POSTED IN Israel, Krig-fred, USA

Israels krig er USAs ansvar

Netanyahu er fast bestemt på å dra USA inn i en krig med Iran

8 kommentarer
Print Friendly, PDF & Email

Av Steven Sahiounie.

I en enestående og farlig eskalering siktet Israel seg mot det iranske konsulatet i Damaskus 1 april. Det er mange år siden Israel har bombet mål inne i Iran, og den diplomatiske bygningen, direkte knyttet til den iranske ambassaden, regnes som det samme som et angrep på Teheran. I følge Wien-konvensjonen om diplomatiske forbindelser i 1961, gjelder artiklene 21 og 22 ambassader og alle typer diplomatiske oppdrag.

I henhold til aksepterte internasjonale normer og tradisjoner anses diplomatiske bygninger som en del av landets suverenitet og territorium. Derfor kan angrepet på det iranske konsulatet sees på som et angrep på iransk territorium.

Kongeriket Saudi-Arabias utenriksdepartement fordømte bombingen av det iranske konsulatet i Damaskus på X. Saudi-Arabia er det mektigste arabiske landet, og har nå et gjenopprettet forhold til Iran, meglet av Kina i mars 2023.

Irans islamske revolusjonsvaktkorps (IRGC) fordømte den israelske aggresjonen og sørget over sjefen for Quds-styrken i Libanon og Syria, general Mohammad Reza Zahedi, og brigadegeneral Mohammad-Hadi Haji-Rahimi, IRGC-offiserene Hossein Amanollahi, Seyyed Mehdi Jalalati, Mohsen Sadaghat, Ali Agha Babaei og Seyyed Ali Salehi Rouzbahani.

Israels F-35 jagerfly hadde skutt seks missiler fra de okkuperte Golanhøydene i angrepet på det iranske konsulatets bygning.

Netanyahu til Blinken: Dette er ikke bare vår krig, dette er også din krig.
Konsulatet og ambassaden ligger i det eksklusive tettbefolkede nabolaget Mezze. Alle nabobygningenes vindusglass ble knust i eksplosjonene. Uskyldige syriske sivile ble skadet mens de var i sine egne hjem klokken 17.00, og forberedte seg på å avslutte fasten under Ramadan klokken 18.45.

«Agressor-sionistregimet bærer fullt ansvar for konsekvensene, og Den islamske republikken Iran forbeholder seg sin legitime og iboende rett i henhold til folkeretten og FNs charter, til å svare på slike handlinger», sa Zahra Ershadi, Irans ambassadør i FN, i et brev til FNs generalsekretær.

Dmitry Polyanskiy, den russiske første vise-faste representant ved FN, bekreftet på Telegram at et sikkerhetsrådsmøte for å diskutere det israelske angrepet vil bli holdt på tirsdag etter Russlands anmodning.

Iran vil forberede seg på å gjengjelde på det israelske angrepet. Det hvite hus sa at USA ikke ble advart på forhånd av Israel om det planlagte angrepet. USAs president Biden har advart Israel tidligere om at USA ikke ønsker at den israelske krigen mot det palestinske folket i Gaza skal vokse til en regional konflikt som vil involvere USA, som er militær sponsor av Israel.

Statsminister Benjamin Netanyahu har sagt at Iran er Israels hovedfiende, og han presenterte sin nå berømte tegneserietegning av en bombe i sin tale til FNs generalforsamling, og advarte land om å hjelpe Iran med å skaffe seg atomvåpen.

USAs president Obama inngikk en avtale med Iran, og den begrenset Irans evne til å lage materialer til atombomber, men USAs president Trump sa opp avtalen, som hadde fem andre nasjoner som underskrivere. Netanyahu lobbet Trump for å si opp avtalen, slik at Israel kunne ha Iran som fiende nummer én.

Netanyahus strategi er å avlede. Han vil ha en storkrig for å avlede fra sine hjemlige problemer. Hans kalkulerte angrep på iransk diplomatisk eiendom i Damaskus, var hans første skritt for å fjerne fokus fra Gaza, og få USA involvert i en konflikt med Iran. Den amerikanske kongressen vil støtte dette.

Selv om Biden kan stoppe krigen i Gaza med bare én telefonsamtale som stopper leveransene av amerikanske våpen til Israel, nekter han å gjøre det. Noe som bringer oss til konklusjonen: at Gaza-krigen, og over 32 000 tapte liv, er president Joe Bidens ansvar, og ingen andre. Selv om velgere fra Michigan og Minnesota allerede har sagt at de ikke vil stemme på Biden på grunn av hans medvirkning til folkemordet i Gaza, er Biden fortsatt villig til å tape valget til Trump for sionismens skyld, som er en fascistisk politisk ideologi som skjuler seg bak en religion.

Eksperter advarer om at det internasjonale samfunnet bør iverksette tiltak for å stoppe Israel fra ytterligere å øke spenninger og bryte internasjonale lover. Regionen, og USA er på randen av en krig som kan unngås av USA, men sannsynligvis vil Biden og kongressen bestemme seg for å følge Netanyahu ned i avgrunnen, hele tiden avhengig av den amerikanske skattebetaleren til å betale regningen, og betale de blodige kostnadene.

Fra Global Research, publisert 5 april 2024.
Oversatt fra engelsk og forkortet. Linker i orginalartikkelen. Oversatt av Northern Light
Orginalartikkel: Netanyahu Is Determined to Drag the US Into War with Iran.

Forsidebilde: Wikimedia Commons

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.

8 kommentarer. Leave new

 • Nå har jo USA siklet etter en krig mot Iran siden 2001, så det er ikke sikkert det blir så «vanskelig» for Israel å trekke inn USA her.
  https://www.youtube.com/watch?v=S2u-zUephyc

  Svar
 • «Konsulatet og ambassaden ligger i det eksklusive tettbefolkede nabolaget Mezze. Alle nabobygningenes vindusglass ble knust i eksplosjonene. Uskyldige syriske sivile ble skadet mens de var i sine egne hjem klokken 17.00, og forberedte seg på å avslutte fasten under Ramadan klokken 18.45 »

  Så kan man stille spørsmål, og undre litt over:

  Hvordan hadde overskriftene i norsk media, og uttalelser fra ‘ norske’ politikere vært.
  – Om Russland hadde bombet en norsk ambasade, på julaften, grunnet norsk våpenstøtte til Ukraina.

  Hvordan hadde overskriftene i norsk media, og uttalelser fra ‘ norske’ politikere vært.
  – Om Iran hadde bombet den jødiske ambasaden midt i Oslo, på jødenes ‘julaften’/Ḥanukka.

  Eller. – Det er ikke nødvendig å spørre etter svar.
  En dobbeltmoralsk ‘kultur’, media og politikere ( Innebefattet både det norske og det jødiske), har ingen evne til refleksjoner eller sjølkritikk.
  Trist.
  Og selvfølgelig farlig.
  For Norge og for verden.

  Svar
  • Torfinn Slettebø
   17 april 2024 18:43

   Svært relevante samanlikningar! Nordmenn må tru fast på at me er immune mot gjengjelding når me blandar oss inn i ymse krigar. Det er vel ingen som ynskjer å skada oss, so gode som me er?

   Svar
 • Nå vi Israel gjengjelde, men da teller de ikke antall skadde og drepte, da teller de antall missiler, dermed kan de på djevelsk vis klare å få til en eskalering i sin gjengjeldelse.

  Svar
 • Northern Light.
  17 april 2024 15:41

  Israel har skaffet seg atomvåpen ulovlig, og bryter ikke-spredningsavtalen.

  Norge er medskyldig i hva som skjer videre, da Norge i hemmelighet solgte Israel tungtvannet den sionistiske staten trengte for å bygge atomstridshoder.

  Av Ethan Huff.
  Del 1. Siden minst 1960-tallet har den sionistiske staten Israel bygget atomvåpen i hemmelighet, og mottatt penger og våpen fra USA for å bygge sin krigsmaskin. USA fikk først vite om Israels hemmelige atomprogram, lokalisert i Dimona, fra en amerikansk embetsmann som var i møte med amerikanske diplomater i Tel Aviv sommeren 1960. Deklassifiserte dokumenter viser et atomprosjekt i Dimona, som Israel hevdet var å bygge en atomreaktor.

  Noen amerikanske tjenestemenn mente at programmet handlet om å bygge atomvåpen, selv om Israel benektet det. Da denne «oppdagelsen» ble gjort under administrasjonen av Dwight D. Eisenhower, brøt det ut debatt om hva et israelsk atomprogram kan gjøre med regional stabilitet i Midtøsten, spesielt siden Israel var en okkupasjonsmakt i Palestina helt fra begynnelsen.

  På spørsmål om Dimona-prosjektet på en helikoptertur i september 1960, fant den israelske tjenestemannen Addy Cohen opp en historie for å holde dens sanne hensikt hemmelig. Cohen hevdet at det var en tekstilfabrikk, noe som delvis var sant siden det faktisk var en tekstilfabrikk i Dimona – men det var ikke det eneste som fant sted der.

  Det ville kreve litt ekstra etterforskning for å avdekke sannheten om Israels atomprosjekt i Dimona. Her er bevisene:
  • I juni 1959 inngikk Israel en hemmelig avtale med Norge om å få tungtvann, som overførte det gjennom Storbritannia via Oslo-ambassadens diplomat Richard Kerry, faren til nåværende utenriksminister John Kerry.

  • University of Michigan professor Henry Gomberg avslørte at han hadde fått vite om et hemmelig atomreaktorprosjekt i Israel, som involverte eksperimenter med plutonium.

  • Cohen innrømmet senere at «vi har oppført oss dårlig», ifølge et telegram fra den amerikanske ambassaden i Tel Aviv som også sa at en uidentifisert tjenestemann nær statsminister David Ben-Gurion sa at det var uforsvarlig for Israel å holde sitt atomprosjekt hemmelig, og kaller det «en dum feil fra Israels side».

  • Det amerikanske utenriksdepartementet sendte en melding til sin ambassade i Tel Aviv, og uttrykte irritasjon over svarene som ble gitt om prosjektet fra Israels regjering, som ifølge USA viste en «mangel på ærlighet».

  • Det ble diskusjoner om rollen Det internasjonale atomenergibyrået (IAEA) ville ha i å inspisere og sikre Dimona, noe som betyr at det faktisk foregikk atomaktivitet der.

  Kjernefysiske hemmeligheter stjeles.
  For å bygge atomvåpen stjal Israel atomhemmeligheter, vet vi også nå – alt mens vestlige makter inkludert USA og Storbritannia lukket øynene for disse forbrytelsene. Regjeringen og media grubler konstant over Irans atomspredningsprogrammer, men de nevner aldri en gang det faktum at Israels atomprogram uten tvil er et mye verre brudd på ikke-spredningsavtaler for atomvåpen.

  «Hvordan kan vi forvente at Iran vil dempe sine atomambisjoner hvis israelerne ikke vil være ærlige?» spurte The Guardians Julian Borger tilbake i 2014 om den vanskelige saken.

  Som forklart av Borger samme år, hadde Israel bygget «en hemmelig atombombe» ved bruk av «teknologi og materialer fra Israel-vennlige land eller stjålet detav et hemmelig nettverk av agenter». Med andre ord, USA og Storbritannia ga Israel materialene som trengs for å bygge atomvåpen – og alt annet Israel trengte, og stjal det ganske enkelt fra de som hadde det de ville ha.

  Svar
 • Northern Light.
  17 april 2024 15:42

  Del 2. Iran er konstant i trådkorset angående utvikling av atomvåpen, men Israel blir aldri gransket på samme måte. Dette er fordi sionistiske makter kontrollerer Vesten, og ønsker at de også kontrollerer Iran.

  Israel satte sammen et helt underjordisk atomarsenal – nå anslått til 80 stridshoder, på nivå med India og Pakistan – og testet til og med en bombe for nesten et halvt århundre siden, uten et internasjonalt ramaskrik eller mye offentlig bevissthet om hva de gjorde», skrev Borger i 2014.

  Vesten har forsøkt å holde Dimona hemmelig på grunn av de åpenbart negative implikasjonene av at verden vet at Israel bygget et atomvåpen arsenal i hemmelighet «fra smuglede deler og stjålet teknologi». Barack Obama benektet dens eksistens da han ble spurt om det i 2009, og det samme gjorde den britiske regjeringen da han ble spurt om det i 2014.

  I motsetning til Iran har Israel aldri undertegnet ikke-spredningsavtalen (NPT) fra 1968, noe som betyr at de aldri kan bryte den. USA gir milliarder av dollar i bistand som Israel hvert år, det er ulovlig på grunn av Israels gjentatte atombrudd. U.S. Nuclear Regulatory Commission forbyr finansiering av nasjoner som detonerer en atombombe.

  Kjernefysisk Armageddon.
  Med spenningen igjen økende mellom Israel og Iran, er Dimona-atomkomplekset tilbake i nyhetene med Iran, som truer med å angripe Dimona «på 400 sekunder», hvis Israel angriper noen av Irans atomanlegg.

  Husk at USA, Frankrike, Tyskland, Storbritannia og Norge alle er medskyldige i hva som skjer videre, da de alle i hemmelighet solgte Israel materialene og ekspertisen den sionistiske staten trengte for å bygge atomstridshoder.

  Det viser seg at Israels sentrifuger er nesten identiske med de i Iran, og Israel var i stand til å teste Stuxnet-dataormen på sin egen kjernefysiske infrastruktur, før de startet et nettangrep på Irans tilbake i 2010. Israel er ivrig etter ødelegge Irans atomvåpenarsenal, og de vil at USA skal hjelpe til. Det nylige israelske angrepet på Irans ambassade i Damaskus åpnet for en gjengjeldelse, og snart vil verden få vite hva Israel har gjemt, når de store kanonene kommer ut, og et atomvåpen Armageddon slippes løs.

  Innbyggerne i Dimona, så vel som Golan, Nevatim og Eilat, har alle blitt satt i beredskap når den nåværende konflikten mellom Israel og Iran eskalerer etter Israels bombing av Irans ambassade. Det betyr at beboerne nå går inn i bomberom i påvente av ytterligere opptrapping.

  Fra Natural News, publisert 16 april 2024.
  Oversatt fra engelsk. Linker i orginalartikkelen.
  Orginalartikkel: ANALYSIS: Israel illegally obtained nuclear weapons, many from America which broke nuclear non-proliferation treaty.

  Svar
  • Ja, N.L.:

   » I juni 1959 inngikk Israel en hemmelig avtale med Norge om å få tungtvann, som overførte det gjennom Storbritannia via Oslo-ambassadens diplomat Richard Kerry, faren til nåværende utenriksminister John Kerry.»

   Og Ap sin koryfe, den trojanske hesten Jens Chr. Hauge ikke minst.
   Jens Stoltenberg har vel nok bæsj på leggen & i buksa til at han ikke trenger å nevnes.
   Ap er alltid med når det gjelder angreps- kriger, overgrep og våpenproduksjon.:

   ‘Krigsindustrien, den nye olja.
   Uten fiender ble eksporten av krigsmateriell desimert, og hele industrien sto på vaklende føtter. Freden truet igjen. USAs invasjon i Irak i 1991 ga inntekter, men det ble ikke skikkelig fart i omsetningen før vi gikk ut i striden mot terror – en vanskelig definerbar størrelse, men som gir enorm omsetning i krigsindustrien.
   …Da Roger Ingebrigtsen (AP) var statssekretær i Forsvarsdepartementet, sa han at norsk våpenindustri styrker troen på at Norge kan overleve også etter at oljen er slutt. ‘
   dagbladet.no/kultur/krigsindustrien-er-den-nye-olja/70295356

   En artikkel på nrk.no om tungtvann fra Rjukan i dag.
   – Og/men ikke ETT ord om at Norge solgte tungvann til Israels atombombeproduksjon!
   – Som ‘ein viktig del av vår felles historie.’ 😉 :

   ‘Tungtvatnproduksjonen under krigen, aksjonane knytt til han og Vemork er ein viktig del av vår felles historie.’
   nrk.no/vestfoldogtelemark/halvor-vil-selje-ekte-tungtvatn-som-suvenirar-1.16840596

   Svar
 • Og som USA/ Powel har uttalt:

  ‘ I en lekket epost skrev USAs tidligere utenriksminister Colin Powell at Israel har 200 kjernefysiske våpen.
  «Iranerne kan ikke bruke én om de endelig lager en. Gutta i Teheran vet at Israel har 200, alle rettet mot Teheran, og vi har tusener», står det i eposten’.
  dagen.no/Nyheter/midt%C3%B8sten/Powell-i-lekket-epost-%E2%80%93-Israel-har-200-atomv%C3%A5pen-387718

  Litt på siden.:

  Israel er det eneste demokratiet i midtøsten er det noen som hevder.
  Hva om noe liknende ble gjort da Palestina, – eller Russland holdt valg? 😉 :

  ‘ Det er valgkamp i Israel, og derfor må den norsk-ledede observasjonstyrken TIPH reise hjem. ‘
  dagbladet.no/kultur/netanyahu-sender-observatorer-hodestups-ut-av-hebron/70716082

  Svar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Fill out this field
Fill out this field
Skriv inn en gyldig e-postadresse.

Neste innlegg

Iran viste muskler.

Men åpnet for en retrett fra Israel.

Forrige innlegg

Det går mot slutten for Zelensky og han skylder på manglende vestlig støtte.

Men Nato har ikke det som trengs og blir dermed også en «loser».

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.