POSTED IN Israel

Israel:

Ble Netanyahu for besværlig for USA?

1 kommentar
Print Friendly, PDF & Email

Denne korte vurderingen av regjeringsskiftet i Israel har en helt annen forståelse av det som har skjedd enn det som fremgår i de fleste vestlige mediene. Netanyahu-regjeringen i Israel ble, ifølge denne analysen fjernet fordi ha kom på kant både med Russland, men ikke minst med USA. Det skal ikke mye fantasi til å forstå at konflikten med USA henger sammen med USAs forhandlinger med Iran om en ny avtale.

Dette har Netanyahus regjering satt seg voldsomt imot og naturligvis benyttet seg av sitt nettverk i USA for å påvirke USAs politikk i en annen retning. ifølge Voltaire.net førte bl.a. dette til regjeringsskiftet i Israel. Tiden fremover vil vise om denne analysen har noe for seg.

Knut Lindtner (red. Derimot)

Jalta II: Israel uten Jabotinskys disipler

USA og Russland har kommet til enighet angående Israel like før toppmøtet i Genève, Jalta II. 

I to år hadde Russland utøvet press på Avigdor Libermann, født i Moldavia, med målet om å avsette den revisjonistiske statsministeren Benjamin Netanyahu, men USA fortsatte å støtte sistnevnte.

Vladimir Jabotinsky – Wikipedia
Ze’ev Jabotinsky var en jødisk sionist og forfatter som er mest kjent for å være den ideologiske lederen for høyresiden av zionismen. Han var også stifteren, lederen og den ideologiske motivatoren for den jødiske terror-gruppen Irgun. Wikipedia

Netanyahu er sønnen til Vladimir Jabotinskys privatsekretær. Jabotinsky er grunnleggeren av det Revisjonistiske Partiet som er forløper av Likud. Ifølge hans doktrine er Palestina «et land uten folk for et folk uten land». Den innfødte befolkningen er altså av ubetydelig verdi, slik som indianerne var i USA. 

I løpet av de siste årene har Netanyahu imidlertid spilt et dyktig spill med Washington og Moskva, har reist oftere til Russland enn til USA og har etter hvert blitt uutholdelig for begge sidene. Til slutt benyttet Biden-administrasjonen seg av Israels fjerde parlamentsvalg i løpet av kun to år, for å bli kvitt sin gamle allierte. Alt som måtte til, var å styrke en opposisjonsallianse som Washington hadde motarbeidet i løpet av de to siste årene.

Den 13. juni ble den nye regjeringa innsatt av Knesset. Den sentrerer seg rundt den nye statsministeren, Naftali Bennet, og Yaïr Lapid, og med en nasjonalistisk basis.

Oversatt av Maria Neumann

Forsidebilde: Iluha Zavaley

https://www.voltairenet.org/article213390.html

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.

1 kommentar. Leave new

  • Interessant tanke, for USA stikker fingrene i de fleste alle «demokratiske» valg verden over. Netanyahu ble i hvert fall for besværlig for israelere.

    Svar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Fill out this field
Fill out this field
Skriv inn en gyldig e-postadresse.

Neste innlegg

Glem svada og propaganda i vestlige medier:

Demonstrasjonene i Hviterussland var styrt fra Nato-land.

Forrige innlegg

Meningsmåling i Tyskland:

Flertallet mener at ytringsfriheten er truet.

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.