POSTED IN Israel, Krig-fred, Libanon

Israel tapte de to foregående krigene.

Nå forbereder Israel Blitz-krig mot Libanon.

7 kommentarer
Print Friendly, PDF & Email

Skal Beirut atombombes?

Av Jan Hårstad

The Times of Israel har i dag en lang artikkel om den kommende israelske krigen mot Libanon som skal bli en «short but devasting war». Den skal bare ta noen uker. Dette er så merkelig at det krever noen kommentarer. (29 mars 2024)

Tankegangen bak terrorbombingen av Beirut i 1982 var at PLO for alltid skulle utryddes. Og PLO pakket sakene sine og forsvant fra Beirut, men hva kom etterpå – Hizballah.

Og hva kom i Palestina i 1987? Den første Intifada hvor Hamas kom på banen for alvor. Israel ville bygge en sikkerhetssone i SørLibanon og resultatet var at shiamilitser gjorde livet til et helvete for dem. Israel måtte trekke seg ut sommeren 2000 og i 2006 var det duket for neste krig.

Sånn som Times of Israel utlegger den forestående krigen framstår den i mine øyne som  et slags skrulleri for i planen inngår en ide om å skyve Lebanesere tilbake til Litanielva, noe som har vært prøvd på 1980-tallet med dårlige resultater.

Men går vi en tid tilbake så uttalte forsvarsminister Gallant jevnlig at Libanon i neste krig skal jevnes med jorda. Hvordan skal de så gjøre det når hele Sørlibanon er preget av militser som er kampklare?

Krigen skal bare vare noen uker, leser vi. Javel.

Amuhai Eliyahu.

Tankene går til minister Amuhai Eliyahu som 5 november ville atombombe Gaza. Han var jo ikke alene om den tanken.

Hovedkvarteret for Hizballah ligger i Dahiye i Beirut. Kan vi vente oss at Israel rett og slett utraderer Dahiye med taktiske atombomber? Krigen skal bare vare i noen uker, sies det.

Når det gjelder avansert elektronisk-satellitt basert krigføring er det ingen i verden som slår Israel. Hizballah/Palestinere har hatt tap på rundt 300 mann som i hovedsak skyldes lettsindig omgang med mobiltelefoner. Israel har fullstendig kontroll på ledere som bruker mobiltelefon, men det har tatt lang tid å utbre den innsikten.

Nå har da 80 000 israelere i NordIsrael forlatt sine boliger og dratt til sentrale Israel. 120 000 libanesere i Sør har dratt nordover i retning Beirut. Militser har bygget seg opp i Sidon og Tyres og Israel får ingen spasertur hvis de har tenkt seg å føre den bebudede krigen på bakken. Det blir ikke «noen uker».

Konklusjonen må være at israel forbereder en høyst uvanlig krig og høyst sannsynlig med uvanlige våpen: Lasere? Taktiske atomvåpen?

I løpet av april får vi se hvordan denne blitzkrigen utfolder seg.

Forsidebilde fra brugel

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.

7 kommentarer. Leave new

 • Som i Lahaina, Maui, antagelig. DEW-metoden viste seg jo nylig å være svært effektiv. 80 000 av deres egne er sendt sørover.

  Svar
 • Jeg har et tips til Jens Stoltenberg. Hverken Israel eller Palestina er et Nato-land, som heller ikke Libya er.
  Hvorfor ikke slippe 600 bomber over Israel fra 10 000 fot? Og drepe statsoverhodet? Gjerne med våre ‘forsvars’-fly, igjen.
  Som i Libya er dette et indre opprør mellom flere klaner. Og dette greide jo Stoltenberg/Nato å stoppe raskt i Libya. Med 30 000 drepte som resultat riktignok. Men nå har jo Israel snart nådd det samme målet på Gaza. Så er det Israels tur. 600 bomber til , det greier nok Norge å hoste opp igjen. Kanskje Støre kan imponere kameraten sin i Ap og gjøre det sjøl? Og vi trenger ikke å ta det opp i Stortinget denne gangen heller. Grunnloven vår er jo bare til pynt på 17 mai.

  Svar
  • Øyvind Aarsnes
   31 mars 2024 18:26

   100 % sant og godt skrevet.

   Svar
  • Nå er det vel slik at Stoltenberg får sine marsjordre fra USA, og dermed blandes NATO inn, på lik linje i alle USA kriger. NATO eller ikke- bryr Stoltenberg om det, neppe

   Svar
 • Tommy Olstad
  31 mars 2024 16:44

  Dette er interessant på to måter.

  Litanielven er Israels naturlige/historiske nordlige grense; der den går rett vestover ut i Middelhavet på slutten. Men Golanhøydene derimot er ikke egentlig en del av Israel. I en fredelig avtale med sine naboer i nord, ville derfor Israel få det som i dag er den sydlige delen av Libanon, mens de ville gi Golanhøydene tilbake til Syria.

  På den mer dramatiske siden, kan det være at Israel planlegger en moderne krig med nøytronvåpen mot Hizbollah lengst syd i Libanon. At alle sivile vil ha forlatt området; pr. nå skal 120 tusen være evakuert i flg. artikkelen, gjør at de ville kunne utslette terroristene på en enkel måte og da er faktisk ikke ambisjonen om at det bare skal ta uker urealistisk. Kanskje man heller vil snakke om dager/timer.

  Men ting henger sammen, og Russland har også nøytronvåpen. For å slippe å føre krig i årevis, og før vestlige soldater ankommer i stort antall, kunne de også tenkes å bruke disse våpnene på strategisk viktige steder og deretter omringe resten av Ukrainas styrker slik at Kiev bare måtte kapitulere.

  Kanskje både Russland og Israel nå tenker at de vil følge Trump’s råd; få jobben gjort og skape fred.

  Svar
  • Hva Trumps svigersønn Jared Kushner mener med å gjøre ferdig jobben lover ikke godt for palestinerne:
   https://www.bitchute.com/video/YpKagdthxsND/
   Kushner er ganske nonchalant i hva han har å si:
   «Gaza-eiendommer med strandlinje kan bli svært verdifulle»,
   «…. flytte folket ut og rense opp»,
   «… det er beklagelig at ingen vil ta imot flyktningene»
   (min oversettelse)
   Glatte Kushner uttrykker seg kultivert med sitt nådeløse budskap i motsetning til
   Israels ledere og RABBI SCHMULEY som har gjort mye vesen av seg i det siste, og står RFK Jr. nær;
   ellers skriver timesofisrael.com 21. mars 2024:
   «2024 dark horse RFK Jr. stiller spørsmål ved behovet for våpenhvile i Gaza, forsvarer israelsk offensiv.»

   Svar
 • Johannes E. Åtta Førtifira
  3 april 2024 0:35

  «Når det gjelder avansert elektronisk-satellitt basert krigføring er det ingen i verden som slår Israel. Hizballah/Palestinere har hatt tap på rundt 300 mann som i hovedsak skyldes lettsindig omgang med mobiltelefoner. Israel har fullstendig kontroll på ledere som bruker mobiltelefon, men det har tatt lang tid å utbre den innsikten.»

  Bra at du nevner dette, Jan!
  Men alle som hele tiden MÅ gå å bære på en «smart-telefon» bør vite at de har jøden i lomma. Sentalprosessoren i alle disse er laget av det zionist-jødiske selskapet Intel og de har alle innebygde bakdører. Det betyr at zionist-jøden kan komme ekstremt innpå enhver de finner interssante.

  Hva tror du det skyldes at ingen av verdens ledere tør si STOPP til zionist-jødens folkemord og forbrytelser mot mennesketen i Gaza og i resten av Det Okkuperte Palestia, Jan?

  Svar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Fill out this field
Fill out this field
Skriv inn en gyldig e-postadresse.

Neste innlegg

Klimakrise?

Stillehavsøyene synker ikke, tvert imot.

Forrige innlegg

Forberedelse gjøres i EU-stater.

Nato-tropper skal sendes Ukraina.

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.