POSTED IN Norsk politikk, Virkelighetsforståelse

Jan Hårstad:

Det er mange som faller for Ukraina-propagandaen i våre medier.

10 kommentarer
Print Friendly, PDF & Email

Historiker Tvedt redegjør

Jan Hårstad  

Jeg må starte med å si at det er ingen i Norge som har drevet så mye personlig reklame for professor Terje Tvedts bok fra 2017, Det internasjonale gjennombruddet, som undertegnede. Det er en uunnværlig bok for enhver som vil forstå det universelle-globalistiske prosjektets inntog og påtvang i Norge.

DET INTERNASJONALE GJENNOMBRUDDET - DREYERS FORLAG OSLO AS

Neste møtet med Tvedt var en artikkel han skrev i Aftenposten som kanskje ble en bok hvor han blåste opp USAs kulturprodukter som sentrale for verdenskulturens utvikling og faktisk romantiserte dette i en stat i totalforfall på alle vis. En total skivebom spør du meg, men dette kan vi kanskje komme tilbake til under den tredje verdenskrig.

Det er klart at når en tung intellektuell størrelse som Tvedt kaster seg inn i den aktuelle debatten som raser i Rødt og Klassekampen, blir man nysgjerrig og spør seg: Hva er Tvedts politiske posisjon? Er han for norske våpenleveranser som Rødt? Er han for nordisk Nato? Hva er hans posisjon i Ukraina-konflikten? Etc.

Han klarer det mesterstykke IKKE å gi noe klart svar på noen av disse spørsmål og bruker heller tre sider på å rydde opp i bruk av historiske erfaringer og myter. I dette har han utvilsomt mye rett, men det er bare på ett punkt hvor han redegjør minimalt for sin egen posisjon. (KK 21. mai)

Yoshihiro Francis Fukuyama er en amerikansk statsviter, politisk økonom og forfatter. (Fra Wikipedia)

Han siterer det akademiske fjolset Francis Fukuyama:

«Russland er på vei mot et direkte nederlag i Ukraina» og det vil bety «en ny fødsel for friheten…Ånden fra 1989 vil leve videre, takket være modige Ukrainere»

Tvedt: « DET ER GODE GRUNNER TIL Å HÅPE AT FUKUYAMA FÅR RETT…»

Dette er det eneste signal Tvedt gir om sin politiske posisjon og dette er jo det rene vrøvl fra ende til annen. USA Imperiet organiserer Nato-verdenen for en tredje verdenskrig mot Russland.

Norge sender eksklusive Penguin-raketter som Kongsberggruppen har utviklet sammen med amerikanske Raytheon. Russland bygger i høyt tempo 12 nye militærbaser i det vestlige og nordlige Russland for å stå imot det nordiske Nato.

Faktisk opptrer Tvedt i denne artikkelen som nærmest en parodi på en akademisk professor som er livredd for å stikke nesa si fram og åpenbart kalkulerer hvor mye risiko han kan ta. Han tar ingen, han opptrer som den bedrevitende historiker han med rette er. Men det er alt.

En ser jo at en hel generasjon av gamle radikalere nå har trukket båten på trygg grunn og slått seg på balansert og klok tenkning av typen Aftenposten og Klassekampen.

Det er trist at også Tvedt melder seg på i denne stimen, men sånn er det bare. Skal vi få gjort noe må vi holde oss til fakta og realiteter.

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.

10 kommentarer. Leave new

 • Torfinn Slettebø
  23 mai 2022 9:55

  Når Russland omtalar Noreg og andre land som «uvenlege», er Russland altfor diplomatisk.

  Noreg oppfører seg direkte fiendsleg mot Russland militært, økonomisk og kulturelt. Det må det bli slutt på snarast.

  Straks kjem Solberg-regjeringa sin baseavtale til stortinget. Då skal norsk territorium gjevast vekk. Ikkje snakk om å forsvara «kvar centimeter av norsk jord» denne gongen.

  Stortinget kjem til å gjera seg til landssvikarar for å klargjera landet for USA-åtak på Russland. Gløym ordet forsvar.

  Svar
  • «Stortinget kjem til å gjera seg til landssvikarar for å klargjera landet for USA-åtak på Russland. Gløym ordet forsvar.»

   Ja, trist. – Og selvfølgelig farlig.
   Og før norske politikere/trojanske hester og media tar et oppgjør med krigsforbryteren Stoltenberg, Ap og vår bombing av Libya, har disse ingensomhelst rett til å mene noesomhelst om andre lands forsvar . ( Eller angrep på andre nasjoner.)

   Svar
 • Det er mulig jeg husker feil,men denne «Terje Tvedt,har ikke han en bror som han liksom har distansert seg fra og som er i dette vigridmiljöet ?.Om jeg husker rett, så er de nok brödre også i ånden.

  Svar
 • ‘ SC-8-raketten er mobil, vanskelig å oppdage, har kjernefysisk evne, reduserer varslingstiden og kan nå europeiske byer. Og dermed reduserer Russland terskelen for bruk av atomvåpen, sier Stoltenberg i intervjuet med DPA. ‘
  http://www.vg.no/nyheter/utenriks/i/zLoror/nato-sjef-stoltenberg-advarer-putin-siste-sjanse?utm_content=row-7&utm_source=vgfront

  Hva er det puddelen Stoltenberg maser med , om russiske atomvåpen, lang eller kortdistanse?

  ‘ USS George Washington var bevæpnet med 16 slike Polaris-missiler. Hver av dem med en sprengkraft tilsvarende 40 Hirsohima-bomber – og de kunne avfyres fra havdypet fra hvor som helst i verden. ‘
  nettavisen.no/livsstil/uss-pennsylvania-kan-utslette-hele-kontinent/3423252597.html

  Svar
 • Hvorfor var da USA svært lite villig til å la polske MIG leveres til Ukraina da det ble aktuelt ? Det var jo et tegn på man var redd for eskalering. Men vi ser riktignok at man vurderer hvor langt man kan gå i militære leveranser. Det er svært risikabelt. Men ønske om verdenskrig ?

  Svar
  • Kanskje Ute på Tur at disse flotte displayflyene ikke egner seg til annet enn å selges inn til blant annet europa slik at skattebetalerne skal se og forstå hvorfor de betaler så mye i skatt.Fly kan de jo ikke,om jeg har forstått kritikken rett og da hadde det blitt dumt om xelensky fikk dette leketöyet for å beseire russerne.

   Svar
 • «Det er mange som faller for Ukraina-propagandaen i våre medier.»
  Ja, selv hvor tragisk det hele er, hender det nå jeg sitter og flirer av NRK sin ensidige og rørende fremstilling av krigen. En ting er å bli mikrofonstativ for Xelensky (han har nå forbudt bruk av Z) for de mest utrolige versjonene, en annen ting er bruk av ordet «kan» når NRK ikke vet hva de snakker om, for deretter å utbre konsekvensen av dette «kan» og hvis og om og atte, slik at vi alle etter 5 minutter ikke lenger hører «kan være slik», vi hører bare «det ER slik».

  Det er ikke lenger en «glipp» eller «man gjør så godt man kan», det er systematisk, bevisst, og overlagt desinformasjon der NRK fores fra USA og NATO (eventuelt via det PRbyrået som Xelensky er pålagt å bruke). Det er fryktelig trist, selv om det sikkert er en godt ment strategi og plan bakenfor. Det må være fryktelig flaut å jobbe i NRK nå.

  Svar
  • Tror ikke det er så mange som «jobber» i NRK/ARK/MRK men, der er en masse propagandister som reker rundt i gangene. Er nok en god grunn for at vi ikke fikk lov til å velge hva vi ville se og høre på.

   Svar
 • Mine komplimenter til Jan Hårstad som presist kommenterer vår ‘venstreside’ sin underlege posisjonering, truleg for fortsatt offentleg økonomisk støtte.

  Dersom regjeringa i løynd har gitt avanserte sjømissiler til Natostyrkane i Ukraina er dette ei krigshandling som vil få eit svar. Det virker som eit samla Storting er ivrige etter å ta livet av unge russiske menn. Dette er eit svik mot det norske folk.

  Svar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Fill out this field
Fill out this field
Skriv inn en gyldig e-postadresse.

Neste innlegg

Apekopper kan bli den nye skremselen

Ble det planlagt for minst et år siden? Skal WHO erklære ny pandemi?

Forrige innlegg

Saboterer Biden-regjeringen matproduksjonen?

Vi står overfor verdens største sultkatastrofe på svært lang tid.

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.