POSTED IN Coronavaksiner, Israel

Israel prøver å vaksinere befolkningen med en 4. dose mot Covid.

Hvorfor skal den være bedre enn de foregående?

2 kommentarer
Print Friendly, PDF & Email

Israelere reagerer på forslaget om en fjerde sprøyte mot covid mens omikron sprer seg.

Tirsdag registrerte Israel mer enn 700 nye daglige tilfeller (av covid) selv om omikron, en ny mutant av COVID-19, også har dukket opp.

Israelske myndigheter vurderer muligheten for å tilby et fjerde skudd av Pfizer COVID-19-vaksinen i et forsøk på å forhindre en mulig femte bølge av viruset. Sprøyten vil kun gis til folk med dårlig immunforsvar. Forskning har vist at det er noen som har mindre sannsynlighet for å utvikle antistoffer enn befolkningen generelt.

brown rock formation near sea at daytime
Fra dødehavet i Israel

Rapporter har også antydet at IDF (forsvaret) gjør forberedelser og er fast bestemt på å vaksinere sine soldater så snart det er en ny økning i antall koronaviruspasienter.

Nyheten om et mulig fjerde skudd vekker allerede en livlig diskusjon på sosiale medieplattformer, der brukere sliter med å akseptere muligheten for enda et stikk.

«De gjør innbyggerne våre til narkomane», skrev en Twitter-bruker.

En annen la til: «Seriøst… dette er de samme gamle triksene til helsedepartementet. Du kan ikke lenger lure oss. De starter med en liten løgn og sier at stikket kun er for mennesker med dårlig immunforsvar. Dette er hvordan de forbereder Israel for et fjerde stikk».

I juli begynte Israel å gi en booster-sprøyte til alle over 60 år. Gradvis ble kampanjen utvidet til alle over 40 år og flere uker senere ble alle israelske statsborgere som var kvalifisert for stikket bedt om å vaksinere seg.

Nå tror mange israelere at regjeringen deres planlegger å ta det samme trikset en gang til.

«Hva får dem til å tro at en fjerde vaksine vil fungere hvis en booster har feilet? Ingen tror dem lenger,» klaget en Twitter-bruker.

«Nesten én og en halv million valgte å ikke få det tredje skuddet, og nå snakker de om et fjerde skudd… det er ingen måte jeg kommer til å gjøre det,» lovet en annen.

I september ble Israel rammet av nok en bølge av koronaviruspandemien. På det tidspunktet registrerte landet i gjennomsnitt 9500 daglige tilfeller, og myndighetene presset på for et boosterskudd for å få ned disse tallene.

Denne politikken bar snart frukter, og etter hvert som vaksineringen økte, fortsatte antallet daglige tilfeller å gå ned. Fra tirsdag registrerte Israel litt over 700 nye tilfeller, til tross for at landet nylig ble rammet av Omicron, en ny COVID-19-variant som antas å være mer smittsom enn andre stammer.

brown concrete mosquie
Fra Jerusalem. Israel er litt større enn tidligere Sogn og Fjordane fylke og har 8,3 millioner innbyggere.

Men for mange israelere er de relativt lave tallene bare en indikasjon på at en annen sprøyte som er planlagt tatt i bruk i en rolig sesong, er et grep som gir lite mening. Planen fikk noen til å engasjere seg i konspirasjonsteorier.

«Hvor mange vaksinedoser forpliktet Israel seg til å prøve sine innbyggere i den hemmelige kontrakten med Pfizer?» spurte en tweet.

«De er uansvarlige zombier», sa en annen, og refererte til regjeringen ledet av statsminister Naftali Bennett. 

«Bourla snakker allerede om et fjerde sprøyte og sier bare at vi må vaksinere oss hvert år. Han sikret sin økonomiske fremtid. Har noen drømt om å vaksinere seg fra alle variantene av influensa? Hva er den store forskjellen?… «

Tidligere førte denne misnøyen med regjeringens politikk noen israelere ut i gatene. Disse hendelsene kan gjenta seg selv hvis koalisjonen skulle bestemme seg for å gå videre med enda et stikk.

Maskinoversatt, bearbeidet og litt forkortet av Knut Lindtner

Forsidebilde: Taylor Brandon

https://sputniknews.com/20211208/untimely-and-useless-israeli-tweeps-question-need-for-fourth-covid-jab-amid-omicron-spread-1091341066.html

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.

2 kommentarer. Leave new

 • Tja, det er lenge sidan eg las at om 5 år er 80% av dei vaksinerte døde, og om 10 år alle. Vi får håpe det ikkje blir så ille.
  Grafen-metall i vaksinen fungerer i blodet som små knivblad på alle indre organ. Folk faller døde om overalt i større omfang enn før. Men dette er jo fake news og ein konspirasjonsteori heilt til du får høyre om det i Dagsrevyen.

  Svar
 • Spørsmålet her er jo om Is(is)RaEl vil tømme landet for innbyggere. I så tilfelle vil jo «krigen» mellom Palestinerne og Israel være over for godt, ingen igjen på israelsk side til å kjempe lenger.
  Palestinerne kan ta tilbake bosettingene som de ble fordrevet fra, baksiden er at de må begrave alle offerne for Covid-«vaksinen» før de flytter inn.
  Avtalen Gud gjorde med Fanden var at uansett hva han fant på av djevelskap måtte han si ifra slik at ordentlige (les kristne) mennesker kunne ta affære. Og dette har vi sett i overflod de siste tider.
  Synes personlig at «Games Of Thrones» er et nydelig eksempel på hva som venter oss nå fremover; «vinteren er her nå som det sies».
  Zion Vises Prokoller er nok ekte, planen måtte «mistes» og offentligjøres utfra avtalen mellom Gud og Satan, så vi kan vente oss et forsøk på 70% reduksjon av verdens befolkning.
  Hvis man følger med er det mange små ting man oppdager, men som egentlig ikke henger på greip, men se det i lys av «avtalen» så detter puslespill-bitene rett ned i riktige hull.

  Svar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Fill out this field
Fill out this field
Skriv inn en gyldig e-postadresse.

Neste innlegg

To ukjente journalister får fredprisen. Assange utleveres til USA.

En feighet uten like. Hvor er det norske journalistkorpset?

Forrige innlegg

Ny regler for registrering av Covid:

For å skjule vaksinenes bivirkninger og manglende effektivitet?

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.