POSTED IN Historie, Israel, Terrorisme

Israel på kanten av stupet.

Bruker Masada-hendelsen for 2000 år siden til å rettferdiggjøre egen politikk.

4 kommentarer
Print Friendly, PDF & Email

FOLKEMORDETS ANATOMI

Netanyahus Masada-syndrom og FN-rapporten til Francesca Albanese

av Alfredo Jalife-Rahme

Krigskabinettet til Benjamin Netanyahu sin massakre på 33 000 palestinske sivile – etter at Netanyahu nekta å sette i verk tiltaka som Den internasjonale domstolen (ICJ) hadde gitt ordre om, og heller ikkje ville rette seg etter krava til FNs Sikkerheitsråds Resolusjon 2728 – minner om Masada-syndromet. Denne fanatiske ekstremismen høyrer til under psykiatrien, heller enn politikken.

Det romerske fortet Masada ligg på toppen av eit steinete utspring med utsikt til Dødehavet,og vart okkupert av den jødiske Sicarii-sekta. Dei romerske legionane kringsette det i år 73 e.v.t., og bygde ei gigantisk rampe til å kome seg opp dit. Men då dei kom opp, hadde sikararane tatt kollektivt sjølvmord, og med det sett stopp for den romersk/jødiske krigen. I dag er det til desse ruinane israelske panser-, falskjermjeger- og luftvåpenoffiserar kjem for å avlegge eiden sin: «Nei, kjeden er ikkje broten på den inspirerte klippa. Masada skal aldri falle igjen!»

Det er svært usannsynleg at den khazarske statsministeren Netanyahu, som no har ryggen mot veggen, vil respektere resolusjonen for ei umiddelbar våpenkvile i Gaza [1].

Netanyahu barrikaderer seg bak Masada-syndromet og utnyttar skrika til 90% av den israelske befolkninga om å utrydde Hamas, uansett antal «utilsikta skadelidande» (sic), noko som betyr ein palestinsk apokalypse, diametralt motsett dei tre prinsippa til internasjonal humanitær lovgivning; dømmekraft, proporsjonalitet og og omtanke [2].

Tre år etter Jerusalems fall i år 70 A.D., var Masada den siste høgborga til den ekstremistiske sikariar-sekta, Judeas fanatikarar, som vart kringsette av keisar Titus sine troppar.

Netanyahu, den polsk-fødde, khazarske statsministeren som ikkje har noko å gjere med ekte, semittiske jødar, omset no – eitt tusen nihundre og femtifem år seinare – Masada-syndromet i praksis att, som svar på det overveldande skriket frå det universelle, humanistiske samvitet til folk og statar.

For ein slåande likskap mellom fanatikarane i år 73 og deira nykolonialistiske arvtakarar Ben Gvir, Sikkerheitsminister (sic), og Smotrich, Netanyahus finansminister!

Masada-syndromet greip Netanyahus kabinett då utanriksminister Israel Katz, i ei overstyring av FNs sikkerheitsråds Resolusjon 2728, erklærte at «Staten Israel vil ikkje legge ned våpena. Vi vil øydelegge Hamas og halde fram kampen heilt til alle gislane er komne heim» [3].

Den internasjonale domstolen – så langt inoperativ etter nesten seks månadar med eit folkemord som liknar Dantes inferno – har pålagt Israel å straks lette (sic) innførselen av humanitær bistand (sic) til Gaza-stripa [“The provisional measures of the International Court of Justice”, av Thierry Meyssan, omsett av Roger Lagassé, Voltaire Network, 30. Januar 2024.]], som er blokert frå lufta, sjøen og landvegen, der matkrigen rasar med hungersnaud, tørste og sjukdom.

Ifølge Times, som står både det britiske globalistiske monarkiet og Israel nær, er blokkaden av humanitær bistand (sic) til Gaza ein alvorleg strategisk feil av Israel, når verdsopinionen allereie oppfattar det som eit forsøk på å med vilje svelte ut dei kringsette palestinarane.

Spesialrapportør Francesca Albanese opna ein kontrovers med den franske presidenten, Emmanuel Macron, etter at han heidra minnet over offera for 7. oktober-massakren, som han skildra som «vårt hundreårs største anti-semittiske massakre». Ho minna han på at dei ikkje hadde døydd «på grunn av sin jødedom, men som reaksjon på undertrykkinga til Israel». Frankrikes utanriksdepartement fordømde utsegna til spesialrapportøren. Ho argumenterte med at å hevde at offera døydde som følge av anti-semittisme, «tilslører den sanne årsaka».

Francesca Albanese, FN-rapportør for menneskerettar på det okkuperte palestinske territoriet, anklaga i rapporten sin, Anatomy of a Genocide, Israel og oppfordra «statar til å respektere pliktene sine og innføre våpenembargo. Og sanksjonar mot Israel (…) Når folkemordsintensjonen er så synleg, så pralande som den er i Gaza, kan vi ikkje vende eit blindt auge til; konfrontert med folkemord, har vi ei plikt til å hindre og straffe det» [4].

Elijah J. Magnier seier at «Israel no førebur seg på den internasjonale reaksjonen på Gaza utanfor slagmarka» [5] med ein tsunami av søksmål som minner om dei urovekkande funna til Goldstone-kommisjonen, også på vegner av FN, som etterforska Israels fæle ugjerningar, inkludert krigsbrotsverk, under den førre Gaza-krigen for 15 år sidan [6].

Anatomy of a Genocide, Folkemordets anatomi, av Francesca Albanese, finn at Israel er skuldige i tre spesifikke folemordsgjerningar (ifølge FN-pakta): mord på medlemmar av målgruppa, påføring av alvorleg mental og fysisk skade på desse og forsettleg tilrettelegging av forholda for øydelegging av gruppa, i tillegg til den massive øydelegginga av Gazas infrastruktur, inkludert sjukehus og landbruksareal, men arrestasjon og, etter det dei seier, tortur av tusentals (sic) palestinske menn og gutar.

Francesca Albanese ser den noverande situasjonen som ei eskalering av den årelange koloniseringsprosessen og sløkkinga (sic), eit nytt Nakba ,i analogi med massefordrivinga av palestinarar etter opprettinga av Israel i 1948.

Elijah J. Magnier rapporterer at Israel kategorisk har avvist funna i rapporten til Francesca Albanese som ei «obskøn (sic) endevending av realitetane». Klassisk Masada-syndrom!

Alfredo Jalife-Rahme

Translation Monica Sortland

[1] «El invento (sic) de la «Tierra de Israel»– la «Tierra de Canaan» espoliada–, según el historiador Shlomo Sand», Alfredo Jalife-Rahme, La Jornada, 25 de febrero de 2024.

[2Normas internacionales. ACNUDH: Protección de los derechos humanos en situaciones de conflictoNaciones unidas

[3] «Israel says won’t cease fire in Gaza despite UN resolution», Anadolu Agency, March 25, 2024.

[4Anatomy of a Genocide. Report of the Special Rapporteur on the situation of human rights in the Palestinian territories occupied since 1967, Francesca Albanese, Advance unedited version (Non traduit), Human Rights Council, March 25, 2024.

[5] «Israel braces for international backlash over Gaza: Preparing for Battle Beyond the Battlefield», Elijah J. Magnier, ejmagnier.com, March 28, 2024.

[6] «Committee following up on “Goldstone Report” says investigations by Israel and de facto Gaza authorities inadequate. Follow-up on «Goldstone Report»», Human Rights Council, 21 September 2010.

Forsidebilde: iStock

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.

4 kommentarer. Leave new

 • Kristne sionister og kristenevangelister vet ikke hva de støtter.
  Også armenske kristne er under beleiring i Jerusalem.
  https://www.youtube.com/watch?v=JIv6x8EIT4o
  Bevæpnede «settlers», kamphunder, brutalt politi, bulldosere prøver å erobre Jerusalems armenske kvarter.

  Svar
 • Hamas Chief Ismael Haniyehs tre sønner og fire barnebarn drept på Eid. Som å slå til på julaften, helst den dagen i året det gjør mest ondt, for å spotte og såre mest mulig.

  Svar
 • «.. som han ( Macron) skildra som «vårt hundreårs største anti-semittiske massakre» »

  ‘ Hvert år arresterer og fengsler det israelske militæret hundrevis av palestinske barn. Mindreårige helt ned i 12-års alderen, ofte bare anklaget for å ha kastet stein. Brutale overvåkingsbilder viser hvordan forsvaret og rettsapparatet tyr til både vold og trusler for å slå ned motstand i okkuperte områder.’
  aftenposten.no/video/i/l3kRxM/dokumentar-to-barn-pr-dag

  ‘- Det er slik Israel gjør det. De ser deg kaste stein eller noe sånt, men de venter gjerne med å ta deg. De vil at man skal sove utrygt, alltid være på vakt, aldri være trygge i sine egne hjem. Helt lovlig kan Israel fengsle deg uten dom i seks måneder. Jeg vet om mange som aldri er seg selv etterpå. Livet kan være ødelagt, sier han alvorlig.
  – Er du antisemitt, Amsha?…
  – Du vet, alltid snakker noen om antisemittisme. Det er jo et mektig ord. Det er veldig enkelt å kalle noen terrorister og antisemitter, og slik forsøke å demonisere dem. …
  Det er viktig å merke seg hvem som snakker om antisemittisme – det er alltid Israel og deres støttespillere. Det er aldri oss. ‘
  dagbladet.no/nyheter/se-pa-deg-selv-du-er-et-dyr/70721141

  Og, litt på siden:

  ‘ Etter alle disse årene omtaler følgelig NATOs generalsekretær, Jens Stoltenberg, Libyakrigen som om vi fortsatt befinner oss i 2011. Har han sovet under en stein? Mangler han totalt evnen til selvkritikk og selvransakelse? Har han glemt den uendelige smerten som påføres når uskyldige mennesker drepes? ‘
  steigan.no/2018/10/nato-leder-jens-stoltenberg-knuser-gjerne-libya-igjen/

  ‘Man ville normalt ikke engasjere seg i spissfindigheter om hvem som lider mest i krig. Tross alt, det overveldende flertallet lider alltid i krig. Derfor må alle som bekjenner seg til humanitære og demokratiske impulser gjøre sitt ytterste for å forhindre krig. Men hverken Stoltenberg og Jolie besitter et fnugg av slike følelser.
  Anslagsvis 31.000 sivile har blitt drept i Afghanistan bare siden 2001 og mer enn 30.000 i Libya siden invasjonen i 2011, for å ta bare to eksempler. ‘
  midtifleisen.wordpress.com/2017/12/18/jens-stoltenberg-og-angelina-jolie-onsker-nato-intervensjoner-for-a-fremme-likestilling/

  Svar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Fill out this field
Fill out this field
Skriv inn en gyldig e-postadresse.

Neste innlegg

Er alt håp ute, eller kan ny ledelse snu skuta?

Kan Tyskland og Russland komme nærmere hverandre?

Forrige innlegg

Kan det være så ille?

Norge er et politisk intellektuelt katastrofeområde.

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.