POSTED IN Ideologi, Venstresiden, Virkelighetsforståelse

Jan Hårstad:

Når sosialister er uvitende som nek.

8 kommentarer
Print Friendly, PDF & Email

Litt om den tredje verdenskrig.

Av Jan Hårstad

Med jevne mellomrom kommer det nå meldinger fra folk som har kalt seg sosialister som er så ekstremt ubegavet at en lurer på hva de har tilbrakt livet med av åndelige sysler. De siste ut for å dumme seg ut var tre fra Rødt i Klassekampen 6 januar: Lars Borgersrud, Terje Kolbotn og Boye Ullmann.

Hva er det de ikke forstår? Den klassiske tyske krigsteoretiker Clauzewitz sa det slik: «Krig er fortsettelse av politikken med andre midler». Følger vi tyskeren når det gjelder Ukrainakonflikten må vi da starte med Nato-utvidelsene mot Russland som bare ballet på seg og som også førte til at USA sponset et kupp i Kiev i 2014. Regimeendringen kostet 2 milliarder Dollar. Hvorfor?

NATO: Why Russia has a problem with its eastward expansion ...
Det er ikke Russland som har ekspandert etter 1990, det er motsatt Nato som har gjort det.

Lenge før 2014 begynte internasjonale nazister å valfarte til Ukraina da dette var hovedstaden for nynazismen. Og utallige videoer viste at disse bygget opp supernazist Stepan Bandera som nasjonalhelt. Og det var slik da den gamle kalde krigen begynte at Vesten samlet på restene av Banderaorganisasjonen for denne kunne det bli bruk for seinere i historien. Spesielt Canada var basen for Banderatilhengerne. De ble skjermet.

Det hefter ikke noe rart med dette. Hitlers sjef for Østfrontetterretning, Reinhard Gehlen, ble første etterretningssjef i det nyokkuperte VestTyskland. Nazistiske rakettforskere, psykologer og leger ble flyttet over til USA. Ikke det minste merkelig det heller.

Fra Afghanistankrigen 1979-89 utviklet USA sin nye krigsmetode anvendt helt til i dag. Et sted mellom 30 og 40 000 jihadislamister ble fløyet ut av fengsler i Arabia og sendt til Pakistan for å bli USAs leiesoldater. De nevnte forfatterne skjønner den dag i dag ikke bæret av dette.

Blowback ble ikke tatt i betraktning, men veteranene fra første Afghanistankrig ble da senere ledere i islamistisk krigføring på Balkan, i Syria og Libya. Jihadislamistene ble Natos leiesoldater. På samme vis: Banderapartiene i Ukraina ble selvsagt vartet opp av Natos militære etterretningstjenester fordi det ga Nato en perfekt mulighet til å lage en militær spydodd på det aller viktigste område for russisk geopolitikk: Krim som ga adgang til det varme Middelhavet.

focus photography of person counting dollar banknotes
Bruker vi for lite penger til å ruste opp mot en fiende som ikke truer oss?

Allerede forrige gang forsvarsbudsjettet for NatoNorge ble framlagt i Tinget, plusset Rødts forslag på med 500 millioner kroner og ved siste gang: 600 millioner kroner.

De som har god hukommelse husker at nyformann Moxness jobbet for å bli kvitt språk og terminologi fra marxismen. Det var en annen måte å si: vi kvitter oss med Marx, vi omfavner nato-sosialdemokratiet.

I marxistisk språk betyr dette med finansiering av et imperialistisk krigsapparat: SosialImperialisme. Hvordan tjene Imperialismen ved å ikle den en sosialistisk retorisk sminke.

Hovedpoenget hos den forhatte Marx er denne: arbeiderklassen er en selvstendig autonom klasse med egen politikk. Og han legger til: den kan påby fred der alle roper på krig.

Kanskje den aller viktigste dagen i verdenssosialismen var 4. august 1914 hvor de europeiske sosialdemokratene begynte krigsbevilgninger til sine respektive borgerskap slik at arbeiderungdommen i milliontall kunne bli slaktet ned. Første europeiske slakterhus.

World War I casualties - Wikipedia
Slaktehus. i slaget ved Somme døde 300 000 og det var en million skadde.

Det interessante ved dette historiske forræderiet var at de internasjonale sosialdemokratene på tre kongresser forut for 1914, hadde gjort vedtak om europeisk generalstreik ved krig. Alt ble forrådt.

6 av Rosa Luxemburgs venner samlet seg i hennes leilighet kvelden 4. august 1914, sjokkskadet. Forvirringen var stor. Rosa sa: Nå er vi få, men bare vent til likhaugene vokser og sulten brer seg.

Gruppe Internationale ble til Spartakusgruppe i 1916, Spartakusbund 1918 og Kommunistpartiet grunnlagt 1919. Karl Libeknecht og Rosa ble drept og derved la de samme sosialdemokratene grunnlaget for at Frikorpsene kunne bli kjernetropper i Hitlers Sturmabteilungen. De fortsatte med drap.

Krigs og våpenentusiaastene i Rødt er faktisk ikke særlig annerledes enn SV-krigerne. Det som er felles for begge er at de åpenbart ikke vet noe om arbeiderklassens dyrekjøpte erfaringer og har ingen metode for analyse. Det framstilles slik at Ukrainakrigen februar 2022 kom dalende ned fra himmelen og har ingenting veken med Stepan Bandera eller Natos ambisjoner å gjøre.

De snur på Clauzewitz: krig har ingenting med forhistorie å gjøre. Vær uvitende som nek.

Forsidebile: Skjermdump fra video

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.

8 kommentarer. Leave new

 • Hans K Johnsen
  10 januar 2023 15:05

  Interessant stoff fra WW1. Dette er sakset fra et kommentarfelt – ikke mine ord….

  I am readin a book (!) about ww1 by Fleming.
  Describes that Britts took it upon selves to help us with motivation to war (several US papers are british owned). And is claimed that british «intelligence» is embedded in US government – helping to keep policy on track.

  Posted by: jared | Jan 2 2023 17:17 utc | 3

  @jared 3
  It is perhaps worth noting that Lord Rothschild (Lionel Walter Rothschild) agreed to bring the USA into the war on behalf of the British IFF Brittain agreed to establishing a homeland for the Jews. Once the political secretary to the War Office, Leo Amery, a crypto-Zionist, had agreed to this condition, the Zimmerman telegram was published and the anti-war US public dragged into the war on Britain’s side on a wave of outrage, exactly as promised, with Wilson, who had been elected on an anti-war pledge requesting a declaration of war on April 2, the Senate voting for war on April 4 and the House on April 6. In consequence the Zionist Political Committee met at the Imperial Hotel in London on July 17, producing the first handwritten draft of what would become the Balfour declaration. This was modified by Lord Balfour who sent a typed version to Leo Amery who was responsible for the final formulation before it was returned to Lord Rothschild to forward to the Zionists.

  So no matter what the intelligence services did, it was ultimately the Zionists and Rothschild who, against sense, ethics and the public will, pushed the US into WW I.

  Posted by: Hermit | Jan 2 2023 18:40 utc | 42

  Mon tro hvem som lurer i kulissene nå?

  Svar
  • Arno Mong Daastøl
   10 januar 2023 20:59

   Hans, du er inne på et ‘artig’ område. De flese av de britiske gutta du nevner var i Sør-Afrika i den siste (5.) krigen mot Boerne (=nederlendere og litt tyskere og franskmenn). De var omtrent alle utdannet og bodde sammen i Oxford, i den normannisk ættede og skotske delen av Oxford: Balliol College.
   Disse gutta la lesten for det som Boer krigen (5) bare var et forspill for: WWI, WWI, Folkeforbundet og FN. Artig gjeng.

   Svar
 • Det viktigste.
  Og det motsatte av hva media lyver om og propaganderer:

  «Det er ikke Russland som har ekspandert etter 1990, det er motsatt Nato som har gjort det.»

  ‘ USA, sammen med NATO, har utvidet sitt aktivitetsområde helt fram til Russlands grense. Vesten har vellykket omringet Russland. USA og Vesten fortsetter innsatsen for å inkludere Ukraina og Georgia i sitt imperium. ‘
  midtifleisen.wordpress.com/2019/04/18/ikke-snakk-om-usas-nedgang-snakk-heller-om-hvordan-vi-kan-frigjore-oss/

  Og:

  ‘ ‘Fordi russerne tok ikke bort Krim fra ukrainerne, – men amerikanerne. Hvis det ikke hadde kommet til en anneksjon fra russisk side, ville man nå ha bygget en amerikansk eller NATO-base der. Vet du at en slik base bygges i Mikolaj-området i byen Očakov? Ikke la deg overbevise om at amerikanerne synes synd på ukrainere fordi de mistet Krim. Amerikanerne er kun ergerlige fordi russerne kom dem i forkjøpet. ‘
  midtifleisen.wordpress.com/2019/04/02/russerne-tok-ikke-bort-krim-fra-ukrainerne-men-amerikanerne-mener-den-tidligere-ukrainske-parlamentarikeren-elena-bondarenkova/

  Svar
 • Anti-Defamation League (ADL) har sendt e-post til The Grayzone et forsvar av Azov-bataljonen og nektet å fordømme Pentagon for å hedre en veteran fra gruppen som har nazi-inspirerte tatoveringer.
  En 9. november e-post fra Anti-Defamation League til The Grayzone ga et forsvar av Ukrainas Azov-bataljon. Til tross for sitt selverklærte «anti-hat»-oppdrag, insisterte ADL i e-posten at de «ikke» anser Azov som den «ytre høyre-gruppen den en gang var.
  Mange milliardær og oligark Kolomoyski er jøde og har finansier Azov bataljonen siden 2014. Ukraina er også det landet som har flest jøder i regjeringa etter Israel. Dette gir på ingen måte mening.
  Nazister er ille fordi de dreper jøder fordi de er jøder.
  Russere er bra fordi de dreper ukrainere fordi de er ukrainere.
  Krig er hvitvasking av de skitne og egentlige motivene og det fører til kortslutninger som :
  Nazi = Nasjonal Zionisme
  Ifølge Wagner Group har det reist mange scandinavere også fra Nordiske Motstands Bevegelsen til Russland for å sloss for Putin. Etter at Sverigedemokratene ble tatt inn i varmen er det meg bekjent bare Nordiske motstandsbevegelsen som er erklærte nazister i Scandinavia.

  Svar
 • Arno Mong Daastøl
  10 januar 2023 20:40

  Jan, jeg er en enkel sjel, og jeg synes hele tragedien er enkel å forstå:
  Leken er velkjent, USA vil være «konge på haugen».
  Taktikken er velkjent, «splitt og hersk».
  Alle detaljene, er bare …. triste.

  Svar
 • Torfinn Slettebø
  10 januar 2023 20:53

  Kartet syner at russiske grensejusteringar er mikroskopiske samanlikna med Nato-utvidinga.

  Nato torer ikkje bruka folkerøystingar. Der kan Nato læra av Russland.

  Svar
  • Det er ikke NATO’s ansvar å arrangere folkeavstemninger. Sverige og Finland burde gjort det, men frykten for Russland fikk politikerne der til å søke medlemskap.

   Svar
 • Steinar Åge Brenden,
  11 januar 2023 13:17

  «Hovedpoenget hos den forhatte Marx er denne: arbeiderklassen er en selvstendig autonom klasse med egen politikk. Og han legger til: den kan påby fred der alle roper på krig.»
  Jan Hårstad skriver som vanlig en god og opplysende artikkel. Det er merkelig at en så erfaren og dyktig historiker som Borgersrud skal gå i denne fella. Han har skrevet gode bøker om den aktive motstanden under 2.verdenskrig. Nylig har han gitt ut boka «Da Norge ville bli atommakt». Det er nok en bok man bør lese.
  At Rødt og SV roter seg bort i disse spørsmål er at de distanserer seg så langt fra Marx, Engels og Lenin. Altså den grunnleggende teorien. Den første embetshandling til Lenin og Trotsky etter revolusjonen i 1917 var fredsdekretet. Russland la ned våpnene og oppfordret de andre krigførende land i 1.verdenskrig å gjøre det samme.
  Arbeiderklassen har en selvstendig å viktig rolle å spille i verdenshistorien. Ikke minst å beholde freden. Når man oppfordrer til stadig mer våpen til Ukraina er man i strid med dette. Krigen fortsetter og den eskalerer. Nå er våpenhvile og forhandlinger eneste veien. Dette kunne vært startet i april 22, men ble altså sabotert gjennom Boris Johnson.

  Svar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Fill out this field
Fill out this field
Skriv inn en gyldig e-postadresse.

Neste innlegg

Paul Craig Roberts:

4 katastrofer som rammet USA i 2022.

Forrige innlegg

Etter tre runder vaksinering i Japan:

Overdødeligheten skjøt fart.

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.