POSTED IN Midt-Østen

Iran gjenopptar eksporten til Saudi-Arabia

Tegn på politisk oppmykning.

0
Print Friendly, PDF & Email

De to landene har engasjert seg i samtaler siden april


av Dave DeCamp

Iran kunngjorde søndag at de har gjenopptatt eksporten til Saudi -Arabia i et tegn på varmere bånd mellom de to landene.

Irans tolladministrasjons talsmann, Roohollah Latifi, sa at Saudi-Arabia har «meldt seg på nytt» på listen over land som Iran eksporterer til. Latifi sa at eksporten til Saudi -Arabia hadde «nådd null» i det siste iranske regnskapsåret, som ble avsluttet 20. mars 2021.

I forrige uke uttrykte Iran sin “beredskap” for å gjenoppta eksporten til Saudi -Arabia hvis spenningen reduseres. De to landene har holdt samtaler av og på siden april, da Bagdad begynte å formidle forhandlinger.

Fredag ​​sa Saudi-Arabias utenriksminister at Riyadh var «seriøs» om samtaler med Iran for å reparere forholdet. Siden 2016 har ikke de regionale rivalene hatt formelle diplomatiske forbindelser.

USAs intervensjon i regionen brenner på rivaliseringen mellom Riyadh og Teheran. Da den iranske generalen Qassem Soleimani ble drept av et amerikansk droneangrep i Bagdad i januar 2020, skulle han for eksempel møte Iraks tidligere statsminister, som var med på å legge til rette for indirekte samtaler mellom Teheran og Riyadh.

Selv om USA fortsatt er dypt forankret i Midtøsten og fortsatt støtter saudierne i Jemen, har Biden-administrasjonen tatt skritt for å redusere sitt militære fotavtrykk i regionen, inkludert å fjerne Patriot anti-missilbatterier fra Saudi-Arabia.

Forsidebilde: Sebastien

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Fill out this field
Fill out this field
Skriv inn en gyldig e-postadresse.

Neste innlegg

Modeller til besvær

Jorden er flat i FNs drivhusmodell.

Forrige innlegg

EU og Polen måler krefter

Den polske statsministeren advarer EU. Dere risikerer å bli helt «sentralstyrt» – et farlig fenomen om institusjonelle vedtak, kan true blokkens framtid.

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.