POSTED IN Gaza, Israel

Israels strategi:

Flykt! Løp for livet!

9 kommentarer
Print Friendly, PDF & Email

Israels villige bødler.

Av Chris Hedges.

Hundretusenvis av mennesker blir tvunget til å flykte, nok en gang, etter at mer enn halvparten av Gazas befolkning tok tilflukt i grensebyen Rafah. Dette er en del av Israels sadistiske strategi.

Flykt, krever israelerne, løp for livet. Flykt fra Rafah slik dere flyktet fra Gaza by, slik dere flyktet fra Jabalia, Deir al-Balah, og fra Khan Yunis, flykt eller vi dreper dere. Vi vil slippe 2000-punds bomber på teltleirene deres. Vi vil pepre dere med kuler fra våre maskingevær-droner. Vi vil beskyte dere med artilleri og stridsvogngranater. Vi vil snikskyte dere. Vi vil desimere flyktningleirene, byene og tettstedene deres, hjemmene deres, skolene deres, sykehusene og vannrenseanleggene deres. Vi vil la det regne død fra himmelen.

Flykt for livene deres, igjen og igjen. Pakk sammen de få patetiske eiendelene dere har igjen. Tepper. Et par kokekar. Noen klær. Vi bryr oss ikke om hvor utmattet dere er, hvor sultne dere er, hvor livredde dere er, hvor syke dere er, hvor gamle eller unge dere er. Flykt! Og når dere flykter i redsel til en del av Gaza, vil vi få dere til å snu og flykte til en annen. Fanget i en labyrint av død. Frem og tilbake. Vi leker med dere som med en mus i en felle. Da deporterer vi dere slik at dere aldri kan komme tilbake, eller vi dreper dere.

La verden fordømme vårt folkemord. Hva bryr vi oss med det? Milliardene i militærhjelp strømmer ukontrollert fra vår amerikanske allierte. Jagerfly, artillerigranater, stridsvogner og bomber, uendelige forsyninger. Vi dreper barn i tusenvis, vi dreper kvinner og eldre i tusenvis. De syke og skadde, uten medisin og sykehus, dør. Vi forgifter vannet, vi stopper matforsyningene, vi får dere til å sulte. Vi skapte dette helvete for dere. Vi er mestrene. Lover, plikter, atferdskodeks?. De eksisterer ikke for oss.

På TV-en står det: Folkemord. «Når du smiler» av Mr. Fish

Men først leker vi med dere. Vi ydmyker dere, vi terroriserer dere, vi nyter frykten deres. Vi lar oss underholde av deres patetiske forsøk på å overleve. Dere er ikke menneskelige, dere er dyr. Untermensch. Vi mater vår libido dominandi – vårt begjær etter dominans. Se på våre innlegg på sosiale medier, de har blitt virale. Den ene viser soldater som gliser i et palestinsk hjem med eierne bundet opp og bind for øynene i bakgrunnen. Vi plyndrer dere for tepper, kosmetikk, motorsykler, smykker, klokker, penger, gull og antikviteter. Vi ler av elendigheten deres, og vi heier på deres død. Vi feirer vår religion, vår nasjon, vår identitet, vår overlegenhet, ved å utslette deres. Fordervelse er moralsk. Grusomhet er heltemot. Folkemord er forløsning.

Tilbake i Tel Aviv, Jerusalem, Haifa, Netanya, Ramat Gan og Petah Tikva, hvem er vi? Oppvaskere og mekanikere. Fabrikkarbeidere, skatteoppkrevere og drosjesjåfører, søppelkjørere og kontorarbeidere. Men i Gaza er vi halvguder. Vi kan drepe en palestiner som ikke tar av seg undertøyet, faller på kne, ber om nåde med hendene bundet bak ryggen. Vi kan gjøre dette med barn helt ned til 12 år, og menn på 70 år.

Det er ingen juridiske eller moralske begrensninger for oss. Det er bare den berusende spenningen ved å kreve mer og mer underkastelse og stadig mer uhyggelige måter å ydmyke dem på. Vi er ubetydelige i Israel, men her, i Gaza, er vi King Kong, en liten tyrann på en liten trone. Vi går gjennom ruinene til Gaza, med kraftige våpen, i stand til å pulverisere hele boligblokker og nabolag, og sier, som Vishnu, «nå har jeg blitt døden, verdens ødelegger».

Men vi nøyer oss ikke bare med å drepe. Vi vil at de vandrende døde skal hylle vår guddommelighet. Vi, seierherrene, er strålende. Palestinerne er ingenting. Skadedyr. De vil bli glemt.

Yinon Magal

Den israelske journalisten Yinon Magal på showet «Hapatriotim» på Israels Channel 14, spøkte med at Joe Bidens røde linje var drap på 30 000 palestinere. Sangeren Kobi Peretz spurte om det var antallet døde for en dag. Publikum brøt ut i applaus og latter.

Vi plasserer kasser med sprengstoff som ligner matforsyninger i ruinene. Sultende palestinere blir skadet eller drept når de åpner dem. Vi kringkaster lyder av kvinner som skriker og babyer som gråter fra quadkoptere, for å lokke palestinere ut slik at vi kan skyte dem. Vi forteller hvor det deles ut mat, og bruker artilleri og snikskyttere for å utføre massakrer på de som kommer for å få maten.

Rafah er premien ved veis ende. Rafah er den store dødsmarken hvor vi vil slakte palestinere i en skala uten sidestykke i dette folkemordet. Det blir en orgie av blod og død. Det vil være av bibelske proporsjoner. Ingen vil stoppe oss. Vi er guder.

Fra The Unz Review, publisert 13 mai 2024.
Oversatt fra engelsk og forkortet av Northern Light. Linker i orginalartikkelen.

Orginalartikkel: Israel’s Willing Executioners.

Hedges er en Pulitzer-prisvinnende journalist som var utenlandskorrespondent i femten år for The New York Times, hvor han var Midtøsten-og Balkan-byråsjef for avisen. Han har tidligere arbeidet i utlandet for The Dallas Morning News, The Christian Science Monitor og NPR.

Forsidebilde: Lexica

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.

9 kommentarer. Leave new

 • Hvordan kan vi se uten å reagere… fordi det hjelper ikke å «reagere». Det eneste det fører til er mer polarisering, mer hat, sterkere motsetninger og mer av det vi ikke vil ha; krig. Det har kokt i Midtøsten i all evighet, nå sprer Midtøsten seg til resten av verden og vi skal « reagere», ta side, være med på dansen! Nei takk. Jeg er for fred og nekter å «engasjere» meg. Jeg prøver å bare leve livet mitt i fred. Det er ikke min konflikt og det hjelper ikke en døyt om jeg er pro hamas/palestina/jøder/israel/. Jeg er pro mennesker og blir bare oppgitt av alle lavfrekvente krigshissere som er så utrolig « engasjert» og pro-ettellanna.

  Svar
  • Rolf Galgerud
   21 mai 2024 16:21

   Ja det er fint å sitte i sofaen og ønske fred.

   Svar
   • Hva mener du man bør gjøre da? Helt seriøst? Hvis det er noe jeg kan gjøre.. noe som vil hjelpe så er jeg all in!

  • Freeedoom
   22 mai 2024 8:13

   Jeg er i utgangspunktet enig med deg, men samtidig kan jeg ikke unngå å tenke på Martin Niemöller:

   «First they came for the socialists, and I did not speak out—because I was not a socialist.

   Then they came for the trade unionists, and I did not speak out—because I was not a trade unionist.

   Then they came for the Jews, and I did not speak out—because I was not a Jew.

   Then they came for me—and there was no one left to speak for me.

   —Martin Niemöller»

   Ellers: «Alt som trengs for at ondskapen skal triumfere, det er at gode mennesker ikke gjør noe».

   Om vi ikke protesterer mot det vi ser er en åpenbar urett, om vi ikke stopper de som skaper ondskap i verden; da vil ondskapen bare øke. Vi må tale despotene og psykopatene i mot ved alle anledninger vi får.

   Svar
 • Meget godt poeng! Trolig kan man under «krig» i fremmedordboken snart lese – «Se under Midt-Østen». De færreste makter å forholde seg til to parter som begge mener de er de eneste Guds utvalgte. Samtidig som oppdraget innebærer å utrydde den andre på vegne av Skaperen. Engasjement her virker meningsløst.

  Svar
 • Kan de ikke bare løpe ned og redde seg i alle tunellene som Hamas har bygget da? Å nei! Der står jo Hamaskrigere og jager bort de som prøver seg. Før inntrengerne fra Israel rekker frem, må de velte seg gjennom at folkehav av av barn og kvinner som er blitt utnevnt til skjold.

  Svar
  • Johannes E. Åtta Førtifira
   22 mai 2024 0:58

   OK,da har vi sett hva nazionist-trollene sier de mener, og prøver å få andre til å mene…

   Svar
 • Johannes E. Åtta Førtifira
  22 mai 2024 1:42

  Ikke bare de mannlige zionist-jøde-soldatene som er psykopater:
  Zionist-Jødinner tar selfie-bilder sammen med palestinere som tortureres i Gaza.
  thetruthseeker.co.uk/wp-content/uploads/2024/04/IDF-selfies.jpg
  thetruthseeker.co.uk/?p=285575

  Svar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Fill out this field
Fill out this field
Skriv inn en gyldig e-postadresse.

Neste innlegg

Tidligere har den bare arrestert afrikanere, serbere og begjært Putin arrestert.

Straffedomstolen utsteder arrestordre mot Netanyahu.

Forrige innlegg

For godt til å være sant?

Vil bilene i fremtiden bruke vann som drivstoff?

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.