POSTED IN Gaza, Israel

Israels forsvarsminister:

Israel fortsetter krigen i Rafah til tross for FNs krav om våpenhvile.

1 kommentar
Print Friendly, PDF & Email

Av Ethan Huff

Israel er ivrig etter å fullføre sin kontroversielle bakkeinvasjon av Rafah. Etter at raketter regnet ned over Tel Aviv denne uken for første gang på rundt fire måneder, ga den israelske forsvarsministeren Yoav Gallant skylden på Rafah for angrepene, samtidig som han lovet å få Israels forsvarsstyrker (IDF) til å gå enda dypere inn i den sørlige Gaza-enklaven, dette til tross for en ordre om våpenhvile fra FNs Internasjonale Domstol (ICJ) og andre internasjonale organer.

«Våre mål i Gaza er vektlagt her i Rafah: å ødelegge Hamas, returnere gislene og opprettholde operasjonsfriheten», sa Gallant til israelske tropper. «Når det gjelder gisselspørsmålet – vi gjør en enorm innsats og vil fortsette å gjøre det, både gjennom fysiske aktiviteter og ved å komme til avtaler».

Gallant sa også at han vil fortsette å utføre Israels statsminister Benjamin Netanyahus ordre, om ikke å stoppe krigen før Hamas er fullstendig utryddet. «Husk: deres oppgave er å eliminere Hamas, og å vinne denne krigen», fortsatte Gallant. «Vår oppgave er å ta det dere har prestert til et nytt nivå i Gaza og i hele Midtøsten. Dette henger sammen».

Rafah, Hamas’ siste skanse

Etter åtte rakettangrep i det sentrale Israel, som resulterte i at minst ett israelsk hus ble skadet, gjentok israelske ledere sin oppfordring om total seier i Gaza. Ikke bare antas Rafah å være det siste stedet der Hamas-militanter gjemmer seg, men Israel sier også at det er blant de siste stedene hvor store rakettlagre fortsatt eksisterer. Det er også mulig at Hamas fortsatt produserer raketter i Rafah, selv om IDF tror de sannsynligvis allerede har ødelagt alle våpenfabrikkene.

I et innlegg på Telegram skrev Ezzedine al-Qassam-brigadene, en av de væpnede fløyene til Hamas, at de angrep Tel Aviv «med et stort antall raketter som svar på de sionistiske massakrene mot sivile».

Uansett hva slags våpen Hamas fortsatt har, blekner det sammenlignet med de avanserte våpnene som Israel besitter, og sier at dette bare er en unnskyldning for at Israel kan ta landet.

«Sannheten er at Hamas har bare en lite antall våpen, og israelerne slakter og sulter de en million flyktninger de drev inn i Rafah», skrev en kommentator.

«Er det noen sjanse for at IDF skyter raketter mot Tel Aviv?» spurte en annen, i spekulasjon om et mulig falskt flagg angrep denne uken.

«Gallant er en krigsforbryter», skrev en tredjeperson.

En fjerde person uttrykte støtte til Israel, kalte Hamas «avskum» og uttalte at krigen «ikke vil være over før hver Hamas- og Hamas-tilhenger er død.»

Så, meningene er delte. Men at krig medfører død og lidelser er alle klar over.


Fra Natural News, publisert 30. mai 2024.
Oversatt av Northern Light fra engelsk og noe forkortet. Linker og X-meldinger med video i originalartikkelen.
Originalartikkel: Gallant says Israel will forge on in Rafah despite UN world court demanding ceasefire

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.

1 kommentar. Leave new

 • Northern Light.
  3 juni 2024 20:24

  Prisen palestinerne betaler for deres motstand mot okkupanten Israel i Gaza. Minst 200 000 døde.

  Av Dr. Paul Larudee.
  En artikkel i CounterPunch tar opp spørsmålet om dødstallene etter folkemordet i Gaza, og den grove underrapporteringen av drepte fra nesten alle tenkelige nyhetsbyråer, til og med de i Gaza. 200 000 var antallet døde som Ralph Nader anslo i begynnelsen av mars, det må minst være det dobbelte nå.

  Hvor mange tusen gravide kvinner og deres fostre og nyfødte har dødd? Hvor mange diabetikere eller andre som trenger medisiner eller spesielle dietter eller behandling? Men selv uten de ekstreme forholdene i Gaza vil folk dø uten mat og vann*.

  Vi har nådd det stadiet hvor antallet sultende eller dehydrerte personer er så høyt at de ikke har noe forsvar mot vanlige sykdommer eller milde skader. Hvorfor blir de ikke rapportert? For det er ingen offisiell registrering av dem, selvfølgelig.

  Det meste av Gazastripen er nå en utbombet ødemark. Barn blir utsultet. En militær intervensjon og embargo mot Israel er nødvendig. Sykehusene og klinikkene er i stor grad et minne. Drikkevann er en luksus. Jeg er utestengt fra X og Facebook, men jeg forestiller meg at du har sett de levende og døende skjelettene som jeg forutså for måneder siden. Jeg ser dem hovedsakelig på Telegram. De internasjonale nyhetsbyråene rapporterer at nesten hele befolkningen opplever matusikkerhet, og et flertall er underernærte. Det er bare et spørsmål om tid.

  Israel vil gjerne gå fortere frem. Jeg er ikke sikker på hvorfor de ikke gjør det. Kanskje de er redde for at verdenssamfunnet vil gå over til mer kraftfulle mottiltak, men jeg ser ingen indikasjoner på at dette er tilfelle. Med unntak av Jemen og noen ikke-statlige aktører, ser ingen ut til å være villige til å ty til fysisk makt mot Israel.

  Medlemmer av den amerikanske kongressen, og Biden-administrasjonen har til og med oppfordret Israel til å «fullføre oppdraget». De har absolutt ingen moralske betenkeligheter.

  Er de bekymret for at de skal gå tom for jøder? En del av hensikten med å drepe palestinerne var å forsikre at jødene vil være betydelig fllertall i «Greater Israel» (også kalt Palestina). Det fungerer tydeligvis ikke. Det er langt mer sannsynlig at flere jøder har flyktet fra Israel enn palestinere har blitt redusert av folkemord. Faktisk har selv områdene bebodd av jøder i nord og sør blitt redusert.

  Israel undervurderte kraftig evnen til den palestinske motstanden og deres partnere, og overvurderte sin egen. Israel hadde liten forståelse for motstanderen deres. Så mye for strategien med uforholdsmessig makt. Israel er ikke vant med å ta så store tap av soldater, som de uansett ikke oppgir. Ingen tror på de israelske offisielle tapstallene.

  Israel går også i oppløsning innenfra. Hvem kjøper israelske varer lenger, bortsett fra det minkende fellesskapet av sanne troende? Den økonomien som er igjen består i stor grad av amerikanske penger. I mellomtiden kjemper israelere seg imellom for desperate løsninger på deres vanskelige problemer. Det mektige internasjonale nettverket av trofaste sayanim vil forbli på plass. Men andre jøder vil motsette seg å bli assosiert med dem, noe som svekker støtten til og effektiviteten til den sionistiske drømmen/marerittet. Likevel, hvis Israel overlever denne feilberegningen på kort sikt, vil det bare gjøre det som en mindre, mer fanatisk rest av sitt tidligere jeg.

  *Det ser ut til at det er mulig å overleve uten mat og drikke i et tidsrom på 8 til 21 dager. Hvis en person er uten mat men har drikke, kan overlevelsestiden til og med gå opp til omtrent to måneder, selv om dette påvirkes av mange faktorer. Kilde: National Library of Medicine (USA).

  Fra Global Research, publisert 3 juni 2024.
  Oversatt fra engelsk og noe forkortet. Linker i orginalartikkelen.
  Orginalartikkel: Paying the Toll: The Price of Resistance in Gaza. More than 200,000 Dead.

  Svar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Fill out this field
Fill out this field
Skriv inn en gyldig e-postadresse.

Neste innlegg

Latvia:

En liten republikk uten militære muskler, men med en storkjeftet leder?

Forrige innlegg

Alle våre reportasjer samlet her:

Derimot.no sin journalistiske reise til den russiske krigssonen i Donbas.

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.