POSTED IN Gaza

Israel ba innbyggerne på Gaza om å flykte til Egypt:

Deretter bombet de den eneste tilgjengelige grenseovergangen.

4 kommentarer
Print Friendly, PDF & Email

Av Ethan Huff

Rapporter sier at umiddelbart etter å ha fortalt de over to millioner palestinerne som bor på Gazastripen om å flykte til Egypt, har Israel fortsatt med å bombe Rafah, den eneste grenseovergangen som eksisterer mellom de to landene.

The Times of Israel rapporterte at Israel Defense Forces (IDF) slo til mot en underjordisk tunnel som de hevder ble brukt til «smugling av våpen og utstyr i Rafah-området, på grensen mellom Egypt og Gaza», selv om IDF ikke offisielt bekreftet at de traff målet. Rapporter på bakken sier imidlertid at Rafah nå er fullstendig ufremkommelig, noe som betyr at millioner av Gaza-innbyggere som ble bedt om å flykte før Israels planlagte bakkeinvasjon nå står fast.

Det israelske militæret kom med advarselen bare minutter før bombingen, noe som betyr at ingen hadde tid til å reagere, enn si planlegge å flykte for sin egen sikkerhet. Dette er grunnen til at mange nå innser at dette er en planlagt folkemord og etnisk rensing, som Israel setter i gang mot Gaza som går langt utover bare å ramme Hamas.

Relatert: Visste du at det israelske Knesset, et høyreekstreme politisk medlem av statsminister Benjamin Netanyahus regjeringskoalisjon, vil forby kristendommen og forkynnelser av Jesus Kristus innenfor landets grenser?

Israel er ikke bare etter Hamas: De vil at hele Gazastripen, noe som betyr at «menneskedyrene» – Israels ord, ikke våre – må vekk.

Husk at selv om den israelske bakkeinvasjonen av Gaza ennå ikke har funnet sted – selv om den forberedes ifølge israelske tjenestemenn – har det vært hundrevis av pågående luftangrep som har drept uskyldige menn, kvinner og barn i Gaza som har ingenting med Hamas å gjøre.

«Gazastripen er litt over dobbelt så stor som Washington, D.C., men har tre ganger så stor befolkning», sier en medie-rapport om hvor alvorlig dette er – på grunn av det store antallet mennesker som for tiden bor på den lille stripen av jord som Israel ønsker så desperat å annektere og gjenvinne som sin egen, etter å ha blitt drevet ut av landet for tusenvis av år siden av Gud selv.

IDF insisterer på at mens den har instruert befolkningen i Gaza om å «fjerne seg fra utpekte områder», var det aldri noen offisielle oppfordringer til dem om å flykte til Egypt.

Hvor skal de da reise? Vil de alle bli sendt til Europa og USA som migranter, eller vil de bare dø i hendene på det israelske militæret? Tiden vil vise, men dette eskalerer tydeligvis til en veldig alvorlig humanitær krise, som mer enn sannsynlig vil sjokkere verden når det hele virkelig begynner å ta form.

NetBlocks delte oppdatering som viser at de israelske luftangrepene har ført til en total blackout-situasjon for internettforbindelsen i Gaza.

«Retorikk fra israelske tjenestemenn har fortsatt å dehumanisere alle palestinere i Gaza, i et forsøk på å rettferdiggjøre massebombingen av både militante og sivile», advarer en nyhetskanal om den alvorlige situasjonen.

«Netanyahu har lenge hatt planer om å annektere Gazastripen og flytte palestinere til Sinai-halvøya i Egypt», sa en kommentator om saken, og siterte et lydopptak av den tidligere egyptiske presidenten Hosni Mubarak som snakket om en samtale han hadde med Netanyahu.

«Netanyahu sa en gang at det er et kart som viser Gazastripen og territoriet nær våre grenser, og begynte å snakke om befolkningen på Gazastripen ble flyttet til Sinaihalvøya», sa Mubarak og la til at han avslo Netanyahus tilbud. «Glem det», sa Mubarak til Netanyahu. «Jeg, og heller ikke den som kommer etter meg, vil gi opp vårt territorium».


Fra Natural News, publisert 18. oktober 2023.
Oversatt av Northern Light fra engelsk. Linker i originalartikkelen.
Originalartikkel: OUTRAGE: Israel told Gaza residents to flee to Egypt for safety, then appears to have BOMBED the lone border crossing for their escape.

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.

4 kommentarer. Leave new

 • Sånn viser de sitt sanne ansikt, Unmenschen kaller andre ved sitt eget navn

  Svar
 • Satans synagoge

  Svar
 • Northern Light.
  21 oktober 2023 17:59

  Human Right Watch: Israel bruker hvitt fosfor granater i Gaza og Libanon, og setter sivile i fare.

  Av Al Jazeera.
  Human Rights Watch (HRW) sier bruk av kjemikaliet i befolkede områder bryter med den juridiske forpliktelsen til å unngå sivile tap. Israel har brukt hvitt fosfor i sine fortsatte militære operasjoner i Gaza og Libanon, og setter sivile i alvorlig fare, har HRW sagt etter en etterforskning av saken.

  Human Rights Watch sa at de bekreftet opptak tatt i Libanon og Gaza på henholdsvis tirsdag og onsdag, som viser flere tilfeller av bruk av artilleri med hvitt fosfor granater over Gaza by-havnen, og to steder langs grensen mellom Israel og Libanon.

  Human Rights Watch intervjuet også to personer som beskrev et angrep i Gaza, og menneske-rettighetsgruppen HRW sa at bruken av hvitt fosfor i tett befolkede områder, bryter med Israels forpliktelse under folkeretten til å ta alle mulige forholdsregler for å unngå skade på sivile.

  – Hver gang hvitt fosfor brukes i overfylte sivile områder, utgjør det en høy risiko for uutholdelige brannskader og livslang lidelse, sa Lama Fakih, HRWs direktør for Midtøsten og Nord-Afrika, i en uttalelse onsdag. «Hvitt fosfor er ulovlig i befolkede urbane områder, hvor det kan brenne ned hus og forårsake alvorlig skade på sivile».

  Israel bør forby all bruk av hvit fosforammunisjon i befolkede områder uten unntak, sa rettighetsgruppen, og bemerket tilgjengeligheten av ikke-dødelige alternativer. Brian Castner, en våpenetterforsker i Amnesty International, sa at han var enig i HWRs vurdering om at hvit fosfor hadde blitt brukt. «Det er legitim bruk av hvitt fosfor, for merking og screening, men de er veldig, veldig få», sa Castner til Al Jazeera. «Hvit fosfor bør aldri brukes i tettbefolkede områder, og Gaza er et av de tettest befolkede stedene i verden».

  Fredag benektet Israels militære bruk av kjemikaliet i Gaza. «Den nåværende anklagen mot IDF (det israelske militæret) angående bruken av hvitt fosfor i Gaza er utvetydig falsk», heter det i en uttalelse.

  Hvitt fosfor, som kan forårsake brannskader som resulterer i dødsfall eller livslange skader, brukes for å lage røykskjermer, merke mål og forbrenne fiendtlige mål. Mens bruk av stoffet i krigssoner ikke er direkte forbudt i henhold til internasjonal lov, er bruk i nærheten av sivile forbudt i henhold til FNs konvensjon om konvensjonelle våpen, som Israel ikke har undertegnet.

  Israel brukte hvitt fosfor i stor utstrekning under sitt bombardement av Gaza i 2009, og fikk utbredt fordømmelse. I 2013 sa det israelske militæret at det ikke lenger ville bruke hvitt fosfor i befolkede områder bortsett fra under eksepsjonelle omstendigheter, etter en begjæring til Israels høyesterett.

  Israel har lovet å utrydde Hamas fra Gaza etter den væpnede gruppens dødeligste motangrep inne i landet på flere tiår i helgen. Israelske luftangrep på Gaza har drept mer enn 1500 palestinere og såret mer enn 6600 andre, ifølge tjenestemenn i enklaven. Mer enn 1300 mennesker ble drept og 3000 såret i Hamas’ angrep på sørlige israelske byer lørdag, ifølge israelske tjenestemenn.

  Fra Al Jazeera, publisert 13 oktober 2023.
  Oversatt fra engelsk. Linker i orginalartikkelen, men ikke til HRWs artikkel, den ligger på HRWs hjemmeside, artikkel: Israel: White Phosphorus Used in Gaza, Lebanon.
  Orginalartikkel: Israel using white phosphorus in Gaza, Lebanon, endangering civilians: HRW.

  Kommentar:
  Mer om hvitt fosfor ammunisjon brukt på sivile:
  «Hvitt fosfor antennes når det utsettes for atmosfærisk oksygen og fortsetter å brenne så lenge det har oksygen eller til fosforet er oppbrukt. Dens kjemiske reaksjon kan forårsake en intens varme, ca. 815°C, blendende lys og giftig røyk.

  Ved kontakt kan hvitt fosfor forbrenne mennesker, termisk og kjemisk inn til benet, da det er svært løselig i fett og derfor i menneskekjøtt. Hvite fosforfragmenter kan forverre sår selv etter behandling, komme inn i blodet og forårsake multippel organsvikt. Allerede behandlede sår kan tenne igjen når bandasjer fjernes, når rester av fosfor i sårene på nytt får oksygen. Selv relativt små brannskader er ofte dødelige. For overlevende strammer omfattende arrdannelse muskelvev og forårsaker fysiske funksjonshemninger. Traumet ved angrepet, den smertefulle behandlingen som følger, og utseendeendrende arr fører til psykiske skader og sosial ekskludering».
  Kilde: Human Rights Watch.

  Svar
 • Northern Light.
  22 oktober 2023 18:47

  Dreier det seg også om å tilrane seg Palestinas store maritime forekomster av naturgass?

  Av Professor Michel Chossudovsky og Felicity Arbuthnot.
  Som skissert av Felicity Arbuthnot med framsynthet for 10 år siden i en artikkel 2013:
  «Israel vil bli en stor eksportør av gass og olje, «hvis alt går etter planen». I den nåværende konteksten består Israels «hvis alt går etter planen»-alternativ i å omgå Palestina og «Slette Gaza fra kartet», og tilrane seg alle Gazas maritime offshore gassforekomster, verdt milliarder av dollar.

  Felicity Arbuthnots analyse fra 2013 fokuserer på: «Det gigantiske naturgassfeltet Leviathan, i det østlige Middelhavet som ble oppdaget i 2010, og mye beskrevet offisielt og av media som «utenfor kysten av Israel». Disse Levant-reservatene er ikke de som ble oppdaget i Gaza i 1999 av British Gas, og som tilhører Palestina. Felicity Arbuthnots analyse bekrefter likevel at «En stor del av Leviathan-gassfeltene ligger i Gazas territorialfarvann».

  Mens Israel omtaler dem som sin egen skattekiste, ligger bare en brøkdel av rikdommene i Israels del av farvannet. Mye er fortsatt uutforsket, men for øyeblikket har Palestinas Gaza og Vestbredden de største forekomstene».

  Netanyahus krigserklæring fra oktober 2023 mot 2,3 millioner mennesker på Gazastripen er en fortsettelse av invasjonen av Gaza i 2008-2009 under «Operasjon Cast Lead». Det underliggende målet er den direkte militære okkupasjonen av Gaza av Israels IDF-styrker og utvisning av palestinere fra sitt hjemland.

  Det er mektige økonomiske interesser som kan dra nytte av Israels folkemord i Gaza. Det endelige målet er ikke bare å ekskludere palestinere fra hjemlandet, det består også i å tilrane seg Gazas offshore naturgassreserver på flere milliarder dollar, nemlig de som British Gas fant i 1999, og Levant-funnene i 2013.

  Egypt-Israel i «hemmelige bilaterale samtaler».
  «Egypt lyktes i å overtale Israel til å begynne å utvinne naturgass utenfor kysten av Gazastripen, etter flere måneder med hemmelige bilaterale samtaler i 2021-22. Et memorandum ble signert mellom Egypt og Israel. «En anonym egyptisk tjenestemannen forklarte at Israel krevde igangsetting av praktiske tiltak for å utvinne gass fra Gaza-feltene i begynnelsen av 2024, for sin egen sikkerhet. Kilde: Al-Monitor, 22 oktober 2022.

  Netanyahus tidslinje er: «Før begynnelsen av 2024».
  Tidslinjen som er et resultat av disse bilaterale «hemmelige samtalene» mellom Israel og Egypt, dvs. Tilraning av av Palestinas offshore maritime gassforekomster, er «Begynnelsen av 2024».

  British Gas har også hatt kontakt med Tel Aviv-regjeringen. Det som er viktig er at den sivile delen Hamas Gaza-regjeringen har blitt forbigått med hensyn til lete- og utviklingsrettigheter over gassfeltet som ligger omtrent 30 kilometer vest for Gaza-kysten, ble oppdaget i 2000 av British Gas og er anslått å inneholde mer enn 1 billion kubikkfot naturgass.

  FNs vurdering.
  En viktig rapport fra FNs konferanse om handel og utvikling beskriver Palestinas situasjon som følger:
  Geologer har bekreftet at det okkuperte palestinske territoriet ligger over store olje- og naturgassrikdommer, på den okkuperte Vestbredden og Middelhavskysten utenfor Gazastripen.

  Forbrytelser mot menneskeheten.
  «Alle som ønsker å hindre etableringen av en palestinsk stat, må støtte å styrke Hamas og overføre penger til Hamas. Dette er en del av vår strategi – å isolere palestinerne i Gaza fra palestinerne på Vestbredden». Benjamin Netanyahu, uttalelse på et møte i mars 2019 med Likud-partiets Knesset-medlemmer. Kilde: Haaretz, 9 oktober 2023.

  Forbrytelser mot menneskeheten mot folket i Palestina. Forbrytelser også begått mot Israels sivile som er ofre for Hamas. «Falsk flagg angrep» nøye utformet av Mossad-IDF. Det er dyptliggende splittelser i Hamas. Vår «Falsk flagg»-analyse gjelder en militær fraksjon innen Hamas, som samarbeider med israelsk og amerikansk etterretning.

  Global Research, publisert 21 oktober 2023.
  Oversatt fra engelsk og forkortet. Linker og hele artikkelen av Felicity Arbuthnot i orginalartikkelen.
  Orginalartikkel: “Wiping Gaza Off The Map”: Big Money Agenda. Confiscating Palestine’s Maritime Natural Gas Reserves.

  Svar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Fill out this field
Fill out this field
Skriv inn en gyldig e-postadresse.

Neste innlegg

Drapet på Kennedy var en «inside job».

Kennedys ønske om å disiplinere krigsindustrien og etterretningtjenesten var uakseptabelt.

Forrige innlegg

Europas vending bort fra palestinerne og mot Israel vil bringe konfliktene til Europa.

Europeerne vil bli definert som fiender.

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.