POSTED IN Iran, USA

Irans missil-angrep i Irak:

Antallet skadde justeres opp hele tiden.

2 kommentarer
Print Friendly, PDF & Email

En ting ved denne saken er bagatelliseringen av skadene ganske mange av soldatene på basene ble utsatt for som følge av Iran-angrepet.

Viktigere er at dette forteller at det var viktig for USAs president å redusere betydningen av angrepet for å forhindre en oppskalering av konflikten. Det er flere kommentatorer som har påpekt at Trump ble lurt til dette av krigskåte i hans egen administrasjon og at han i etterkant har prøvet å redusere spenningsnivået på konflikten.

En Iran-krig vil kunne gjøre slutt på drømmen om gjenvalg.

Han har lovet å få slutt på USA-krigene i Midt-Østen. Det blir vanskelig med gjenvalg hvis han nå starter en ny i et valgår. Særlig en krig han risikerer å tape og som kan utløse en global økonomisk krise.

Men denne meldingen forteller også om hvor kraftige og presise våpen Iran disponerer. Vi kan tenke oss hva som hadde skjedd hvis ikke soldatene var advart forut for angrepet og satt i tilfluktsrommene da det kom.

Og dette er situasjonen også for de norske soldatene som fortsatt oppholder seg i ulovlig i Irak. Hvis Iran eller den Iran-støttete militsen i Irak ønsker det kan disse troppene påføres store tap i form av menneskeliv og skader.

Etter de massive demonstrasjonene i Irak med over en million deltakere kan det ikke være i tvil hva befolkningen ønsker og heller ikke etter det enstemmige vedtaket i landets nasjonalforsamling.

Knut Lindtner

34 soldater diagnostisert med hodeskader som følge av Iran-angrepet

USA-representanter sier at halvparten allerede er i tjeneste igjen.

Av Jason Ditz

Pentagon fortsetter med revideringen skadetallene etter Irans missilangrep på USAs Ayn al-Asad-base den 7. januar. Nå er antallet skadde doblet og 34 av av soldatene har nå blitt diagnostisert med «traumatiske hjerneskader».

I løpet av de siste åtte dagene har dette endret seg fra ingen skader, til 11 skadde, til et uspesifisert antall nærmere 20 til nå 34. Skadene har til nå blitt beskrevet som hjernerystelser som synes å være i overensstemmelse med det som nå rapporteres.

Bildet viser at det var et presisjonsangrep

Pentagon sier nå at 34 er blitt tatt ut for behandling etter angrepet og at grovt halvparten allerede er tilbake i tjeneste etter behandlingen. Og slik vil det være med mindre alvorlige hjernerystelser.

Administrasjonen må fortsatt forholde seg til president Trumps utsagn at ingen ble alvorlig skadet og at han presenterte det som «hodepine». USAs veteranforening krever at Trump ber om unnskyldning for at han bagatelliserte dette. Saken er alvorlig for mange veteraner fordi i tidligere kriger har et stort antall av skadene var hjernerystelse eller andre hjerneskader og mange veteraner har vært kritiske til hvordan regjeringen har forholdt seg til behandlingen av slike skader.

Oversatt av Knut Lindtner

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.

2 kommentarer. Leave new

 • Wasan Totland
  27 januar 2020 0:23

  I går ble det grønne området nær ambassaden i Bagdad truffet av tre raketter. Etter noen timer ble meldingene omgjort til at selve ambassaden var truffet. Hva er hensikten? Hva skal man tro på av vestlige sladdermedier?

  Svar
 • Bjørnar Bolsøy
  29 januar 2020 21:56

  Er det så rart at det tar en viss tid å identifisere ikke-synlige skader som hjernetraumer?

  Svar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Fill out this field
Fill out this field
Skriv inn en gyldig e-postadresse.

Next Post

Assange flyttet ut av isolasjon:

Hele saken dreier seg om mediene: systemets tåkeleggings-maskiner.

Previous Post

Morten Jødal:

Solen går ned over avisen Vårt Land.

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.