POSTED IN Israel, Palestina

Israel legger ikke skjul på sin målsetting, å utradere Palestina:

I FN viste Netanyahu Stor-Israel-kart.

8 kommentarer
Print Friendly, PDF & Email

FN: Netanyahu viste frem et kart over Stor-Israel uten Palestina.

Dobbeltmoral bør ikke ha noen plass i internasjonale relasjoner hvis FN-pakten og respekten for rettsstaten overholdes.

Av Michael Jansen.

Den verbale kampen om Palestina brøt ut igjen under åpningssesjonen til FNs generalforsamling, med Israels statsminister Benjamin Netanyahu som presenterte sin versjon av dagens situasjon, og den palestinske presidenten Mahmoud Abbas som beskrev virkeligheten. Nok en gang brukte Netanyahu bilder for å imponere de få i det enorme auditoriet som lyttet til ham.

I 2012 brukte han en tegneseriebombe i presentasjonen for å rettferdiggjøre militæraksjon mot Irans sivile atomprogram. Han hevder Iran har til hensikt å bygge en atombombe som skal slippes over Israel. Han tok i bruk dette trikset for å instruere uvitende amerikanske borgere til å innta aggressive posisjoner mot Iran, og øve press på den daværende Obama-administrasjonen for å følge hans ledelse.

Dette imponerte ikke embetsmenn i Obama-administrasjonen, som forhandlet med Iran om en avtale for å begrense atomprogrammet i bytte mot å oppheve sanksjoner. Avtalen, Joint Comprehensive Plan of Action eller JCPOA, ble undertegnet i midten av 2015 og implementert i januar 2016. Iran fulgte fullt ut vilkårene i JCPOA og oppnådde en viss fordel av lettelser av sanksjoner, inntil Israels venn og beskytter Donald Trump forlot JCPOA i mai 2018.

Dette har gitt Netanyahu ingen ende på muligheter til å kritisere Iran, drepe landets vitenskapsmenn og true med krig. Teheran har ikke forpliktet seg til Netanyahu om å ikke utarbeide planer for en atombombe, og har gjentatte ganger oppfordret Biden-administrasjonen til å gjenoppta forhandlinger om USAs gjeninntreden i JCOPA.

Denne gangen presenterte Netanyahu et fantasikart over Israel som inkluderte det i 1967 okkuperte Øst-Jerusalem, Vestbredden og Gaza i sitt territorium. Ta ikke feil, dette er kartet som Israel har til hensikt å bruke for å kreve alt land mellom Middelhavet og Jordanelven. Israel har allerede ulovlig annektert Øst-Jerusalem som palestinerne krever for sin stat, og er i ferd med å innta Vestbredden. Det er interessant at kartet hans inkluderte Gaza, som Israel kontrollerer fra land, sjø og luft, men som de ikke vil overta med kolonisering.

Det er uklart hvordan Netanyahu og hans høyreekstreme koalisjonspartnere planlegger å håndtere de 3 millioner palestinerne i Øst-Jerusalem og Vestbredden, eller de 2,2 millioner palestinerne fanget i Gaza, som israelske kolonialister allerede ønsker å annektere. For israelske imperialister er palestinerne ganske enkelt en irritasjon som de må fjerne ved å tømme Palestina for dets innfødte.

Den korrupte palestinske preisdenten er valgt i 2006 men regnes som president fortsatt. Blir det avhold valg taper han.

I sin tale minnet den palestinske presidenten Mahmoud Abbas verden om at palestinere ikke er et folk som kan jages, og et folk som ikke kan nektes sin identitet, historie og hjemland. Han advarte om at det ikke vil bli fred i denne regionen før og med mindre palestinere får «fulle, legitime nasjonale rettigheter». Han viste ikke frem en tegneserie eller et kart. I stedet oppfordret han FN til å innkalle til en internasjonal fredskonferanse for å opprette en palestinsk stat i Øst-Jerusalem, Vestbredden og Gaza, selv om Netanyahu på vegne av Israel gjør krav på landet. Abbas sa at dette kan være den «siste muligheten til å redde to-stats løsningen», som har blitt vedtatt og legitimert av det internasjonale samfunnet.

Han krevde også at FN skulle gi beskyttelse til palestinere som lever under israelsk okkupasjon. De lider under konstante angrep fra de israelske væpnede styrkene og angrep fra israelske kolonister. Minst 222 palestinere har blitt drept i år mens 31 israelere og besøkende er drept i Israel. Han klaget over at Israels handlinger finner sted «i full påsyn av hele verden, og uten at Israel får noen straff eller blir stil til ansvar, og ministere i Netanyahus regjering har til og med skrytt av deres apartheidpolitikk». Apartheid er forbudt av FN.

Vår utenriksminister klarer ikke å fordømmer Israel før hun får klarsignal fra USA.

Han påpekte at Israel bør utvises fra FN ettersom Israel ble tatt opp på betingelse av at det ville implementere to resolusjoner fra FNs generalforsamling. Resolusjonen fra november 1947 om deling av Palestina som ga Israel 55 prosent av landet, og palestinerne 45 prosent selv om de utgjorde to tredjedeler av innbyggerne på den tiden. Under krigen i 1948 erobret Israel 78 prosent av Palestina, og ble ikke bedt av FN om å trekke seg tilbake til områdene som ble tildelt Israel etter delingsplanen.

Den andre var resolusjonen som ble vedtatt i desember, som oppfordret Israel til å tillate at palestinske flyktninger returneres til deres hjembyer, tettsteder og landsbyer «tidligst mulig», og betale kompensasjon for deres tap.

For Israel var det ingen dato for hjemsendelser, og Israel var ikke tvunget til å betale kompensasjon. I stedet fikk Israel slippe unna med permanent etnisk rensing, og med å jevne 530 palestinske landsbyer med jorden. Siden Israel ble opprettet i 1948, har Israel brutt langt flere FN-resolusjoner enn alle andre nasjoner til sammen. Tolerert av Vesten uansett hva de gjør, blir Israel aldri holdt ansvarlig for sine handlinger.

Andre stater blir umiddelbart holdt ansvarlige når de begår aggresjon eller brudd på folkeretten. Ta eksemplet med Irak som invaderte Kuwait 2 august 1990. Fire dager senere innførte FNs sikkerhetsråd strenge sanksjoner mot Irak og ba om bruk av «alle nødvendige midler», dersom Irak ikke trakk seg ut av Kuwait innen 15 januar 1991. Sanksjonene forble gjeldene inntil USA ulovlig invaderte Irak i 2003 uten autorisasjon fra FNs sikkerhetsråd.

Den 27. februar 2022, tre dager etter at Russland intervenerte i Ukraina, kalte FNs sikkerhetsråd, stoppet av Russlands veto, til en hastemøte i generalforsamlingen den 28, for å håndtere dette bruddet på folkeretten. Den 2 mars vedtok forsamlingen en resolusjon med tittelen «Aggresjon mot Ukraina», som beklaget invasjonen og krevde full russisk tilbaketrekning fra Ukraina. Sanksjoner ble innført den 21 før russiske tropper gikk inn i Ukraina.

Dobbeltmoral bør ikke ha noen plass i internasjonale relasjoner hvis FN-pakten og respekten for rettsstaten overholdes.

Fra Global Research, publisert 28 september 2023.
Oversatt fra engelsk av Northern Light. Linker i orginalartikkelen.
Jansen er Midtøsten-analytiker for The Irish Times i Dublin, og spaltist for The Jordan Times.
Orginalartikkel: “Palestine is Entirely Wiped Out”: Netanyahu’s Skewed Map of Israel Includes the West Bank and Gaza.

Redaksjonen har lagt til bilder m/tekst

Forsidebilde: Jakob Rubner

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.

8 kommentarer. Leave new

 • Zionismen er som den er, grunnstenen for nasjonen Israel. Den er alt man trenger å vite om for å se hvem de er og hvor de står. Israelere kan velge å ta avstand fra ideologien eller ikke; det er deres ansvar.
  Litt kinkig siden nasjonens eksistens hviler på svindel og løgn og tjuveri og guddommelig innbilskhet.
  Noen vet sannelig å leve skamløst opp til sitt flere århundrer gamle, dårlige rykte.
  FNs prinsipper om «fred, verdighet og likhet» viser Netanyahu og zionismen ingen respekt for.
  Det har vært uttalt helt fra Herzls dager at de utvalgte må ha et land kun for seg og sine,
  de prøver å innbille seg selv og all verden at de er en rase, en overlegen sådan i følge deres skrifter.
  Apartheid er et viktig punkt i hele ideologiens grunnsten. Noe FN ikke aksepterer, Egentlig,
  men for noen never dollar gjør de rikeste stort sett som de vil, uansett genetikk.
  Integritet og moralsk ryggrad er bare fine, forføreriske ord de dumme kan tro på.

  Svar
  • Ole Kristian Jønholt
   3 oktober 2023 15:20

   Selv om du ,personen e, er for feige til å stå under fullt navn, vil jeg allikevel svare deg. Du snakker om løgner og skamløshet, men Judea og Samaria har tilhørt jødene i over 3500 år. Men historien er visst ikke interessant for deg person e. Hadde du lest den jødiske historie, deres kamp for tilværelsen og plass i verden, hadde du sett at alt du sier er feil. Men du er i godt, eller heller dårlig, selskap. For FN og deres medlemmer fremmer de samme løgnene om jødene og deres historiske og Gudgitte land. Araberne har over 600 ganger så mye land som Judea og Samaria. Om araberne ville ha fred med jødene hadde de latt palestina araberne få bosette seg der, som de også opprinnelig kom fra. Men det vil ikke araberverden for da mister de den brekkstangen mot jødene som de misbruker sine palestina arabiske brødre med. La meg avslutte med et sitat fra den skriften som FN og alle burde ta til etterretning ; Hvorfor larmer hedningene? Og hvorfor grunner folkene på det som er fåfengt?… Det er jo Jeg som har innsatt min konge på Sion, mitt hellige berg. Salme 2:1,6

   Beskjed til Ole Kristian Jønholt:

   Avstå fra å skrive slikt: «Selv om du ,personen e, er for feige til å stå under fullt navn,…»

   Her er det lov å velge seg «nick» å skrive under. Du skal ikke bruke denne valgfriheten mot andre, som et ledd i din argumentasjon mot det som de skriver her. Gjør du det heretter, så vil vi slette dine kommentarer.

   Redaksjonen, Derimot.no

   Svar
   • Hvilken rolle og autoritet en vil gi en bok, angivelig med guds ord, og troen på hva den guden skal ha gitt uttrykk for for tusenvis av år siden, det er opp til hver enkelt. «Gudgitt land» er et begrep for bibelfolk; ikke alle er med på den.
    ALT jeg sier er feil? Det ville i så fall være nyttig å rette på feil i teksten jeg skrev, velkommen til det, helt OK, alltid spennende å lære noe nytt. Korriger gjerne ved å gi rett info der min angivelig er feil.
    Historien til det forfulgte folket og hvorfor de har vært så forhatt interesserer meg i høyeste grad, særlig fordi jeg har og har hatt sekulære israelere som samboere, venner og bekjente. Og de lider under den evige striden i landet.
    Min beste kilde til informasjon er selv av jødisk avstamning: henrymakov.com Han vet mer enn oss til sammen. Han har konvertert til katolisismen, så vidt jeg vet.

   • Ole Kristian Jønholt
    7 oktober 2023 12:36

    Svar til redaksjonen Derimot.no. Setter pris på nettsiden og artikler med kommentarer. Selv om det er lov å bruke alias, syntes jeg det vitner om feighet å ikke skrive under med fullt navn. Men jeg kunne kanskje bedre utrykt meg i spørsmålsform og ikke i en stadfestende form.
    mvh
    Ole Kristian Jønholt

    Fra redaksjonen:

    Takk for det du Jønholt skrev i starten av din kommentar.

    Så til det med «nick»: Det er slik at det er valgfritt å bruke «nick», så dermed så trenger ikke du eller andre å bruke deres egne navn. Det beste er å fokusere på innholdet i det som andre mennesker skriver i sine kommentarer, og ikke bry seg om navn/»nick».

    mvh redaksjonen i Derimot.no

 • Du skriver om Israel/ jødene:
  «… nasjonens eksistens hviler på svindel og løgn og tjuveri …»
  Kan du bevise dette – for dette er jo det store spørsmålet.

  Kanskje du også kan gi oss bevis på et land ved navn ‘Palestina’ –
  Når eksisterte landet, hvilket språk og kultur hadde de,
  hvilket styre hadde de – (hvem var deres ledere/ konger) osv. …

  Svar
  • Landtjuveriet fremgår i endringene på kartet fra slutten av førtitallet frem til nå.
   At jøder er en rase i alle hudtoner fra svart til hvitt er usant og oppdiktet for å gi politiske fordeler.
   Løgn er også å kalle seg semitter, noe ikke engang de få ashkenazi med blod fra Midtøsten kan hevde, siden de er japhethitter, ikke nedstammet fra Shem, men fra Ashkenaz, etterkommer av Noahs sønn Japheth, skjønt de fleste ashkenazi stammer fra konvertitter uten noen som helst hjemstavnsrett i Midtøsten.
   Konger, språk og kultur angående palestinere/filistinere, kanaanitter er interessant. Bevisføring for eller imot overlater jeg inntil videre til de som vet bedre, men heller gir hjemmelekser enn å dele det de vet.. Jeg vet ikke alt, men er heldigvis ikke alene om det.

   Svar
   • Sannheten er at det aldri har eksistert et land med navn ‘Palestina’.
    Denne myten ble også avkreftet av Zuheir Muhsin, tidligere sjef for PLOs militære
    Operasjonsavdeling, og medlem av PLOs Eksekutivråd.
    Han sa følgende til den hollandske avisen Trouw, den 3. mars 1977:
    «Eksistensen av en separat palestinsk identitet tjener bare taktiske hensikter.
    Dannelsen av en palestinsk stat er et nytt redskap i den fortsatte kampen mot
    sionismen, og for arabisk enhet … Det fins faktisk ikke noe palestinsk folk …
    Det er bare av politiske grunner vi snakker om en palestinsk identitet.»

    Det var den romerske keiseren Hadrian som la det romersk/latinske navnet ‘Palestina’
    på Judea (Jødeland) – da han ville utslette alt jødisk etter at han hadde drevet jødene
    i landflyktighet i årene 132-135 e.Kr.

    Det kunstige palestina-navnet på disse områdene døde gradvis ut, da det vestlige
    Romerriket forsvant på 400-tallet – og jødelandet ble liggende nærmest brakk helt
    opp til vår tid, (slutten av 1800-tallet).
    Forfatter Mark Twain, som reiste rundt i landet i 1867, bekreftet at landet var øde,
    med malaria-sumper … uten et menneske å se.

    Da jødene startet opparbeidelse av landet (fra slutten av 1800-tallet) fikk de god
    arbeidshjelp fra omkringliggende araberland, da jødene betalte araberne godt.
    Etter hvert strømmet arabere til det gamle jødelandet, og de to folkegruppene
    levde mange år i fredelig sameksistens.

    Navnet ‘Palestina’ ble på nytt tatt i bruk i forbindelse med mandatområdet britene
    fikk av Folkeforbundet i 1920.

    Før 1967 ble uttrykket ‘Palestina’ utelukkende brukt om jøder:
    Den jødiske, engelskspråklige avisen «The Jerusalem Post» het tidligere
    «The Palestine Post». Jødene hadde «Det Palestinske Symfoniorkester».
    Under 2. verdenskrig besto «Den Palestinske Brigade» av jødiske frivillige
    innenfor den britiske armé, osv. …

    Britene administrerte jødelandet fra 1917, etter at de beseiret tyrkerne under
    1. verdenskrig. Tyrkerne hadde da hatt kontroll over dette området i 400 år.

    På San Remo-konferansen, som ledd i fredsoppgjøret etter 1. verdenskrig, fikk
    Storbritannia, den 24. april 1920 mandatet over Palestina. Enstemmig ratifisert
    i 1922 av det nylig opprettede Nasjonenes Forbund.

    Palestina-mandatets hovedhensikt var, i kraft av Balfour-deklarasjonen, å opprette
    et jødisk hjemland i hele mandatområdet «Palestina» – på begge sider av Jordan-
    dalen, inkludert nåværende Jordan. Arthur Balfour, den britiske utenriksministeren,
    utstedte den berømte deklarasjonen den 2. nov. 1917.
    Dette var ‘kortversjonen’.
    Mye mer skulle vært skrevet om dette stor emnet, men jeg tror ikke plassen tillater
    det i et slikt forum.
    Jeg får heller henvise til nettsiden ‘MIFF’. De har mye stoff om både mandatet,
    delingsplanene og folkeretten. Og de vet hva de snakker om, og de underbygger det.

   • Mange takk R.A.A.; veldig informativt og verdifullt.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Fill out this field
Fill out this field
Skriv inn en gyldig e-postadresse.

Neste innlegg

Sprøytestikk blir ikke nødvendig:

mRNA-vaksiner som pustes inn, blir levert rett inn til lungene.

Forrige innlegg

Er pensjonerte USA-offiserer dumme eller…

Står de på lønningslisten til krigsindustrien?

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.