POSTED IN Israel

Israel:

Sterk økning i ødeleggelse av palestinske eiendommer.

5 kommentarer
Print Friendly, PDF & Email

I ly av Covid-19 tiltakene og rasisme-demonstrasjoner i USA og eller i verden fortsetter den israelske regjeringen med sitt systematiske arbeidet med  legge under seg palestinske områder. Oslo-avtalen har vært en svindel helt fra starten av og har fungert som et røykteppe for den gradvise annekteringen av palestinske områder som staten Israel står for.

Det er også påfallende at ikke en stemme reiser seg mot en av de mest rasistiske statene i verden i dag. Ingen går på kne for palestinerne hverken i USA eller ellers i verden. Slik sett er det vi er vitne til et dobbelt bokholderi av dimensjoner.

Kan det bli noen palestinsk stat av dette?

To-stat-løsningen fremholdes fortsatt av mennesker som hevder de er politisk oppegående. Men det er et russisk ordtak som sier at det ikke nytter å piske på en død hest. Og denne formen for frem-pisking av en sak som er stein død blir mer og mer makaber for hver dag som går. Hesten reiser seg ikke mer, der er og forblir stein død.

Det eneste positive jeg kan se i denne situasjonen er at Israel nå i økende grad må forholde seg til en stat hvor en stadig større andel av innbyggerne er ikke-jødiske. Det politiske kravet som gir seg av en slik situasjon er altså ikke en to-stat-løsning,  men en demokratisk stat for alle innbyggerne uansett tro og etnisk bakgrunn.

Kampen for et demokratisk Israel og for avskaffing av den rasistiske staten Israel fremstår som i dag må derfor være det sentrale politiske kravet som viser en vei ut av det fastlåste uføret.

Knut Lindtner

FN-rapport: israelske øydeleggingar i Palestina har auka i juni

Auken skjer særleg i det militær-styrte Område C på Vestbreidda

av Jason Ditz

Antiwar.com den 21. juni, 2020

Medan det største fokuset på det området var på Israels planlagte annektering av store delar av Palestina, viser den siste FN-rapporten at Israel har auka øydeleggingane sine i dei okkuperte territoria med kring 250 prosent dei siste vekene.

61 av dei 70 øydeleggingane tidleg i juni skjedde i Område C på Vestbreidda, ein region som ikkje berre er under militær okkupasjon, men under direkte militært styre. Dei har også råka fleire lokalitetar for humanitær hjelp, som Israel hevdar vart bygde utan løyve.

Det er lettere å rive ned enn å bygge opp.

Det stemmer nesten sikkert, sidan byggeløyve på palestinsk-eigd jord nesten er umogleg å få, og i mange delar av Vestbreidda er palestinarane vande med å berre bygge utan løyve og håpe at okkupasjonsstyrkane ikkje skal rive bygga.

Det betyr ikkje at dette øydeleggingskalaset, ein klassikar i okkupasjonsæraen, ikkje er relatert til den planlagte annekteringa. Dette territoriet er meint å i store delar vere direkte innlemma i Israel, og øydelegginga av ein bråte palestinske bygg før annekteringa kan vere berre starten på ein plan om å utslette spor av palestinsk liv under okkupasjon.

Omsett av Monica Sortland

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.

5 kommentarer. Leave new

 • «Medan det største fokuset på det området var på Israels planlagte annektering av store delar av Palestina, viser den siste FN-rapporten at Israel har auka øydeleggingane sine i dei okkuperte territoria med kring 250 prosent dei siste vekene.»

  Noen kaller Palestina et ikke (historisk) land. – Men det bor folk der som lever sitt liv.
  Hordan kan Norge være med på å støtte en slik anektering og kveling av et område?
  Dette er ikke politikk. Dette er et overgrep.
  Hvorfor går ikke verdens ungdom i tog for å protestere mot en slik kvelning på tusenvis av mennesker?
  Hvem styrer media og bedrar oss og vår ungdom ?

  Svar
 • […] Omsett av Monica Sortland for Derimot.no. […]

  Svar
 • Reidar Kaarbø
  25 juni 2020 9:02

  Annekteringen av Krim førte som kjent til massiv fordømmelse av Russland, til massiv opprustning også i Norge og til massive sanksjoner mot Russland etter ordre fra USA til tross for at folket på Krim trolig ønsket å fortsette under russisk styre fremfor å være underlagt Ukraina. Sanksjonene pågår fortsatt.

  Når Israel nå akter å gjennomføre annektering av Jordandalen, får norske politikere et problem. Israel, i motsetning til Russland, er på hvitlisten. De er våre venner, alliert med vår hovedallierte, vi kan på ingen måte fordømme, sanksjonere eller boikotte Israel, det ville vært antisemittisk. Det lengste norske politikere kan gå er å uttrykke «bekymring» overfor Israel, krydret med annet tåkeprat. Det er patetisk.

  Svar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Fill out this field
Fill out this field
Skriv inn en gyldig e-postadresse.

Neste innlegg

OBOS-direktøren

Akseptabelt å eie to sekundærboliger?

Forrige innlegg

Historieskriving:

Ikke alle helter kommer på sokkel.

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.