POSTED IN Israel, Krig-fred, Palestina

Israels kvinneminister:

Jeg er stolt over ruinene i Gaza.

2 kommentarer
Print Friendly, PDF & Email

Israelsk minister i Knesset: «Eg er stolt av ruinane i Gaza»

I ny ringeakt for palestinske liv, hyllar den israelske politikaren May Golan «ruinane i Gaza».

Av Palestine Chronicle

Global Research, 25. februar, 2024

Israels minister for framsteg for kvinner, May Golan, har igjen synt ringeakt for palestinske liv, då ho uttrykte kor stolt ho er over ruinane av den kringsette Gaza-stripa og at alle palestinske barn i framtida vil «fortelle sine barnebarn kva jødane gjorde».

May Golan

«Eg er personleg stolt over ruinane i Gaza,» sa Golan i ein tale i det israelske parlamentet (Knesset) på onsdag.

«Og at alle barn, sjølv 80 år frå no, vil fortelle sine barnebarn om kva jødane gjorde…,» la ho til.

Til ytre høgre-politikaren Oser Cassif, sa Golan: «Du kan fortsette å drøyme om at vi vil stoppe krigen utan siger.»

Ho sa vidare: «Vi er ikkje skjemde over å seie at vi ønsker sjå dei israelske soldatane, våre heilage heltar, ta (Yahya) Sinwar og terroristane hans i øyra og dra dei gjennom heile Gaza-stripa, på sin veg til fangehola til fengselsstyresmaktene … eller, i beste scenario, til ei kiste.»

Golan avviser idéen om ein palestinsk stat: «Ikkje ei due og ikkje ei olivengrein, berre eit sverd til å kappe hovudet av Sinwar, det er dét han vil få frå oss.»

«Eg bryr meg ikkje om Gaza»

I desember kom Golan i rampelyset då ho sa ho skulle likt å sjå «daude kroppar av terroristar rundt om i Gaza.»

«…eg bryr meg ikkje om Gaza, eg bryr meg ikkje, bokstaveleg talt. For min del kan dei gå ut og berre symje i sjøen,» sa Golan i eit intervju på ein israelsk TV-kanal.

«Eg bryr meg berre om tre ting; Første ting er at eg bryr meg om soldatane våre, våre kjære, dyrebare soldatar som kvar dag set“I care about only three things; The first thing is I sine liv i fare for staten Israel, sa politikaren.

«Eg bryr meg om den eine tingen som vil måtte skje, og det er å drepe og øydelegge Hamas frå Jordas overflate.»

Golan, 37, er medlem av Likud-partiet og kjend for inflammatoriske ytringar ho har gjort om afrikanske flyktningar i Israel. Ho kalla flyktningane «muslimske infiltratørar» og sa at mange mange av dei har AIDS, og ho kravde at dei skulle utvisast frå landet.

At statsminister Benjamin Netanyahu utnemnde ho til generalkonsul i New York tidleg i fjor, vart «kritisert av israelske og amerikanske eks-diplomatar, som ei fornærming mot USA og skadeleg for Israel,” ifølge ein reportasje i the Guardian. 

Aukande dødstal

Ifølge helsedepartementet til Gaza, har 29 410 palestinarar blitt drepne og 69 465 skadde under folkemordet til Israels som starta den 7. oktober.

I tillegg er det minst 7000 sakna som er antatt døde under ruinane av heimane sine rundt om på Stripa.

Palestinske og internasjonale organisasjonar seier at fleirtalet av dei drepne og skadde er kvinner og barn.

Den israelske aggresjonen har og resultert i tvangsforvisning av nesten to millionar menneske frå Gazastripa, med det store fleirtalet tvinga inn i den tett overbefolka byen Rafah, nær grensa til Egypt – i det som har blitt Palestinas største masseutvandring sidan Nakba i 1948.

Israel seier at 1200 soldatar og sivile vart drepne under Operasjon Al-Aqsa Flood den 7. oktober.

Omsett av Monica Sortland

Forsidebilde: Lexica

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.

2 kommentarer. Leave new

 • At Gaza vil bli husket om åtti år kan jeg godt tenke meg, husket som en skamplett i menneskehetens historie. Armageddon drevet fram av bl.a. den sadistiske kvinneministeren i landet. Mange unge kvinner der til lands er enige med kvinneministeren og deltar aktivt i sperring av mat til palestinske kvinner og barn, så de sulter ihjel fortere. Verden ser dere, Israel.

  Svar
 • Northern Light.
  4 mars 2024 20:09

  Israel bruker Gaza til å teste nye våpen: De eksperimenterer nå med militære roboter i Gaza.

  Av Caitlin Johnstone.
  En av de mest grufulle fakta om denne dystopien vi lever i, er at store militæroperasjoner rutinemessig brukes som testområde for nytt krigsmaskineri, - alt til fordel for de strategiske målene til imperium-forvaltere og profittmarginene til det militærindustrielle komplekset.

  Haaretz har en ny artikkel med tittelen «Gaza blir israels testområde for militære roboter», som rapporterer at; «I et forsøk på å unngå å skade soldater og hunder, har IDF eksperimentert med bruk av roboter og fjernstyrte hunder i Gaza». Ja, for kan du forestille deg hvor forferdelig det ville vært, hvis israelske soldater og hunder ble skadet mens de utførte folkemordet på palestinerne?.

  Artikkelens forfatter Sagi Cohen rapporterer at drone-robothunder og fjernstyrte bulldosere er to av de nye apokalyptiske våpnene som for øyeblikket blir kamptestet i Gaza, og sier at «forsvarsmyndighetene bekrefter at det har vært et stort sprang i bruken og utviklingen av roboter på slagmarken». Noe som er ganske foruroligende å lese.

  Denne nyheten kommer ut samtidig som en ny Public Citizen-rapport, som advarer om autonome våpensystemer som vil drepe mennesker med minimal instruksjon fra mennesker, og sier «Den mest alvorlige bekymringen med autonome våpen, er at de dehumaniserer mennesker, og gjør det lettere å tolerere drap, i strid med internasjonal menneskerettighetslover».

  Jo mer vanlig det blir med roboter i verdens militære styrker, jo nærmere vi kommer dette punktet, og det er allerede tatt skritt i den retningen. Som Common Dreams’ Thor Benson bemerker i en artikkel om Public Citizen-rapporten, «Israel har kjøpt og til tider utplassert selvstyrende, dødelige droner».

  «Gaza er et laboratorium for det militære industrielle komplekset», det innhentes med absolutt sikkerhet data om alle de nye våpnene som blir testet på mennesker i Gaza akkurat som det har skjedd i Ukraina, for å bli brukt til fordel krigsmaskinen og våpenindustrien».

  Vi så bruken av IDFs «snikskytterdroner» i Gaza siden oktober, med israelske styrker som ofte skjøt palestinere med droner bevæpnet med rifler. Erfaringene med disse nye våpnene og taktikkene for å ta menneskeliv, vil deretter vil bli brukt til å markedsføre disse våpnene for salg til andre stater, og for å forbedre deres effektivitet med å drepe mennesker.

  Forfatter og journalist Antony Loewenstein, i et intervju på The Chris Hedges Report tilbake i desember, fortalte om Israels lange og omfattende dokumenterte historie med å bruke Gaza som et testområde for nye våpen, spionprogrammer, overvåkings- og sikkerhetssystemer, AI, droner og taktikker som har tjent mange våpenselskaper, og gjort det mulig for Israel å bli en aktør med stor suksess i den globale våpenindustrien.

  «Israels droner, overvåkingsteknologi inkludert spyware, programvare for ansikts-gjenkjenning og biometrisk innsamlings-infrastruktur, sammen med smarte gjerder, eksperimentelle bomber og AI-kontrollerte maskingevær, er alle prøvd ut på befolkningen i Gaza, ofte med dødelige resultater», sier Hedges i introduksjonen. «Disse våpnene og teknologiene blir så sertifisert som ‘kamptestet’ og solgt over hele verden».

  Dette skjer ikke bare i Gaza. I september publiserte The Wall Street Journal en artikkel med tittelen «Krigen i Ukraina er også en gigantisk våpenmesse», med undertittelen «Våpenprodusenter får bestillinger på våpen som blir testet på slagmarken». I januar i fjor publiserte CNN en rapport med tittelen «Hvordan Ukraina ble et laboratorium for vestlige våpen og innovasjon på slagmarken», med en kilde som sa at Ukraine er «et våpenlaboratorium absolutt på alle måter, fordi dette utstyret har aldri tidligere blitt brukt i en krig mellom to industrielt utviklede nasjoner».

  Og selvfølgelig ser vi også det samme fenomenet i Afrika. I 2021 publiserte Mintpress News en rapport av Scott Timcke, med tittelen «West Africa is the Latest Testing Ground for US Military Artificial Intelligence», om denne trenden. I 2020 i Libya ble et et menneske for første gang drept i et angrep av en helautomatisk drone —det vil si drept uten at maskinen har fått beskjed om å gjøre det av et menneske.

  Forleden diskuterte vi hva imperiets store svakhet er; at det er avhengig av mennesker for å utføre ordrene for drive krigsmaskinen. Hvis du ser på fakta, er det ikke vanskelig å se hvordan imperiets ledere håper å overvinne dette i fremtiden; med robotisering.

  Fra Global Research, publisert 4 mars 2024.
  Oversatt fra engelsk og forkortet. Linker, X-meldinger og video i orginalartikkelen.
  Orginalartikkel: So They’re Experimenting with Military Robots in Gaza Now.

  Svar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Fill out this field
Fill out this field
Skriv inn en gyldig e-postadresse.

Neste innlegg

Merkelig fenomen.

Da korona-vaksinen ble rullet ut steg dødeligheten hos de uvaksinerte.

Forrige innlegg

Tall fra Nederland:

Jo flere vaksiner desto høyere dødelighet.

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.