlede «venstresida» i Norge skulle bli aktivister for amerikanske okkupasjoner og planlagte kriger.

Hvordan skal man forklare dette? 

Det er da et mulig svar. Det er karrierer, mediatekke, stortinget, penger, posisjon og berømmelse i Norge om du slutter å interessere deg for virkeligheten. Slutter å lese strategidokumenter og generalenes tenkning, kort: 

Den raskeste veien til politisk karriere i Norge er å opptre som en Nato-analfabet. Det har allerede Moxnes skjønt.

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.

9 kommentarer. Leave new

 • Torfinn Slettebø
  15 april 2023 8:35

  Skarp lut frå Hårstad.

  Landsmøtet i Raudt vil visa korleis det står til i partiet. Er det heilt sikkert at framlegget om våpen til Kiev-styret får fleirtal?

  Dersom Raudt vil senda våpen til Kiev, vert det logisk å senda våpen til Damaskus òg, for å frigjera den suverene staten Syria.

  Under Nato-åtaket på Libya var det få i Noreg som støtta våpenhjelp til den angripne parten.

  Men når det for ein gongs skuld er Russland som er angripar, vert «alt» endra? Skal verkeleg alle norske parti meina det same?

  Svar
 • Ja, alle må mene det samme, ellers er de putinist, og er du det er du sikkert også antivaxer, klimafornekter, trumpist, EU-motstander, etc., og lidende av en rekke fobier: homo-, trans-, islamo-, og sikkert flere fobier og skjellsord de ikke har oppfunnet enda,
  men noen fobier, som russofobi, er bare bra,
  ikke sant, Moxness? Du kan «bli med på «blot for krigslykke for Ukraina?» ved Borrehaugene, hvor quisling også trivdes. Der skjer i sommer i vestfoldmuseenes regi festligheter Steigan forteller om; baren er åpen og du kan «skåle til lykke for Ukraina», Moxness, mens fattig-gutter og leiesoldater dør som fluer hver eneste dag og Zelensky stapper lommene fulle med vestlige arbeideres skattepenger.
  Er Steigan medlem av Rødt? Hvorfor? Det må være av gammel vane og ingenting annet.

  Svar
  • Ole Kristian Jønholt
   15 april 2023 16:51

   Kunne ikke sagt det bedre selv, Biden regimet har også alle fingre og tær i Ukraina.

   Svar
 • Stortinget har blitt eit krigsparti, eit samla parti, alle einige og entusiastiske i krigen mot Russland saman med USA.

  USA sine basar i Norge skal bli bombemål i krigen som kjem. Russiske admiralar vil nok ønske seg kontroll over Svalbard og Finnmark for å trygge si viktigaste hamn.

  Nordmenn er likegyldige så lenge dei får sydenturen sin. Raudt er venstrefløyen av partiet Høgre.

  Svar
  • Torfinn Slettebø
   15 april 2023 17:54

   Mange er likesæle, ikkje alle. Lars Birkelund bryr seg. Dei som ikkje alt har lese «Krig, som bestilt? NATO, Ukraina, Russland, russofobi og andre årsaker til krigen i (om) Ukraina», har noko å sjå fram til.

   Falken Forlag gjev ut boka.

   Svar
 • Jan Hårstad
  15 april 2023 21:27

  Breaking news: jeg avbryter dette temaet med å melde at klokka 10 ikveld melder israelske newsrael.com
  at Israel har bedt USA om hjelp til å knuse de iranske atomanleggene. (15.4)
  Vi legger til at US nuclear submarine USS FLORIDA forsvant inn i Gulfen utstyrt med 154 tomahawk missiler 13 april.
  Skulle så skje at US-israel sammen angrep Iran vil Ukrainakrigen framstå som småtteri. da vil hele Midtøsten brenne. Jeg har mine tvil om at USA våger dette.

  Svar
  • «Jeg har mine tvil om at USA våger dette.»

   Kanskje håper USA å forstyrre Russland ved å sette i gang en tofrontskrig?
   Iran er vel uansett et omåde som USA/Israel har ønsket seg lenge. – For å innringe Russland ytterligere?

   ‘ I en lekket epost skrev USAs tidligere utenriksminister Colin Powell at Israel har 200 kjernefysiske våpen. «Iranerne kan ikke bruke én om de endelig lager en. Gutta i Teheran vet at Israel har 200, alle rettet mot Teheran, og vi har tusener», står det i eposten’.
   dagen.no/Nyheter/midt%C3%B8sten/Powell-i-lekket-epost-%E2%80%93-Israel-har-200-atomv%C3%A5pen-387718

   Svar
   • «Israel har 200, alle rettet mot Teheran»

    Det er selvsagt tull, og Zionistisrahell hadde for 20 år siden over 500 A-bomber, og det var en nazionist som opplyste at de kunne sprenge sine A-bomber over hele kloden. La til at alle europeiske hovedsteder og større byer kunne tilintetgjøres. – Hvordan er det mulig? Det er mulig ved at de ikke har stablet A-bombene sine opp i det okkuperte Palestina. De utplasserer dem i aktuelle mål etter hvert som de er ferdigprodusert. Hvordan er det mulig? Godt spørsmål. Kan det være det er derfor nazionistene anstreger seg sånn fpr å får kontroll med conteinerhavner, conteiner-firma og conteiner-skip?…
    Står det en container, eller to, vekkstuet i Oslo, med ekstremt farlig innhold?

    Israel Aerospace Industries IAI has successfully completed firing test with LORA artillery missile
    youtube.com/watch?v=1XFs8MxnTUs

 • Har denne partiformann i Rødt, Moxnes, uttalt seg om sine sjanser til å overleve atomvinteren dersom han ikke blir stekt levende i løpet av sekunder, men er så uheldig at han overlever utvekslingen av atomrakettene?

  Svar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Fill out this field
Fill out this field
Skriv inn en gyldig e-postadresse.

Neste innlegg

Forvandlingen er i gang.

Hvilken verden står vi overfor?

Forrige innlegg

En side ved Ukrainakrigen som fullstendig oversees:

Hærene kjemper, men industrien vinner kriger. Moderne krig er industri-krig.

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.