POSTED IN Iran, Israel

Israel utvider atombombe-anlegget sitt.

Vestlige ledere er påfallende tause.

1 kommentar
Print Friendly, PDF & Email

Det kan ikke gjentaes mange nok ganger: Stort sett alle vestlige ledere opptrer som hyklere når de fordømmer Irans arbeid med kjernefysisk materiale som Iran hevder er til fredelig bruk, men holder fullstendig kjeft om Israels sine atomvåpen.

Dobbeltmoralen og mangelen på logisk konsistens er så tjukk at selv små barn kan se dette. Det betyr ikke at ikke de vestlige lederne skjønner dette. Det gjør de naturligvis utmerket godt. Men det «lønner» seg ikke politisk å fortelle sannheten om det som skjer. Israel har atomvåpen mens Iran har ingen. Politisk karriere er viktigere enn rettferdighet og ærlighet.

Denne staten tør ingen karriere-politikere i vest kritisere.

Med dette bakgrunnsteppet drives forhandlingene med Iran og det internasjonale atomenergibyrået som kontrollinstans. Er det noen som krever det samme av Israel som av Iran? Altså at landet skal åpne opp for inspeksjon og demonteres sine atombomber.

Nei, våre ledere tør ikke for da er de politisk døde. Israel har en kolossal makt ikke bare over politikerne i vest men også over mediene. Dette så vi nylig i Storbritannia da tidligere leder i Labour, Tony Blair, ble suspendert av partiet fordi han hadde tillatt seg å kritisere Israel for landets politikk overfor palestinerne.

Det er nå kommet så langt nå at kritikk av Israel defineres som antisemittisme.

Knut Lindtner

Iran opplever hykleri når vesten tier stille om Israels atomutvidelse. 

Irans Utenriksminister: Dimona er områdets eneste “atomvåpenfabrikk”

Jason Ditz 

I årevis har alt som Iran gjør og som på hvilken som helst måte kan knyttes til landets sivile kjernefysiske program fått vestlige ledere til å gispe av skrekk. Dette gjelder spesielt når handlingene ikke har noe å gjøre med atomvåpen. Man kan kanskje tro at vestlige ledere er så dårlig informert angående  kjernefysiske aktiviteter at de ikke vet bedre.

Israels atomvåpenanlegg ligger i Negrev-ørkenen. (satellit-foto)

Eller er det kanskje bare Iran som er grunnen. Utenriksminister Javad Zarif kunne ikke unngå å notere seg hykleriet blant ledere da det dukket opp rapporter om en betydelig utvidelse av Israels kjernefysiske program. Det er allerede kjent at dette programmet inkluderer atomvåpen, noe som vesten fortsetter å ignorere.

Offisielt innrømmer Israel ikke besittelsen av atomvåpen, men har alle forutsetninger til å ha dem. I tillegg kommer de heller ikke i nærheten av åpenheten som Iran tilbyr. Men dette blir sjeldent tatt notis av blant vestlige tjenestemenn, og enda sjeldnere oppfordres det til forbedringer. 

Israels anlegg i Dimona er, som Zarif sier, områdets eneste “atomvåpenfabrikk” og det er der Israels arsenal kommer fra. Satellittbilder viser en betydelig vekst i Dimona, noe som det internasjonale atomenergibyrået (IAEA) ville rapportert om i veldig stor grad om det hadde skjedd andre steder.

Israel kan like lite kritiseres som denne hellige inderen kan berøres. Kritiseres Israel gjøres en dødssynd.

I USA har det lenge vært et politisk anliggende å ikke nevne Israels atomvåpen eller programmet de bruker for å få disse atomvåpnene. Denne politiske døvheten har på en eller annen måte klart å smitte alle som sitter i FNs sikkerhetsråd. Når man ser hvordan de pleier å kaste seg over hver minste ting Iran gjør, blir det stadig mer tydelig hvilken dobbel standard de bruker.

Under Obama-administrasjonen signerte USA en oppfordring til ett atomfritt Midtøsten, men trakk seg samme dagen etter at det hadde blitt påpekt at Israel faktisk tilhører Midtøsten. Denne standarden kommer mest sannsynligvis også til å prege Biden-administrasjonen som fortsetter med å vise et «tøft» ansikt til Iran og prøver å unngå å gjøre en sak av områdets eneste stat med atomvåpen. 

Oversatt av Maria Neumann

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.

1 kommentar. Leave new

  • IsisRaEl er blitt verdens svøpe. Kanskje fordi staten nå består av ca. 98% Khazarer (konverterte «Jøder») og kun 2% Semittiske jøder. Men dette kan man faktisk i dagens verden ikke si eller skrive, da er man «rasist» og «jødehater», anti-semitt osv. Hva om f.eks. en danske, en etterkommer etter den semittiske Dan (1 av de 10 bibelske stammer, Dans Land = Danmark) sa at han hatet Khazarer, de er noen morderiske rasshull? Vil den semittiske dansken da være anti-semitt og jødehater? I dette spørsmålet belyses galskapen i dagens verden krystallklart. Kan man være i mot noe man selv er? Samme som når en svært mørkhudet mann fra Afrika sier at han er neger, men ordet Neger er jo «rasistisk» må vite, så er da denne mannen «rasistisk» mot seg selv? Khazarene er de som står bak mesteparten av verdensøkonomien, Big Pharma, Big Tech, Hollywood. Det var Khazarene som fikk Stalin, Hitler og Mao til makten. Den «Jødiske Cheka» som stod for drap av 66 millioner mennesker i Sovjet, også semittiske jøder bestod for det meste av Khazarer. Så har dansken i sitt hat helt rett? Har han lov til å hate den «klanen» som utryddet forfedrene hans, uten å være «rasistisk»? På tide å bringe «problemet» Khazarer ut i det åpne, til fri diskusjon. Hvor lenge skal de få lov til å dekke seg bak «Holocaust», som de for øvrig har gjort forbudt å diskutere i mange europeiske land. Hvor sterke «bevis» har man for noe som helst hvis man må forby folk å diskutere ting, med trussel om fengselsstraff hvis man bryter forbudet? På tide å avkle «keiseren» nå, før det er for sent.

    Svar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Fill out this field
Fill out this field
Skriv inn en gyldig e-postadresse.

Neste innlegg

North-Stream 2 blir fullført.

Full uttelling til tysk-russisk energisamarbeid?

Forrige innlegg

I etterkant av Libyakrigen.

Massedrap på mørkhudete i landet.

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.