POSTED IN Gaza, Israel

Israels likestillingsminister:

«Jeg føler meg stolt over at Gaza er i ruiner»

3 kommentarer
Print Friendly, PDF & Email

Av Jan Sundstedt

May Golan, partifelle til statsminister Benjamin Netanyahu og landets minister for sosial likestilling, sier hun er «stolt» over at store deler av Gaza har blitt bombet til ruiner og aske. Hun håper også at palestinerne vil huske jødenes hevn i flere generasjoner fremover.

– Personlig føler jeg meg stolt over at Gaza er i ruiner, og at hvert barn selv om 80 år vil fortelle barnebarna sine, hva jødene gjorde da familiene deres ble myrdet, voldtatt og sivile kidnappet, sa Likud-politikeren under et møte i det israelske parlamentet tidligere denne uka.

Ifølge Golan skal Israel ikke bruke noen «due» eller «olivengren» (symboler på fred) – men bare «et sverd for å kutte hodet av Sinwar (Hamas-leder Yahya Sinwar)». Det er ingen ro å tenke på før Hamas er slått, mener hun.

Tidligere uttalelser.
Golan er en kontroversiell skikkelse, også i Israel, og hun har tidligere sagt at migranter som søker asyl, er å betrakte som «muslimske infiltratører, kriminelle og voldtektsmenn».

Når det gjelder den palestinske befolkningen i Gaza, har hun erklært at hun ikke bryr seg om dem, og at palestinerne for hennes del gjerne kan «svømme ut i havet».

I skrivende stund er i underkant av 30 000 palestinske dødsfall bekreftet – de fleste kvinner og barn. Et flertall av Gazas befolkning har også blitt fordrevet fra hjemmene sine ned mot grensen til Egypt. Store deler av Gaza-stripens bygninger er så ødelagt av israels bombing at de som bodde i dem ikke kan returnere til dem.

Fra Nya Dagbladet, publisert 23 februar 2024.
Oversatt fra svensk. X-melding med video i orginalartikkelen. Oversatt av Northern Light.
Orginalartikkel: Israels jämställdhetsminister: ”Känner stolthet över ruinerna i Gaza”.

Forsidebilde: Wikimedia Commons

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.

3 kommentarer. Leave new

 • Likestillingsministeren er et levende bevis på at menn og kvinner er likestilte i ondskap, og at myten om at verden ville bli så mye bedre med kvinner i ledelsen, den myten er falsk. Herved vitenskapelig bevist.

  Svar
 • «Personlig føler jeg meg stolt over at Gaza er i ruiner, og at hvert barn selv om 80 år vil fortelle barnebarna sine, hva jødene gjorde da familiene deres ble myrdet, voldtatt og sivile kidnappet »

  Nåja, du må vel være jøde for å lyve om overgrep/voldekt i et hurtigangrep. ;-)
  Som holocaust/løgn – historiene de har terpet på i 80 år.

  Men man skjønner jo mer og mer hvorfor Nasjonalsosialistene i mellomkrigstiden ikke ville ha disse gærningene innenfor egne grenser. – Og hvorfor få europeiske land ville ta de imot, tross press. :

  ‘Jeg ser det hos palestineren som blir kastet opp mot veggen i Jerusalems gamleby og kroppsvisitert tilsynelatende uten grunn. Jeg ser det hos dem som samler seg et lite stykke unna og lar skjellsordene hagle mot soldatene. Jeg ser det i skoleeleven som kommer i klammeri med soldater på gaten og slippes etter en runde med dytting og trusler.’
  aftenposten.no/meninger/kommentarer/Palestinernes-haploshet-verre-na-enn-under-den-andre-intifadaen–John-Hultgren-8215277.html

  ‘Trakassering og overgrep mot majoritetsbefolkningen er daglig kost. Når bosetterne er i virkelig storslag, heller de søppel, avføring og urin over palestinere som befinner seg på gata under seg. ‘
  dagbladet.no/kultur/netanyahu-sender-observatorer-hodestups-ut-av-hebron/70716082

  ‘Hvert år arresterer og fengsler det israelske militæret hundrevis av palestinske barn. Mindreårige helt ned i 12-års alderen, ofte bare anklaget for å ha kastet stein. Brutale overvåkingsbilder viser hvordan forsvaret og rettsapparatet tyr til både vold og trusler for å slå ned motstand i okkuperte områder.’
  aftenposten.no/video/i/l3kRxM/dokumentar-to-barn-pr-dag

  29.02.2024:
  ‘Fleire stod i kø for å få hjelp ved ein lastebil i Gaza by torsdag, melder AFP. Ifølge Al Jazeera venta dei på å få utdelt mat.
  Då skaut israelske styrker mot dei.
  104 menneske blei drepne og minst 760 såra, ifølgje helsestyresmaktene. Av dei er fleire kvinner og born, stadfestar Amjad Aliwa, som er tilsett ved al-Shifa sjukehuset.
  Vidare skriv Al Jazeera at både levande og døde blei køyrt over.’
  nrk.no/urix/barn-skal-ha-doydd-av-svolt-og-dehydrering-i-gaza-1.16782810

  Så kan man ane hvordan israelske myndigheter , militære og sivile, i årevis har behandlet palestinere.

  Svar
 • Northern Light.
  29 februar 2024 17:45

  Massakre: Over 100 drept og 760 såret av israelske angrep i Gaza, mens de sto i kø for å få mat.

  Minst 104 drepte og rundt 760 sårede etter at israelske styrker skjøt mot palestinere, som prøvde å skaffe mel til familiene deres mens det er hungersnød over hele Gaza-stripen.

  Av Al Jazeera.
  Mer enn 100 palestinere er drept og rundt 700 andre såret etter at israelske tropper åpnet ild mot hundrevis som ventet på mathjelp sørvest for Gaza by, sier Gazas helsemyndigheter, mens den beleirede enklaven står overfor en sultkrise uten sidestykke. Gazas helsedepartement sa torsdag at minst 104 mennesker ble drept og mer enn 760 såret, mens det palestinske utenriksdepartementet fordømte det de sa var en kaldblodig «massakre».

  Departementet sa at angrepet var en del av Israels pågående «folkemordskrig». Den oppfordret det internasjonale samfunnet til å «haste med å intervenere», for å inngå en våpenhvile som «den eneste måten å beskytte sivile».

  Folk hadde samlet seg ved al-Rashid Street, hvor hjelpebiler som fraktet mel var på vei. Al Jazeera bekreftet opptak som viser likene til dusinvis av drepte og sårede palestinere, som ble båret inn på lastebiler da ingen ambulanser kunne nå området. «Vi dro for å hente mel. Den israelske hæren skjøt mot oss. Det er mange martyrer på bakken, og inntil dette øyeblikk trekker vi dem tilbake. Det er ingen førstehjelp, sa et vitne. Al Jazeeras Ismail al-Ghoul rapporterte fra stedet, at etter å ha åpnet ild, rykket israelske stridsvogner frem og kjørte over mange av de døde og skadde. «Dette er en massakre, på toppen av sulten som truer innbyggerne i Gaza», sa han.

  De døde og sårede ble ført til fire medisinske sentre: al-Shifa, Kamal Adwan, Ahli og de jordanske sykehusene. Ambulanser kunne ikke nå området ettersom veiene var «totalt ødelagt», sa al-Ghoul. «Tallene vil stige. Sykehusene er ikke lenger i stand til å ta imot det enorme antallet pasienter, fordi de mangler drivstoff og også medisiner. Sykehusene har også gått tom for blod».

  I em rapport fra det okkuperte Øst-Jerusalem, sa Al Jazeeras Bernard Smith, at det israelske militæret «til å begynne med prøvde å legge skylden på folkemengden», og de sa at dusinvis ble skadet som en konsekvens av å ha blitt knust og tråkket ned da hjelpebiler ankom. «Og så, etter å ha blitt presset litt på denne fremstillingen, fortsatte israelerne med å si at troppene deres følte seg truet, at hundrevis nærmet seg troppene deres på en måte de utgjorde en trussel mot dem, så de svarte med å åpne ild», la Smith til. USA beskrev drapene som en «alvorlig hendelse», og la til at de undersøkte rapportene.

  ‘Ubeskrivelig’.
  En palestinsk mann fortalte Quds News Network at militærangrepet var en «forbrytelse». «Jeg har ventet siden i går. Rundt klokken 0430 i morges begynte lastebiler å komme gjennom. Når vi nærmet oss hjelpebilene, begynte de israelske stridsvognene og dronene å skyte mot oss, som om det var en felle. «Til de arabiske statene sier jeg; hvis dere vil ha oss drept, hvorfor sender dere nødhjelp? Hvis dette fortsetter, ønsker vi ikke noe hjelpesendinger levert i det hele tatt. Hver konvoi som kommer betyr nok en massakre».

  Jadallah al-Shafei, sjefen for sykepleieravdelingen ved al-Shifa sykehus, sa at «situasjonen er hinsides alle ord», og la til at «sykehuset ble oversvømmet med dusinvis av døde kropper og hundrevis av skadde». – Flertallet av ofrene fikk skudd og granatsplinter i hodet og øvre deler av kroppen. De ble truffet av direkte artilleribeskytninger, dronemissiler og skudd, sa han til Al Jazeera.

  Systematiske angrep.
  Masseskytingen var det siste tilfellet av systematiske angrep på sultne mennesker som ventet på mat. I løpet av de siste dagene har palestinere som samlet seg i store grupper, og ventet på at hjelpebiler på Salah al-Din-gaten nær Gaza by, blitt skutt på av israelske styrker, sa Al Jazeeras Hani Mahmoud, som rapporterer fra Rafah i enklavens sør. Nylig ble en lastebil som skulle levere hjelp til folk i Gaza på tragisk vis omgjort til en lastebil som fraktet skadde og drepte, la han til. Siden hjelpeorganisasjoner ikke har kunnet levere forsyninger til Nord-Gaza siden 23 januar, tar mange den lange turen sørover til fots.

  Fra Al Jazeera, publisert 29 februar 2024.
  Oversatt fra engelsk og forkortet, oppdaterte tall for drepte. Linker og video i orginalartikkelen.
  Orginalartikkel: ‘Massacre’: Dozens killed by Israeli fire in Gaza while collecting food aid.

  Svar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Fill out this field
Fill out this field
Skriv inn en gyldig e-postadresse.

Neste innlegg

Klimastudie:

CO2 øker Jordens grønne arealer, selv på steder som er berørt av tørke

Forrige innlegg

Imponerende arkitektur i øst.

Stille flyter Neva.

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.