POSTED IN Israel, Media

Israel vil ikke at folk skal få vite om hva de foretar seg:

Elon Musk sin Starlink må stoppes.

1 kommentar
Print Friendly, PDF & Email

Dette dreier seg ikke om å hjelpe det Israel kaller «terrororganisasjoner». Dette dreier seg å forhindre at Israels terror mot sivilbefolkningen på Gaza kommer ut til resten av verden. Dette dreier seg om verdensopinionen som nå for alvor snur seg mot Israel og USA. For det Israel nå driver med er terror mot sivilbefolkningen på Gaza. Det er så fælt at selv den norske regjeringen nå reagerer.

Knut Lindtner
Redaktør

Israel truer med å ødelegge Musks Starlink

Elon Musk har lovet å hjelpe humanitære organisasjoner med å holde kontakten midt i en informasjonsmangel i Gaza

Den israelske kommunikasjonsministeren Shlomo Kahri har lovet at «Israel vil bruke alle midler de har til rådighet for å bekjempe» SpaceX-sjef Elon Musks planlagte tilbud om Starlink internettilgang til Gaza.

Shlomo Kahri

«Hamas vil bruke det til terroraktiviteter,» hevdet Kahri i et innlegg på X (tidligere Twitter), og la til at «det er ingen tvil om det, vi vet det, og Musk vet det.»

Som svar sa teknologimilliardæren at han ikke er så naiv, og forklarer hvordan den foreslåtte ordningen vil fungere, mens han lovet å «gjøre en sikkerhetssjekk med både amerikanske og israelske myndigheter før han slår på en enkelt terminal.»

«I henhold til mitt innlegg har ingen Starlink-terminal forsøkt å koble seg opp fra Gaza. Hvis en gjør det, vil vi ta ekstraordinære tiltak for å bekrefte at den brukes *bare* av rent humanitære årsaker,» sa Musk.

Tidligere på lørdag sa Musk at han ville åpne Starlink-satellittnettverket for «internasjonalt anerkjente hjelpeorganisasjoner» som jobber i Gaza, etter at en bølge av israelske luftangrep kuttet enklavens siste telefon- og internettforbindelser med omverdenen.

Starlink er en satellitt-internettkonstellasjon som drives av det amerikanske luftfartsselskapet SpaceX, og gir dekning til over 60 land. Det tar også sikte på global mobiltelefontjeneste etter 2023. SpaceX startet oppskytingen av Starlink-satellitter i 2019. Wikipedia 

Internett- og mobiltelefontjenester sluttet å fungere i Gaza fredag kveld etter en bølge av israelske luftangrep. Strømbruddet gjorde at nyhetsorganisasjoner og hjelpegrupper ikke kunne nå arbeiderne sine, og FNs barnebyrå (UNICEF), Verdens helseorganisasjon, Leger uten grenser, Røde Kors og Røde Halvmåne rapporterte alle om ingen kontakt fra sine ansatte. RT Arabic var også midlertidig ute av stand til å kontakte sine korrespondenter og fotografer i Gaza.

Musks plan vil markere andre gang han har utplassert Starlink til en kampsone. Kort tid etter starten på Russlands militæroperasjon i Ukraina, forsynte teknologimagnaten Kiev med Starlink-terminaler. Han falt imidlertid i unåde da han hindret det ukrainske militæret i å bruke nettverket til å lede droneangrep på russiske skip i Svartehavet.

https://www.rt.com/news/586068-israel-gaza-starlink-threat/

Forsidebilde: Markus Winkler

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.

1 kommentar. Leave new

  • Erik Måkestad
    2 november 2023 14:47

    Det internasjonale samfunnet har gang på gang fordømt okkupasjon og annektering av palestinske områder…
    Alikevel har Israel fortsatt ufortrødent, som man reder ligger man.

    Svar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Fill out this field
Fill out this field
Skriv inn en gyldig e-postadresse.

Neste innlegg

Det store problemet for mange europeiske land:

Hva gjør vi med mange ulovlige migranter som ikke kan integreres?

Forrige innlegg

På grunn av underrapportering i våre medier vet vi det ikke.

Israel/USA står overfor svært store problemer.

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.