POSTED IN Gaza

Israel bruker Gaza til å teste nye våpen:

De eksperimenterer nå med militære roboter i Gaza

1 kommentar
Print Friendly, PDF & Email

Av Caitlin Johnstone.

En av de mest grufulle fakta om denne dystopien vi lever i, er at store militæroperasjoner rutinemessig brukes som testområde for nytt krigsmaskineri, - alt til fordel for de strategiske målene til imperium-forvaltere og profittmarginene til det militærindustrielle komplekset.

Haaretz har en ny artikkel med tittelen «Gaza blir israels testområde for militære roboter», som rapporterer at; «I et forsøk på å unngå å skade soldater og hunder, har IDF eksperimentert med bruk av roboter og fjernstyrte hunder i Gaza». Ja, for kan du forestille deg hvor forferdelig det ville vært, hvis israelske soldater og hunder ble skadet mens de utførte folkemordet på palestinerne?.

Artikkelens forfatter Sagi Cohen rapporterer at drone-robothunder og fjernstyrte bulldosere er to av de nye apokalyptiske våpnene som for øyeblikket blir kamptestet i Gaza, og sier at «forsvarsmyndighetene bekrefter at det har vært et stort sprang i bruken og utviklingen av roboter på slagmarken». Noe som er ganske foruroligende å lese.

Denne nyheten kommer ut samtidig som en ny Public Citizen-rapport, som advarer om autonome våpensystemer som vil drepe mennesker med minimal instruksjon fra mennesker, og sier «Den mest alvorlige bekymringen med autonome våpen, er at de dehumaniserer mennesker, og gjør det lettere å tolerere drap, i strid med internasjonal menneskerettighetslover».

Jo mer vanlig det blir med roboter i verdens militære styrker, jo nærmere vi kommer dette punktet, og det er allerede tatt skritt i den retningen. Som Common Dreams’ Thor Benson bemerker i en artikkel om Public Citizen-rapporten, «Israel har kjøpt og til tider utplassert selvstyrende, dødelige droner».

«Gaza er et laboratorium for det militære industrielle komplekset», det innhentes med absolutt sikkerhet data om alle de nye våpnene som blir testet på mennesker i Gaza akkurat som det har skjedd i Ukraina, for å bli brukt til fordel krigsmaskinen og våpenindustrien».

Gaza er så godt som jevnet med jorden etter Israelske angrep. Bilde: Wikimedia Commons

Vi så bruken av IDFs «snikskytterdroner» i Gaza siden oktober, med israelske styrker som ofte skjøt palestinere med droner bevæpnet med rifler. Erfaringene med disse nye våpnene og taktikkene for å ta menneskeliv, vil deretter vil bli brukt til å markedsføre disse våpnene for salg til andre stater, og for å forbedre deres effektivitet med å drepe mennesker.

Forfatter og journalist Antony Loewenstein, i et intervju på The Chris Hedges Report tilbake i desember, fortalte om Israels lange og omfattende dokumenterte historie med å bruke Gaza som et testområde for nye våpen, spionprogrammer, overvåkings- og sikkerhetssystemer, AI, droner og taktikker som har tjent mange våpenselskaper, og gjort det mulig for Israel å bli en aktør med stor suksess i den globale våpenindustrien.

«Israels droner, overvåkingsteknologi inkludert spyware, programvare for ansikts-gjenkjenning og biometrisk innsamlings-infrastruktur, sammen med smarte gjerder, eksperimentelle bomber og AI-kontrollerte maskingevær, er alle prøvd ut på befolkningen i Gaza, ofte med dødelige resultater», sier Hedges i introduksjonen. «Disse våpnene og teknologiene blir så sertifisert som ‘kamptestet’ og solgt over hele verden».

Dette skjer ikke bare i Gaza. I september publiserte The Wall Street Journal en artikkel med tittelen «Krigen i Ukraina er også en gigantisk våpenmesse», med undertittelen «Våpenprodusenter får bestillinger på våpen som blir testet på slagmarken». I januar i fjor publiserte CNN en rapport med tittelen «Hvordan Ukraina ble et laboratorium for vestlige våpen og innovasjon på slagmarken», med en kilde som sa at Ukraine er «et våpenlaboratorium absolutt på alle måter, fordi dette utstyret har aldri tidligere blitt brukt i en krig mellom to industrielt utviklede nasjoner».

Og selvfølgelig ser vi også det samme fenomenet i Afrika. I 2021 publiserte Mintpress News en rapport av Scott Timcke, med tittelen «West Africa is the Latest Testing Ground for US Military Artificial Intelligence», om denne trenden. I 2020 i Libya ble et et menneske for første gang drept i et angrep av en helautomatisk drone —det vil si drept uten at maskinen har fått beskjed om å gjøre det av et menneske.

Forleden diskuterte vi hva imperiets store svakhet er; at det er avhengig av mennesker for å utføre ordrene for drive krigsmaskinen. Hvis du ser på fakta, er det ikke vanskelig å se hvordan imperiets ledere håper å overvinne dette i fremtiden; med robotisering.

Fra Global Research, publisert 4 mars 2024.
Oversatt fra engelsk og forkortet. Linker, X-meldinger og video i orginalartikkelen. Oversatt av Northern Light.
Orginalartikkel: So They’re Experimenting with Military Robots in Gaza Now.

Forsidebilde: Wikimedia Commons

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.

1 kommentar. Leave new

 • «…blir israels testområde for militære roboter.»

  Helt forståelig. En naturlig følge av religiøse roboter.

  » Gaza er et laboratorium for det militære industrielle komplekset»

  Og ‘ nasjonen’ Israel er et laboratorium for jødisk hybris-galskap.
  Når skal forsøket avsluttes?

  ‘ Vår rase er Mesterens rase. Vi er guddommelige guder på denne planeten. Vi er like forskjellige fra de underordnede rasene som de er fra insekter. Faktisk, i forhold til vår rase, er andre raser dyr, i beste fall kuer.
  Andre raser bør anses som menneskelig ekskrementer. Vår skjebne er å herske over de underordnede rasene. Vårt jordiske rike vil bli styrt av vår leder med et våpen av jern.
  Massene vil slikke våre føtter og tjene oss som våre slaver.’
  (Menachem Begin – Israeli Prime Minister 1977-1983)

  Svar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Fill out this field
Fill out this field
Skriv inn en gyldig e-postadresse.

Neste innlegg

Årsaker til uenighet i klimasaken:

Den omfattende dualismen.

Forrige innlegg

Norske klimatiltak:

Galskap satt i system.

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.