POSTED IN Israel

Israel:

Raseringen av palestinsk land pågår hele tiden til fordel for jødisk nybosetting.

3 kommentarer
Print Friendly, PDF & Email

Denne prosessen pågår hele tiden. Israel underlegger seg okkuperte områder på ulike måter, men hensikten er klar. Israel skal utvides som en jødisk stat og utvidelsen skjer på okkupert område bosatt av en annen folkegruppe.

Når vesten ikke løfter en finger i protester, eller sanksjoner for den saks skyld, forteller det om en skjult makt som i stor grad bestemmer ikke bare hvor oppmerksomheten vår skal være rettet men også hva vi skal reagere på og mot.

Politikere, medier og naturligvis opinionen blir dermed ufrivillige offer for en politikk som har minst tre moralske standarder, en for Israel og en annen for oss og kanskje en tredje for land som Russland og Kina.

Krim har et flertall som er russisk-talende. Det er ikke overraskende at de valgte Russland i folkeavstemningen

I lengden vil en slik politisk bokføring ramme oss sjøl. En kan ikke snakke om rasisme og overse en av verdens mest rasistiske stater og alt den foretar seg. En kan ikke snakke om boikott av Russland for Krim (som gjorde det et overveiende flertall på Krim ønsket) og overse det Israel har foretatt seg i over 50 år på Vestbredden mot befolkningens ønsker.

Denne formen for politisk dobbeltregnskap vil før eller siden treffe oss sjøl i ansiktet fordi vi ikke kan leve med en slik urimelighet over tid uten å reagere. Og hvis ikke vi reagerer vil de som rammes av slike tiltak som beskrives under reagere.

Det Israel foretar seg i Midt-Østen er en av drivkreftene Al-Qaida, IS og andre lignende grupper har til sin rekruttering. Hvis ikke det skapes rettferdighet for palestinerne blir det ingen fred i Midt-Østen

Knut Lindtner

Israelske bulldosere raserer palestinsk land nær Betlehem for utvidelsene av israelsk bosetning.

Landet tilhører befolkningen i vestbredde-landsbyen Kisan, nær der bosetnings-utposten Ibei HaNahal ble bygget i 1999.

Fra Middle East Eye.

Israelske bulldosere raserte mandag palestinsk jordbruksland øst for Betlehem på den okkuperte Vestbredden. Hensikten var å utvide den ulovlige bosetningen Ibei HaNahal.

Landet tilhører den palestinske befolkningen i landsbyen Kisan. Der ble Ibei HaNahal bygget i 1999. Den ligger sør på Vestbredden, nær Hebron-veien, og med forbindelse til Gush Etzion bosetningsblokken.

Landsbyrådet i Kisan forteller  at israelske bulldosere har rasert og ødelagt landsbruksområder i de siste seks dagene, og at bosetterne har satt opp campingvogner i området.

Forrige uke raserte israelske bulldosere 100 hektar av Kisan ifølge den palestinske nyhetsbyrået Wafa.

Nesten 800 palestinere bor i Kisan, øst for Bethlehem. Landsbyen er omringet av to store israelske bosetninger, Maale Amos og Avi Menahem, og et steinbrudd.

I juni stanset israelske autoriteter renoveringen og utvidelse av Kisans grunnskole. Og de beslagla en bulldoser ifølge Wafa.

Kisan hadde stengt sin barnehage og gjort den om til en 100 kvadratmeter stor skole. De hadde satt opp noen campingvogner i tillegg som ble brukt som klasserom.

Hvordan hele området på rundt 70 år er blitt jødisk gjennom ekspansjon på bekostning av den opprinnelige befolkningen. Våre politiske myndigheter tør ikke si noe bortsett fra pensjonerte tidligere statsminister Willoch.

Utvidelsen av bosetninger i nærheten og byggingen av Israels beryktede separasjonsmur har skilt mye av landsbyens land fra deres innbyggerne i Kisan. 

Man regner med at 65 prosent av landsbyens jordbruksland vil bli skilt fra landsbyen når separasjonsmuren til Israel en gang blir ferdig.

Israel har okkupert Vestbredden siden krigen i 1967. Og helt ulovlig har de bosatt hundretusener av sine innbyggere der.

Den stadige utvidelsen av bosetninger har gjort en mulig løsning på Israel-Palestina-konflikten mer og mer vanskelig.

I februar kunngjorde Israels statsminister Benjamin Netanyahu at han planla å tillate byggingen av 3500 flere hjem for jødiske bosettere i de mest omstridte områdene på Vestbredden. Det vil forbinde bosetningene Kfar Adumim og Maale Adumim med Øst-Jerusalem.

Oversatt av Ingunn Kvil Gamst

Forsidebilde: Sergio Rodriguez – Portugues del Olmo

https://www.middleeasteye.net/news/israeli-bulldozers-raze-palestinian-lands-near-bethlehem-settlement-expansion

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.

3 kommentarer. Leave new

 • Merkelig at en nasjon som har vært utsatt for så mye mord, forfølgelse, tyveri og trakassering selv praktiserer det samme. Hvordan et regime kan ende så lavt er bare ufattelig.

  Svar
  • «….utsatt for så mye mord, forfølgelse, tyveri og trakassering selv praktiserer det samme. »

   «Jeg ser det hos palestineren som blir kastet opp mot veggen i Jerusalems gamleby og kroppsvisitert tilsynelatende uten grunn. Jeg ser det hos dem som samler seg et lite stykke unna og lar skjellsordene hagle mot soldatene. Jeg ser det i skoleeleven som kommer i klammeri med soldater på gaten og slippes etter en runde med dytting og trusler.»
   http://www.aftenposten.no/meninger/kommentarer/Palestinernes-haploshet-verre-na-enn-under-den-andre-intifadaen–John-Hultgren-8215277.html

   ‘ Så vis meg en tid hvor en jøde ble forfulgt i alle land på grunn av sin religion. Det har aldri skjedd. Det er alltid deres innflytelse på de politiske, sosiale eller økonomiske skikker og tradisjoner i samfunnet som avgjør dette. ‘
   http://www.sweetliberty.org/issues/israel/freedman.htm

   Svar
  • k.a.amundsen
   25 juli 2020 1:17

   Palestinsk land eksisterer ikke.
   De såkalte palestinerne er Jordanske arabere.
   Det er en sikkerhetsbarriere ikke seperasjonsmur.
   Israel-Palestina konflikten eksisterer ikke fordi Palestina bare er en fantasi
   Kart 1 og 2 Viser British Palestine etter at (Trans)Jordan ble selvstendig 1946
   Kart 3 viser de områdene som Egypt og Jordan okkuperte i 1948/9 og som Israel tok tilbake 1967.
   Se fredsavtalene av 1979, 1994
   Kart 4 viser de områdene som de Jordanske araberne fikk selvstyre i.

   British Palestine 1923-1948 har bare navnelikheten til felles med fantasy palestine 1988

   Svar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Fill out this field
Fill out this field
Skriv inn en gyldig e-postadresse.

Neste innlegg

Bilderberger

Imperialistisk nettverk fra MI6 og CIA.

Forrige innlegg

Verden står overfor en todeling:

Norge fortsetter som USA-vasall.

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.