POSTED IN Iran, USA

Irans parlament:

Definerer USAs væpnete styrker som terrororganisasjon.

1 kommentar
Print Friendly, PDF & Email

I Norge forholder vi oss til USA som om det er de som forvalter sannheten. Når USA definerer en organisasjon som terrorister – da er det spikret i norske medier at de er det. Men hvis andre land definerer terrorisme ut fra sine erfaringer og forutsetninger, kan ikke det være minst like rett?

Ifølge det iranske parlamentet er disse definert som terrorister.

I alle fall har nå dette blitt vedtatt i det iranske parlamentet: USAs militære styrker er terrorister. Jeg har ingen problemer med å forstå det. I praksis er dette en krigserklæring mot alle styrker som USA har i regionen, sannsynligvis etterretningstjenestene deres også.

Hvilken definisjon av terrorister vil Norge følge? Det er det ingen tvil om. I motsatt fall ville våre nærmeste allierte som vi ser opp til vært en terror-organisasjon. Men Trumps krav om økning til krigsbudsjettene er egentlig et krav om beskyttelsespenger – til fordel for USAs privateide krigsindustri og Pentagon. Beskyttelsespenger er det Mafiaen i USA som praktiserer.

Det er ikke lang avstand lang fra mafia til terrorisme. To alen av samme stykker, spør du meg.

Knut Lindtner

Iranske parlamentsmedlemmer erklærer alle USAs militære som «terrorister» etter drapet på general Solemiani.

USAs væpnede styrker blir nå erklært som en terrorist-organisasjon i en uttalelse fra iranske parlamentsmedlemmer. Det skjer etter drapet på kommandanten i Quds-styrken. De kaller det «statlig sponset terrorisme» rapporterer statlige medier i Iran.

U.S. Central Command er en av de ni felles hovedkommandoene i det amerikanske forsvarsdepartementet. Kommandoen ble opprettet i 1983 og har et geografisk ansvarsområde som omfatter Midtøsten, Øst-Afrika og Sentral-Asia. Wikipedia

Iranske parlamentsmedlemmer vedtok et lovforslag på tirsdag, der de kaller «personell i Pentagon, alle tilknyttede selskaper, institusjoner,agenter og kommandanter» for «terrorister». Dette rapporterer media i Iran.

Lovforslaget forbedrer og utvider en tidligere lov, som satte en liknende betegnelse på USAs Central Command (CENTCOM).

Den ble vedtatt i april i fjor, og den var et motsvar til Washingtons svartelisting av Den Islamske Revolusjonsgarden (IRGC).

Oversatt av Ingunn Kvil Gamst

https://www.rt.com/news/477623-iran-us-military-terrorist/

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.

1 kommentar. Leave new

 • Reidar Kaarbø
  8 januar 2020 15:44

  Velkommen etter, Iran.
  Retorikken i USA er gammel: USA kan ikke utøve «terrorisme», bare andre land kan det. Ifølge CIA sin definisjon av ”terrorisme” er handlinger som USA gjør ekskludert fra definisjonen, mens forsvar mot angrep fra USA er inkludert i definisjonen. (CIA, 2005)
  USA er en syk, syk nasjon.

  Svar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Fill out this field
Fill out this field
Skriv inn en gyldig e-postadresse.

Neste innlegg

EU vil ut på den internasjonale arenaen:

Tid for nye ideer: slagord og krig?

Forrige innlegg

USAs nye internasjonale moral:

Først dreper vi lederen. Deretter truer vi hvis de vil reagere på drapet!

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.