POSTED IN Israel

Israel:

Har sleiven sin i den kaukasiske konflikt-gryten.

7 kommentarer
Print Friendly, PDF & Email

Konflikten mellom Armenia og Aserbajsjan får mer og mer et internasjonalt preg med innblanding fra andre stater. Det er nå helt åpenbart at både Israel og Tyrkia støtter Aserbajsjan i denne konflikten, ikke bare passivt, men med våpen og mannskaper.

Det store spørsmålet er på hvilke side Russland og USA faller ned. For begge land har vært tilbakeholdne i sine uttalelser og markeringen av politisk støtte. Voltaire.net antyder at konflikten kan være er en «honning-felle» (gravkammer) for å kvitte seg med Erdogan. På samme måte som USA kvittet seg med Saddam Hussein da de lokket han til å invadere Kuwait i 1990. Invasjonen ga USA med Nato på slep det påskuddet de trengte for å vingestekke Irak, seinere å ødelegge landet helt i 2003.

Men det gjenstår å se. Allerede nå er det flere som rører i den kaukasiske gryten for å se om noen politiske og andre «fleskebiter» dukker opp. At Israel er en av de som har sleiven i den suppa er ikke overraskende for har en finger med overalt i Midt-Østen hvor det skjer noe.

Knut Lindtner

Aserbajdsjan væpna av Israel mot Artsakh

Voltaire Network | 1. oktober 2020 

I følge Flightradar24, den svenske nettsida som held oversikt over flytrafikken i sanntid:

-

Den 24. september 2020 landa to militære transportfly av typen Ilyusjin (Reg. 4K-AZ101 og 4K-78131), chartra av Aserbajdsjans Forsvarsdepartement, på Ovda-flyplassen (Israel). Dei hadde reist frå Baku og returnerte til basen der etter lasting.

-

Den 30. september 2020 kom ein Ilyusjin Il-76TD (Reg. AZQ4611), som tilhøyrer det aserbajdsjanske statsselskapet Silk Way Airlines [1], til den same israelske flyplassen frå Baku, og flaug tilbake til Aserbajsjan nokre timar seinare.

[1] Silk Way Airlines var den viktigaste våpentransportøren som general David Petraeus (då CIA-direktør, no forretningsforbindelse av finansmannen Henry Kravis, toppsponsoren til Emmanuel Macron sin valkamp) brukte til å frakte våpen til jihadistar i Syria og Irak. Sjå “Billions of dollars’ worth of arms against Syria”, av Thierry Meyssan, omsett av Pete Kimberley, Voltaire Network, 18 July 2017.

Omsatt av Monica Sortland

Forsidebilde: Rani George

https://www.voltairenet.org/article210958.html

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.

7 kommentarer. Leave new

 • Israel får olje og petroliumsprodukter i sleiven og leverer avanserte angreps droner og rekogniserings droner til Aserbajdsjan. Etter Sovjetsamveldets fall i 1991 og den forrige krigen mellom Armenia og Aserbajdsjan brøt løs ble ca 25000 drept på 2 år. Nå har 5000 armenere blitt drept på 1 uke og krigen er allerede tap. Det kan bli et nytt folkemord på armenere.

  Svar
  • «Israel får olje og petroliumsprodukter i sleiven …

   Vi får vel feie for vår egen dør først.
   Hva fikk Norge for å være med å bombe i Afghanistan, eller for å gi militær støtte til «moderate opprørere»/Israel/USA/IS i Syria?
   Hvor ble det av gullet i Libya? Hva fikk Norge ( eller mer presist, Stoltenberg og Ap ) for dette?
   Israel oppildner til krig og konflikt og får folk til å slåss for seg; det har jødene alltid gjort gjennom historien.
   Lyve og bedra overfor Gojim, og å påberope seg å være forfulgt, er deres kultur.
   Men vi får feie for vår egen dør først.

   Svar
 • Men vi bør lære av historien, – og se våre egne trojanske hester som får bellønninger av Mesternes rase.:

  «Vår rase er Mesterens rase. Vi er guddommelige guder på denne planeten. Vi er like forskjellige fra de underordnede rasene som de er fra insekter. Faktisk, i forhold til vår rase, er andre raser dyr, i beste fall kuer.
  Andre raser bør anses som menneskelig ekskrementer. Vår skjebne er å herske over de underordnede rasene. Vårt jordiske rike vil bli styrt av vår leder med et våpen av jern.
  Massene vil slikke våre føtter og tjene oss som våre slaver.»
  (Menachem Begin – Israeli Prime Minister 1977-1983)

  Svar
  • Bjørnar Bolsøy
   8 oktober 2020 22:07

   «Menachem Begin – Israeli Prime Minister 1977-1983»

   Problemet er at det ikke finnes kilder som kan vise at sitatet (hvis det i det hele tatt er et sitat) er fra Begin. Den tidligste online-kilden er en artikkel fra november 2003 av forfatter, radiovert og kristenfundamentalist Texe William Marrs. Marrs var kjent for uttalelser om bla. antisemittisme, Frimurere og Illuminati.

   https://web.archive.org/web/20031205052353/http://www.rense.com/general45/master.htm

   Men Marrs krediterer ikke Begin eller viser til noen kilde for sitatet.

   Derimot er det mange kilder som henviser til en artikkel av journalisten Amnon Kapeliouk i New Statesman den 25. juni 1982 med tittelen «Begin and the Beasts». Problemet er at artikkelen ikke inneholder noen slikt sitat: https://imgur.com/vmfnb

   Svar
 • Og lære av historien før 1. og 2. verdenskrig, og krigenes bakmenn:

  Den jødiske utenriksminister i Frankrike Itzig Aron Cremieux sendte i 1860 et opprop til verdens jøder, og det heter her bl.a.:
  «Unionen som vi vil grunnlegge, skal ikke være noen fransk, engelsk, irsk eller tysk, men en jødisk verdensunion. I ingen henseende vil en jøde bli en venn av en kristen eller en muslim, før øyeblikket kommer da den eneste rettens religion stråler over hele verden i jødetroens lys…. Vår nasjonalitet er våre fedres religion og ingen annen nasjonalitet kjenner vi…. Tiden er nær da Jerusalem vil bli et bedehus for alle nasjoner og folk Vår makt er ufattelig, hvis vi lærer å sette inn makten for vår sak … Dagen er ikke fjern da alle rikdommer og alle jordens skatter skal bli Israels barns eiendom.»

  Svar
  • Bjørnar Bolsøy
   8 oktober 2020 22:09

   «Den jødiske utenriksminister i Frankrike Itzig Aron Cremieux sendte i 1860 et opprop til verdens jøder, og det heter her bl.a.:»

   Når man ser nærmere på denne historien, er det flere ting som ikke stemmer. For det første var det ingen utenriksminister i Frankrike ved navn Itzig Aron Cremieux. Derimot var det i 1848 en fransk-jødisk justisminister ved navn Isaac-Jacob Adolphe Crémieux, Frimurer og grunnlegger av Alliance Israélite Universelle i 1860 hvor dette sitatet knyttes til av flere nynazitsiske kilder.

   Kilden her ser ut til å være en artikkel fra 2005 av den kjente nynazisten Horst Mahler:

   http://hercolano2.blogspot.com/2011/08/horst-mahler-splitterbomben.html

   Mahler er også kjent som en av grunnleggerne av terrororganisasjonen Røde Armé Fraksjon, bedre kjent som Baader-Meinhof-banden, som fra 1970-1990-tallet var ansvarlige for en rekke attentater og mord.

   Mahlers kilde er Ernest Jouins versjon av «Sions vises protokoller» fra 1922. Jouin var katolsk prest og forfekter av teoriene om en jødekonspirasjon og oversatte en utgave skrevet av den russiske journalisten Georgy Butmi de Katzmans i 1906 til fransk.

   Protokollene ble alt i 1921 avslørt som oppdiktning, basert på tekster som kan spores tilbake til Maurice Joly’s napoleonske satire «Dialogen i helvete mellom Machiavelli og Montesquieu» fra 1864. I 1868 ble Jolys verk plagiatisert og omskrevet i romanen Biarritz av Hermann Goedsche – forfatter, antisemitt og agent for det prøyssiske hemmelige politi. Goedsche tilføyet et kapittel med en fiktiv historie om jødisk verdensdominans.

   På dette tidspunktet var protokollene enda ingen konspirasjon, men ren fiksjon med utgangspunkt i politisk satire. Det var først senere, i russiske utgaver, at protokollene ble fremstilt som faktiske hendelser.

   Svar
 • Hva fean skal verden gjøre? Blir vi tvunget til å utradere IsisRaEl (Nye Khazaria) og alle innbyggere der med A- eller Bio-våpen til beste for resten av verdensbefolkningen? Målet helliger middelet i følge dem selv, så kanskje vi skulle bruke samme motto.

  Svar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Fill out this field
Fill out this field
Skriv inn en gyldig e-postadresse.

Neste innlegg

En ting er å ønske seg.

Noe helt annet er å få det til.

Forrige innlegg

Tysk vindkraft.

Går det mot slutten?

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.