POSTED IN Gaza

Israel bruker sult som våpen mot Gazas befolkning.

Nesten 600.000 mennesker i Gaza har ikke mat.

9 kommentarer
Print Friendly, PDF & Email

Av Belle Carter


Over 570 000 mennesker som bor på Gazastripen sulter etter krigen Israel har startet etter Hamas’ motangrep 7 oktober. Rapporten fra FN og andre hjelpeorganisasjoner publisert av Integrated Food Security Phase Classification (IPC), forteller hvordan angrepet, og at de har nektet å inngå en våpenhvile, har forårsaket » en katastrofal akutt matusikkerhet». I følge studien er hele befolkningen i Gaza i fase 3 på IPCs femfase-skala for underernæring, med over 90 prosent anslått å være i en akutt matusikkerhet-situasjon.

«Fra 8 desember til 7 februar 2024 er hele befolkningen på Gazastripen klassifisert i IPC fase 3 eller høyere, som er krise eller verre. Dette er den høyeste andelen mennesker som står overfor akutt matusikkerhet som IPC noen gang har klassifisert i et gitt område eller land. Blant disse er omtrent 50 prosent av befolkningen i nødsituasjon, IPC fase 4 er når minst én av fire husstander står overfor katastrofale forhold, IPC fase 5 er katastrofe. Dette er husholdninger som opplever en ekstrem mangel på mat, og sulter.

Den nevnte studien ble utgitt etter at Human Rights Watch (HRW) anklaget Israel for å begå en krigsforbrytelse ved å bruke sult som et krigsvåpen mot Gazas sivilbefolkning. Ifølge HRW blokkerte israelske styrker «levering av vann, mat og drivstoff, mens de med vilje hindret humanitær bistand, raserte landbruksområder og fratok sivilbefolkningen eiendeler som var uunnværlige for deres overlevelse».

Den Israelske forsvarsministeren Yoav Gallant. Her avbildet i 2023.

Offentlige tall viser at over 20 000 palestinere har blitt drept i slaktingen utført av Israel og støttet av USA. Tallet inkluderer over 8000 barn. Da Israels angrep først begynte etter det første Hamas-motangrepet mot Sør-Israel i oktober, kunngjorde den israelske forsvarsministeren Yoav Gallant en «fullstendig beleiring», og sa at Israel kjemper mot «menneskedyr» i Gaza, som er hjemsted for over en million yngre mennesker.

WHO: Sult i tillegg til sykdommer forårsaker flere dødsfall i Gaza.


Ettersom sult har blitt fullstendig utbredt på Gaza-stripen, har Verdens helseorganisasjon (WHO) advart om at sykdommer, mest akutt blant barn, gravide og ammende kvinner og eldre mennesker, kan forventes å øke. WHO sa at Gaza allerede opplever skyhøye nivåer av smittsomme sykdommer.

Faktisk er det rapportert over 100 000 tilfeller av diaré siden midten av oktober, og halvparten av disse er blant små barn under fem år, det er 25 ganger mer enn det som ble rapportert før konflikten. I tillegg er det rapportert om mer enn 150 000 tilfeller av luftveisinfeksjoner, og tallrike tilfeller av hjernehinnebetennelse, hudutslett, skabb, lus og vannkopper. Det er også mistanke om hepatitt, da mange mennesker har avslørende tegn på gulsott. Ammende mødre også har høy risiko for underernæring. Opptil seks måneders alder er morsmelk den beste og tryggeste maten en baby kan få. Dette beskytter barnet mot ernæringsmessige mangler og å få dødelige sykdommer, spesielt når tilgangen til trygt drikkevann er ekstremt begrenset.

Mangel på hygiene og et kollapsende helsesystem bidrar ytterligere til den katastrofen ettersom over 1,9 millioner mennesker har blitt fordrevet fra hjemmene sine, og over 1,4 millioner oppholder seg i overfylte tilfluktsrom. Disse forholdene utsetter dem for smittsomme sykdommer. «I Gaza i dag er det i gjennomsnitt bare én dusj for hver 4500 mennesker og ett toalett for hver 220. Rent vann er det lite av, og det er økende mengder av avføring utendørs. Disse forholdene gjør spredning av smittsomme sykdommer uunngåelig. Dessverre er tilgang til helsetjenester over hele Gaza nesten borte når krigen fortsetter å helt ødelegge helsesystemet», sa WHO og gjentok videre sin oppfordring om en umiddelbar humanitær våpenhvile.

Fra Natural News, publisert 29 desember 2023.
Oversatt fra engelsk og forkortet. Linker i orginalartikkelen. Oversatt av Northern Light.
Orginalartikkel: Israel weaponizes food supply as almost 600,000 people go hungry in Gaza.

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.

9 kommentarer. Leave new

 • Reidar Kaarbø
  10 januar 2024 11:22

  Nå må Jonas Gahr Støre og Espen Barth Eide HANDLE:

  – Palestina må anerkjennes som selvstendig stat
  – Israels ambassadør i Norge må utvises
  – Det må innføres sanksjoner mot Israel
  – Det må innføres total boikott av Israel

  Tre måneder med tåkeprat er nok, hold kjeft og gjør noe istedenfor stilltiende å akseptere og opprettholde folkemord, etnisk rensning, krigsforbrytelser, massedrap og terrorisme.

  Svar
  • Johannes Åtta Førtifira
   10 januar 2024 22:58

   Støtter alle kravene dine, Reidar! Men de to zionistene du der navngir, kommer nok til fortsatt å sitte på hendene sine og se en annen veg.

   Brev til til Gazas barn
   steigan.no/2023/11/til-gazas-barn

   Svar
 • Gunnar Saunes
  10 januar 2024 16:34

  Dersom nokon svelt på Gaza, bør dei vende seg til Hamas som har teke hand om alle? hjelpesendingar med mat og som dei har lagra i tunellsystemet dei har.

  Svar
  • Igjen til deg GS les litt til Åpne opp ditt sinn og hjerte kanskje du lærer? som jeg har kommentert til deg før. Ikke vær så fordømt sikker på at du innehar «riktige sannheten» Uansett hvor utdannet du er i dine bøker og tekster så må du huske at det DU leser kan være pyntet på og direkte løgn. Alt baseres på hva en oppfatter og for få den beste oppfattelsen må en kanskje oppleve det direkte å ikke bare igjennom tekster og bøker. Mann av din erfaring burde kanskje ha skjønt dette?

   Svar
  • Svar
  • Kanskje du kan ta å se på den GS. se på hvordan denne sannheten ser ut! Ikke sikkert alt der er den «riktige sannheten» men det får i hvertfall fall satt igang skolten og en ser at ting ikke er ok og ting er ikke som det skal. Uansett hvem som startet hva, det har ingenting inni denne diskusjonen å gjøre lenger. Vi er forbi det faktum for lenge siden. Faktumet er hva de viderefører og planene deres holdes ikke skjult lenger.
   Nrk debatten 11/1.24 kom med noen svake hint til noen av kommentarene til dine venner.
   God kveld.

   https://onevsp.com/watch/KPQh4cuZamOPHii

   PS DETTE ER IKKE NOEN HYGGELIGE FORTELLING.

   Svar
 • Johannes Åtta Førtifira
  10 januar 2024 23:14

  Hvorfor boikotter de ikke de to mest opplagte boikottkandidatene?:
  Intel og Dell, to gigantiske dataselskap kontrollert av zionist-jøder.
  Deres produkter blir designet i Zionist-israel: Databrikker og datamaskiner med innebygde bakdører slik at M0SSAD skal ha fri adgang til dem.

  palestinakomiteen.no/boikott-israel

  Svar
 • Northern Light.
  11 januar 2024 17:25

  En sjanse til å holde Israel og USA ansvarlig for folkemord.

  Av Medea Benjamin og Nicolas J.S. Davies.
  Den 11. januar holder Den internasjonale domstolen (ICJ) i Haag sin første høring i Sør-Afrikas sak mot Israel under folkemords-konvensjonen. Det første foreløpige tiltaket Sør-Afrika har bedt retten om, er å beordre en umiddelbar slutt på dette blodbadet, som allerede har drept mer enn 23 000 mennesker, de fleste av dem kvinner og barn. Israel prøver å bombe Gaza fra kartet og spre de terroriserte overlevende over hele jorden, og oppfyller konvensjonens definisjon av folkemord til punkt og prikke.

  Siden land som utfører folkemord ikke offentlig erklærer sitt virkelige mål, er den største juridiske hindringen for enhver anklage om folkemord å bevise at det er med intensjon. Men i det ekstraordinære tilfellet med Israel, hvis kult av bibelsk forordnede rettigheter er støttet av USA, har israels ledere vært åpenhjertige om målet om å ødelegge Gaza som et fristed for palestinsk liv, kultur og motstand.

  Sør-Afrikas 84 sider lange saksdokument til ICJ inkluderer ti sider (som starter på side 59), med uttalelser fra israelske politikere og militære tjenestemenn som dokumenterer deres intensjoner med folkemord i Gaza. Det har uttalelser fra statsminister Netanyahu, president Herzog, forsvarsminister Gallant, fem andre statsråder, høytstående militæroffiserer og parlamentsmedlemmer. Når man leser disse uttalelsene, er det vanskelig å se hvordan en rettferdig og upartisk domstol kan unnlate å erkjenne, at det er folkemord med intensjon bak død og ødeleggelser som israelske styrker og amerikanske våpen forårsaker i Gaza.

  Det israelske nyhetsmagasinet +972, snakket med syv nåværende og tidligere israelske etterretningstjenestemenn involvert i tidligere angrep på Gaza. De forklarte den systematiske praksisen Israel har med å gjøre sivil infrastruktur til militære mål, og som har blitt kraftig utvidet i det nåværende angrepet. Sivil infrastruktur har utgjort halvparten av målene fra begynnelsen av i denne krigen.

  Israels «strategiske mål» i Gaza inkluderer offentlige bygninger som sykehus, skoler, banker, regjeringskontorer og høyhusboligblokker. Det offentlige påskuddet for å ødelegge Gazas sivile infrastruktur er at sivile vil gi Hamas skylden for ødeleggelsen, og at dette vil undergrave den sivile støtten. Denne typen brutal logikk har blitt bevist å være feil i USA-støttede konflikter over hele verden. Palestinerne forstår godt hvem som bomber dem – og hvem som leverer bombene.

  Etterretningstjenestemenn fortalte +972 at Israel har har nøyaktige tall over hvor mange sivile som vil bli drept i hver bygning de bomber. Mens israelske og amerikanske tjenestemenn offentlig underestimerer palestinske tapstall, sa etterretningskilder til +972 at de palestinske dødstallene er bemerkelsesverdig i samsvar med Israels egne estimater av hvor mange sivile de dreper. For å gjøre vondt verre, har Israel begynt å bruke kunstig intelligens for å finne militære mål.

  Israelske tjenestemenn hevder at i hvert av høyhusene den bomber befinner det seg noen fra Hamas. En sa: «Hamas er overalt i Gaza; det er ingen bygning hvor det ikke noen fra Hamas, så vi vil alltid finne en måte å gjøre et høyhus til et mål». Som Yuval Abraham fra +972 oppsummerte: «Kildene forsto, noen eksplisitt og noen implisitt, at skade på sivile er den virkelige hensikten med disse angrepene».

  To dager etter at Sør-Afrika sendte inn sin anmeldelse til folkemordskonvensjonen til ICJ, erklærte den israelske finansministeren Smotrich på nyttårsaften at Israel i stor grad burde tømme Gazastripen for palestinere, og hente inn israelske bosettere. «Hvis vi handler på en strategisk riktig måte og oppmuntrer til emigrasjon», sa Smotrich. «Hvis det er 100 000 eller 200 000 arabere i Gaza, og ikke to millioner, vil hele diskursen om «dagen etter» være helt annerledes.

  Da journalister konfronterte USAs utenriksdepartements talsmann Matt Miller om Smotrichs uttalelser, og lignende av nasjonal sikkerhetsminister Itamar Ben-Gvir, svarte Miller at statsminister Netanyahu og andre israelske tjenestemenn har forsikret USA om at disse uttalelsene ikke gjenspeiler israelske myndigheters politikk. Men Smotrich og Ben-Gvirs uttalelser fulgte etter et møte med Likud-partiets ledere 1 juledag, der Netanyahu selv sa at planen hans var å fortsette massakren til folket i Gaza ikke har noe annet valg enn å forlate Gaza-stripen eller dø.

  Hvis ICJ gir en foreløpig ordre om våpenhvile i Gaza, må menneskeheten gripe dette øyeblikket til å insistere på at Israel og USA endelig må avslutte dette folkemordet, og akseptere at folkeretten gjelder alle nasjoner, inkludert dem selv.

  Fra Global Research, publisert 11 januar 2024.
  Oversatt fra engelsk og forkortet. Linker i orginalartikkelen.
  Orginalartikkel: A Chance to Hold Israel and the US to Account for Genocide.

  Svar
 • Fabelaktig, så viktig med denne oversettelsen. Jeg undres over at engelskkunnskapene ikke har blitt enn bedre for det norske folk. Vi er jo medlem (enn så lenge) i FN m.m. Skulle tro det var med hensikt

  Takk skal du ha, en stor en!

  Svar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Fill out this field
Fill out this field
Skriv inn en gyldig e-postadresse.

Neste innlegg

«Long Covid».

Øker vaksineringen sjansene for å få den?

Forrige innlegg

Larry Johnson:

Noen prøver fortsatt å gi kunstig åndedrett til troen på ukrainsk seier.

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.