POSTED IN Syria

Israel:

Med nye bombetokt inn i nabolandene.

2 kommentarer
Print Friendly, PDF & Email

Til tross for et kraftig språk fra det syriske nyhetsbyrået er meldingen under sannsynligvis helt korrekt. Den er også gjengitt i flere av vår største medier som en dagligdags historie. Noe den på en måte faktisk er. For dette har vært den israelske politikken i svært mange år nå: å ta seg til rette med bomber og raketter inn i nabolandene sine.

Gjør noen av disse lignende ting overfor Israel blir det virkelig bråk. Men slik er det blitt. Ingen vestlige stater reagerer lenger på slike åpenbare overtredelser på internasjonal rettsorden. Resultatet på lang sikt er at respekten for den internasjonale rettsorden forvitrer.

De israelske ødeleggelsene, f.eks. her i Gaza, bidrar alle til at respekten for internasjonale regler for oppførsel blir ødelagt.

Men like viktig er at de som ikke reagerer, f.eks. EU og Norge, gjør seg indirekte til medskyldige i denne ødeleggelsen av avtaler som egentlig er ment å beskytte alle land mot overgrep fra de største statene, de som ikke trenger slike avtaler. 

Likegyldigheten er i virkeligheten en likegyldighet overfor vårt eget lands sikkerhet og vår posisjon som forsvarer av en felles internasjonal rettsorden. Dens hensikt er å komme bort fra «jungelens lov» internasjonalt og få til ordnete og trygge forhold for alle stater, store som små. Da kan ikke Israel være noe unntak.

Det er over en milliard muslimer i verden og det er mer enn 200 millioner som har arabisk som morsmål. På lang sikt vil Israel måtte tape en konflikt, lite som landet faktisk er både i utstrekning og folketall i forhold til den arabiske og muslimske verden som omgir dem. Tryggheten som USA gir vil ikke vare evig.

Tausheten fra den norske regjeringen forteller sitt tydelige språk om deres holdning til disse bruddene på avtaler og regler.

Knut Lindtner

Siste nytt: Israelske krigsforbrytere bomber Homs. Noen missiler er blitt skutt ned.

Fra Syria News.

Israels Netanyahu-regime har forbrytersk brukt libanesisk luftrom i krigsforbrytesk bombing mot Syria. Men mange missiler ble avskåret.

Israel har benyttet seg av hysteriet i den vestlige verden over COVID-19-pandemien til å gjennomføre nok en krigsforbrytelse.

På tirsdag invaderte Netayahu-ragimet ulovlig libanesisk luftrom til nok en gang å bombe Syria – nok en gang en krigsforbrytelse.

Store deler av Homs er allerede rasert som følge av stedfortreder-krigen Nato-landene, Israel og Gulf-monarkiene. Bombingen nylig bare forsterker ødeleggelsene.

Denne gangen var det Homs. Et ukjent antall israelske missiler ble avskåret av Syrias luftforsvars-systemer. Det var fra S-200, oppgradert via DPRK (Nord-Korea).

En militær kilde i Syrias forsvarsdepartement slår fast: Klokken 20.25 i kveld avfyrte israelske kampfly en kanonade av missiler mot området øst for Homs. Missilene kom fra libanesisk luftrom. Vårt forsvarssystem avskar et antall innkommende missiler.

Det er andre gang Israel har oppført seg aggressivt mot sentrale områder i Syria (vi regner Israel som USAs uoffisielle 51. stat).

Homs er den største byen i sentrale Syria, og provinsen er den største i landet. 

Første gang vi opplevde denne aggresjonen var på den 5. dagen i denne måneden.

Disse nyhetene er helt ferske, og den syriske regjeringen har ennå ikke kommet med noen full rapport.

Heller ikke USAs utenriksminister Mike «løgner, juksemaker og tyv» Pompeo har nådd å twitre sin uforbeholdne støtte til Israels nye, doble krigsforbrytelse.

Oversatt av Ingunn Kvil Gamst

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.

2 kommentarer. Leave new

 • «Israel har benyttet seg av hysteriet i den vestlige verden over COVID-19-pandemien til å gjennomføre nok en krigsforbrytelse.»

  Disse bakmennene har alltid i historien brukt konflikter, og satt folk opp mot folk, for å destabilisere og tilrane seg makt.
  Ta fra disse pengeverkslerene deres våpen ( vår opplærte tro på penger som overlegent arbeidskrefter) så dør de en rask død.
  Gjennomskuer vi ikke våpenet vil de som har kontrollen over verdensalutaen og rentene bli vinnerene. Uansett penge- klassekamp.
  Vår mentalitet er vår skjebne.

  Svar
 • […] Oversatt av Ingunn Kvil Gamst for Derimot.no […]

  Svar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Fill out this field
Fill out this field
Skriv inn en gyldig e-postadresse.

Neste innlegg

Begrepet mennskerettigheter:

Begrunnelsen for krig.

Forrige innlegg

Politikus:

Makta vil bestå. Rettighetene vil innskrenkes.

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.