POSTED IN Gaza, Israel, Krig-fred

Israel har ingen intensjon om å forhindre folkemord.

ICJ beordrer Israel til å forhindre folkemord i Gaza, ikke våpenhvile, så Israel bomber Khan Younis.

2 kommentarer
Print Friendly, PDF & Email

Av Middle East Eye

Den internasjonale domstolen ICJ (International Court of Justice) er FNs domstol og folkerettens eneste generelle internasjonale domstol. Den internasjonale domstolen er det øverste juridiske organ i FN. Den ble etablert i 1945 for å erstatte den tidligere domstolen for mellomfolkelig rettspleie og startet sin virksomhet året etter. Wikipedia. Ov.anm.

Tusenvis av palestinere flykter fra Khan Younis under israelsk bombing.
Palestinere i Khan Younis har blitt tvunget til å flykte mens israelske styrker øker bombingen. Ifølge en journalist der har mange der allerede blitt fordrevet to eller tre ganger siden krigen startet. Videoopptak viser eldre mennesker og barn som bærer alle eiendelene sine, mens de desperat prøver å finne trygghet.

Egypt hilser ICJ-avgjørelsen velkommen.
Egypt har ønsket ICJ-dommen velkommen til fordel for Sør-Afrikas anmodning, om å innføre nødtiltak mot Israel på grunn av krigen i Gaza, rapporterte Reuters. EU sa også at de etter kjennelsen forventer en «full, umiddelbar og effektiv implementering av ICJs ordre om nødtiltak i Gaza-folkemordssaken».

Humza Yousaf i 2023.

Skottlands Humza Yousaf: «Drap og ødeleggelse i Gaza må stoppe». Den skotske lederen Humza Yousaf reagerte på ICJ-domstolens kjennelse fredag og sa at meldingen fra den er klar. «Drapene og ødeleggelsene i Gaza må stoppe. Det må gis akutt humanitær bistand for å forhindre mer lidelse. Gisler må løslates umiddelbart, sa han på X. Han la til at oppfordringene til våpenhvile må fortsette.

Oxfam oppfordrer britiske myndigheter til å respektere ICJ-domstolens kjennelse og «stoppe medvirkningen».
Den internasjonale veldedighetsorganisasjonen, Oxfam, har ønsket velkommen fredagens ICJ-domstolsavgjørelse, som ber Israel om å ta alle tiltak som står i deres makt for å forhindre og straffe alle handlinger i forhold til artiklene i folkemordskonvensjonen. Oxfam kalte det et «avgjørende skritt mot å anerkjenne de pågående grusomhetene i Gaza og stoppe blodsutgytelsen», som rundt 2 millioner palestinere er utsatt for.

«Den britiske regjeringen må respektere rettsavgjørelsen og slutte med sin medvirkning til krisen, og umiddelbart stoppe våpensalg til Israel når blir brukt til å begå krigsforbrytelser, og må be om en umiddelbar og permanent våpenhvile. Noe annet vil være en skamplett på Storbritannias rykte som forsvarer av internasjonal lov».

Leger fra Røde Halvmåne.
Den palestinske Røde Halvmåne-foreningen sa fredag at israelske styrker fortsetter å gjøre al-Amal-sykehuset og deres hovedkvarter i Khan Younis til mål. De sa at angrepene har pågått i fem dager, med intens beskytning og skuddveksling i nærheten av sykehuset.

Tyrkias Erdogan lover å følge opp prosessen på ICJ-avgjørelsen. Tyrkias president Erdogan ønsket velkommen til ICJ-dommen fredag, og lovet å følge opp utviklingen. «Jeg finner det midlertidige påbudet som ble tatt av Den internasjonale domstolen angående de umenneskelige angrepene i Gaza verdifullt og ønsker det velkommen», sa han. «Vi vil fortsette å følge prosessen for å sikre at krigsforbrytelser begått mot uskyldige palestinske sivile ikke forblir ustraffet», la han til.

Direktør for UNRWA sier at israelske angrep på krisesentre må stoppe.
Thomas White, direktøren for FN-organet Unrwa sa at Israels angrep på bygninger der «redde sivile skjuler seg», er avskyelige og må stoppe umiddelbart. Uttalelsen kom etter et israelsk angrep på et opptreningssenter i Khan Younis, der 12 palestinere ble drept og 75 såret.

Spania hilser ICJ-dommen velkommen. Spania har avgitt en uttalelse som ønsker ICJ-dommen velkommen. «Vi hilser avgjørelsen fra Den internasjonale domstolen velkommen og oppfordrer partene til å implementere de midlertidige tiltakene den har vedtatt», sa den spanske statsministeren Pedro Sanchez på X. «Vi vil fortsette å gå inn for fred og få slutt på krigen, løslatelse av gisler, tilgang til humanitær hjelp og etablering av en palestinsk stat, slik at begge nasjoner kan ha sameksistens i fred og sikkerhet», la han til.

Irans utenriksminister sier at Israel må stilles for retten. Etter ICJ-domstolens kjennelse, sa Irans utenriksminister Hossein Amirabdollahian at de må stilles for retten. «I dag må myndighetene til det falske israelske regimet stå til ansvar umiddelbart for å ha begått folkemord og krigsforbrytelser uten sidestykke mot palestinerne.

Fra Global Research, 26 januar 2024.
Oversatt fra engelsk av Northern Light. Linker i orginalartikkelen.
Orginalartikkel: Live: ICJ Orders Israel to Prevent Genocide in Gaza, While Israel Bombs Khan Younis.

Forsidebilde: Wikipedia

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.

2 kommentarer. Leave new

 • «forhindre folkemord, men klarer ikke å la være.»

  Når en gruppe (jøder) betegner ikke-jøder som dyr, da kan man vel ikke heller forvente at de skal regne drap på ikke-jøder som ‘folke’- mord?
  Det kan virke som om gruppe-tilhørigheten for jøder er mye sterkere enn tilhørigheten til andre mennesker.

  De har gjennom historien vært flinke til å lage forestillinger om seg sjøl (som gruppe), som ‘et stakkars lite forfulgt folk’. Og i tillegg spesielt intelligente. ;-)
  Jeg synes dette likner mer på psykopati enn intelligens:

  «Vår rase er Mesterens rase. Vi er guddommelige guder på denne planeten. Vi er like forskjellige fra de underordnede rasene som de er fra insekter. Faktisk, i forhold til vår rase, er andre raser dyr, i beste fall kuer.
  Andre raser bør anses som menneskelig ekskrementer. Vår skjebne er å herske over de underordnede rasene. Vårt jordiske rike vil bli styrt av vår leder med et våpen av jern.
  Massene vil slikke våre føtter og tjene oss som våre slaver.»
  (Menachem Begin – Israeli Prime Minister 1977-1983)

  Begin hadde vært involvert i terrorhandlinger i Palestina på 1940-tallet som leder av Irgun. Han hadde organisert bombingen av King David Hotel i 1946 og massakren på hele landsbyen Deir Yassin i 1948. Menachem Begin er den mest beryktede terroristen i israelsk historie og grunnleggeren av det politiske partiet som styrer Israel i dag, Likud.

  At de i sine skrifter i tillegg har lov til ( plikt til?) å ljuge overfor ikke-jøder ( Goijm),
  – tilsier at dette ikke er noen skapninger man bør ha innenfor sin nasjons grenser. Ihvertfall ikke tillate innenfor nasjonens styre & stell.

  Svar
  • Noen mener at psykopater er intelligente.
   Men det kan kanskje virke slik, fordi de er ‘flinke’ til å manipulere/ljuge og å sette folk opp mot hverandre for sjøl å stjele til seg makt. Noen ganger er de ‘offer’ , noen ganger ‘sterke’.
   Og empati er vel ikke en særlig framtredende egenskap hos psykopater.
   ( Eventuelt i en psykopatisk kultur.)

   Svar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Fill out this field
Fill out this field
Skriv inn en gyldig e-postadresse.

Neste innlegg

Ikke mobb jøder!

Men med russere er det ok.

Forrige innlegg

X-CIA-analytiker Larry Johnson:

Det går mot krig mot Iran som vil være en katastrofe for USA.

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.