POSTED IN Norge

Israel Shamir:

Betraktninger om Ukrainakrigen.

1 kommentar

Vi offentliggjør denne vurderingen fra Israel Shamir selv om utviklingen i krigen har forlatt noen av hans betraktninger. Det er ingen forhandlinger lenger, sannsynligvis etter press fra USA. Det blir stadig tydeligere at dette er operasjon for å fjerne høyreorienterte nasjonalister (banderitter), først i Mariupol og mot den store ukrainske hæren som er omringet øst i Ukraina.

Det interessante med denne betraktningen er hans perspektiv om en mulig oppdeling av landet. For utgangen av krigen er uklar og det er flere stater med gamle territorielle krav overfor landet, delvis grunnet i nasjonale minoriteter. At Russland vil beholde noen av de russisktalende områdene virker sannsynlig.

Knut Lindtner
Redaktør

Månad to av Ukraina-krigen

ISRAEL SHAMIR

Israel Shamir er en forfatter og journalist. Han er russisk-israelsk kristen med jødisk bakgrunn.Bøkene hans er oversatt til mange språk.

Månad to av Ukraina-krigen gjekk ganske sakte. Kontaktlinja rørde seg knapt i det heile. Ukrainarane kjempa iherdig. Etter ein månad var den den viktigaste hendinga ikkje ein militær siger, men ein finansiell. Russarane kunne ikkje selje oljen og gassen sin for euro eller dollar. Putin gav ordre om å selje gass for rubel. Dette er enden på sanksjonane: Putin snudde sanksjonane på hovudet. Europearane klaga: dei seier det er urettvist. Dei føreslo å kjøpe gass, men å halde euroane på ein lukka konto. Dei seier det ville ha vore rettvist, men russarane nekta å gå med på denne planen. Rubelen går opp, dollaren og euroen går ned til førkrigsverdiar.

Polakkane planlegg å gå inn i krigen og snappe til seg vest-Ukraina. Det var ein del av Polen før Andre verdskrig. Før Stalin slo det saman med Sovjet-Ukraina. No er tida inne for å få det tilbake til Polen, bestemde polakkane seg for. Polakkane meiner det er på tide; nokre russarar er einige, andre ikkje. Russland har inga interesse av å halde på Galicja.

Ungararane vil ha tilbake ungarsk herredømme over vest-Ukraina. Og Romania óg! Så vil Ukraina bli delt mellom sine fire naboar; Polen, Ungarn, Romania og Russland.

Ukraine Map and Satellite Image

NATO planla å gå inn i krigen, men gjorde det ikkje likevel. Kosovo er ikkje ein del av Ukraina, men Serbia gjer krav på det. Dei seier at viss Russland kan gjere krav på Krim, så kan dei gjere krav på Kosovo. Og Kina kan gjere krav på Taiwan. (Kina gjer krav på Taiwan, men mildt).

Korfor krigen starta? Problemet starta med ein klage frå Putin. Den russiske presidenten ville at NATO skulle trekke seg ut av aust-Europa og tilbake til dei gamle Sovjet-grensene. Den ukrainske presidenten ville at NATO skulle halde stand. Som resultat vart ukrainarane støtta av NATO. Russland hadde venta det og starta krigen.

Brutaliteten (til ukrainarane mot russarane) er ein del av den banderittiske taktikken. I 1944 gjorde dei det mange gongar, og ukrainarar fekk svi. Vi kjenner desse metodane, sjølv om herr Krutsjov prøvde å dysse ned det skrekkelege. Han tok ukrainarane si side og slapp fri fengsla Bandera-tilhengarar. I går var det fredsforhandlingar mellom Russland og Ukraina i Istanbul. Overraskande nok var dei suksessrike. Partane vart samde om å la Kiev vere.

Russarane tapte mange soldatar; det gjorde også ukrainarane. No kan ikkje folk skjøne kva som var grunnen til krigen. Putin er kjend som ein kompromisslaus politikar; korfor gjekk han med på våpenkvile? Eller kanskje gjorde han ikkje det? Om ein dag eller to får vi vite. I dag er det uvisst. Nokre hevdar at avtalen til hr. Medinsky og hr. Zelensky er avtalen til Russland og Ukraina; andre nektar for det. Rubel-rally er resultatet, seier dei.

Det er uansett eit svært uvisst resultat. Russland vil trekke seg frå denne avtalen; eller dei vil tolke den annleis. Rubelen er no knytt til gull, fastsett til 5000 rubel per gram.

Israel Shamir

The Unz Review, den 30. mars, 2022

Omsett av Monica Sortland

Forsidebilde: Atharva Tulsi

frå den engelske versjonen: https://www.unz.com/ishamir/second-month-of-ukraine-war/1 har lest innlegget i dag.
Innlegget er lest totalt 412 ganger.

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.

1 kommentar. Leave new

 • «Nato planla å gå inn i krigen , men gjorde det ikke likevel»

  ?? Med alle de Nato land som sender våpen til Ukraina, med de Nato soldatene som er tatt til fange i Mariupol, er det noen som helst tvil om at det Nå er en krig mellom Nato og Russland.

  Av tap så er det Zelensky som har kommet med ideen om at Russland skal ha tapt 20 000 soldater.
  Er han troverdig på dette? Han selv nekter å gi seg, og vil at soldater som vil gi seg skal bli skutt. Og dette gjør han fra en bunkers i Polen eller hvor han er. Det vil være nedslående og demoraliserende om Ukrainske soldater skjønte hvor dårlig det går. Ifølge Russland er tapene i Ukraina på over 20 000, mens Russland erkjenner tap på omlag 3000.
  Zelensky minner bra om Hitler der han nektet tyske soldater å overgi seg i Stalingrad. Zelensky blir også beskyldt for å legge ut videoer hvor han snakker tydelig beruset. som Hitler også var i sine dager – på amfetamin. Noen reell omtanke for Ukraina ser jeg ikke.
  Det er fortsatt plenty av Ukrainske soldater igjen – omlag 100 000 er det snakk om, men diverse media melder nesten daglig om Ukrainske soldater som overgir seg. i hundretalls og også større antall.

  Svar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Fill out this field
Fill out this field
Vennligst skriv inn en gyldig e-postadresse.

Next Post

Trærne lever av CO2:

Norge skal svi av milliarder for fjerne gassen plantene vokser av.

Previous Post

Kritisk tenkning må stoppes.

Bare akseptering av den rådende virkelighetsoppfatningen er godt nok.

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.