POSTED IN Coronavaksiner, Russland

Intervju om Russlands vaksinepolitikk.

Mange uvaksinerte som utsettes for store restriksjoner.

1 kommentar
Print Friendly, PDF & Email


«Jeg tror vi står overfor en ondskap som ikke har sitt like i menneskehetens historie»

«Jeg tror vi står overfor en ondskap som ikke har sitt like i menneskehetens historie» Riley Waggaman deler sine tanker om covid-Russland med Mike Whitney fra UNZ Review. Waggaman, som bor i Moskva og vært en skarp observatør av landet i mange år, har kontaktet fremtredende stemmer i uavhengige medier på tvers av politiske skillelinjer, i håp om å starte en samtale om hva som skjer i Russland.

Hovedinngangen til Gamaleya-senterets vaksinebygning i Moskva.

Mike Whitney intervjuer Riley Waggaman

Spørsmål 1 – Jeg hadde inntrykk av at Putin var imot tvangsvaksinering, men du sier at russere blir tvunget til å bli injisert. Hvordan fungerer det? Handler de lokale guvernørene på egenhånd og pålegger vaksinemandat bak Putins rygg, eller er det noe annet på gang?

RW – Putins holdning til obligatorisk vaksinasjon har uten tvil utviklet seg over tid. I mars beskrev han slike retningslinjer som «motproduktive». Så, i begynnelsen av juni, sa han at vaksinen ville være tilgjengelig for alle som «ønsker» den – mens han understreket at myndighetene må gjøre en bedre jobb med å «avklare behovet» for å bli injisert. Spesielt hånet han åpenlyst noen av incentivene («gratis øl og pølse») som ble brukt på den tiden av vestlige myndigheter for å lokke folk til å brette opp ermene. To måneder senere argumenterte Russlands president for at vaksinasjon skulle forbli frivillig, mens han fastslo at det nå var «nødvendig» å skape «forskjellige typer incentiver» for å øke opptaket.

______________________________________________________________________
Innlegget er hentet fra Midt i Fleisen
______________________________________________________________________

Uansett hva Putins personlige syn på obligatorisk vaksinasjon måtte være, er realiteten at Russlands hovedstad introduserte landets første obligatoriske vaksinasjonspolitikk i midten av juni, som krevde at ulike næringssektorer skulle oppfylle en vaksinasjonskvote på 60 % blant ansatte. Arbeidere som nektet injeksjonen, sto i fare for å bli suspendert på ubestemt tid uten lønn (eller sagt med vanlig språk: «få sparken»). Mange andre regioner fulgte etter med lignende (og enda strengere) mandater.

Etter valget til Dumaen i slutten av september begynte mange av Russlands regioner å vedta vaksinemandater samt QR-kodede «helse»-pass. Alle 85 føderale regioner i Den russiske føderasjonen har nå obligatoriske vaksinasjonsregler (noen strengere enn andre). For eksempel i Leningrad Oblast må alle statlige, kommunale og private organisasjoner sørge for at 100 % av de ansatte er fullt vaksinert, eller ha medisinsk fritak eller bevis på tidligere infeksjon i løpet av de siste seks månedene. De som ikke gjør det, må testes hver 72. time. Ikke la deg lure av smutthullene: den samme regionen beordret visse sektorer til å vaksinere 80 % av sine ansatte innen september. Den samme strategien med inkrementalisme blir brukt over hele Russland. Noen deler av landet nekter til og med rutinemessig medisinsk behandling til de uten QR-kode. En region kunngjorde nylig at i fire distrikter ville alle uvaksinerte mennesker måtte isolere seg selv – med nedstengninger «som i Østerrike» (som faktisk var inspirert av en nedstengning i Tatarstan). I St. Petersburg og flere andre deler av landet er vaksinasjon nå obligatorisk for alle personer over 60 år.

Russland skal nå implementere et landsomfattende QR-kodesystem som skal brukes til nesten alle aspekter av «normalt liv». Forutsatt at lovgivningen vedtas i Dumaen, vil disse samfunns-forvandlende restriksjonene – som vil frata de uvaksinerte bevegelses- og handefriheten, og i hovedsak gjøre dem til annenrangs borgere – tre i kraft i februar.

Russia: Free mass coronavirus vaccinations and an ice pop to boot | Europe  | News and current affairs from around the continent | DW | 11.02.2021
Mange i Russland vil ikke ha vaksinen

Handler Russlands regioner mot Kremls ønsker når de strammer til skruene for obligatorisk vaksinasjon? Faktisk tyder alle tilgjengelige bevis på det motsatte. Presidentens talsmann Dmitrij Peskov sa til journalister 7. oktober at «alle tiltak som kan oppmuntre flere til å vaksinere seg er gode». En uke senere anklaget Peskov uvaksinerte russere (flertallet av landet) for å ta et «uansvarlig» valg som «dreper». Kreml har spydd ut denne typen forvirrende, provoserende retorikk i flere måneder. Den 17. juni, en dag etter at Moskva kunngjorde sitt obligatoriske inokulerings-regime, forklarte Putins talsmann at «prinsippet» om ikke-obligatorisk vaksinasjon «generelt gjenstår», men russerne er ikke ivrige nok når det gjelder å få injeksjonen. En dag senere beskrev Anna Popova, sjefen for Russlands byrå for beskyttelse av forbrukerrettigheter og menneskelig velvære (Rospotrebnadzor), obligatorisk vaksinering som et «nytt verktøy» som kan brukes slik regjeringen finner det passende.

Popova uttalte nylig at covid-restriksjonene bare vil ende etter at «alle» er vaksinert. Med mer enn 50 % av russiske voksne fortsatt uvaksinerte nesten et år etter at landets masseinokulerings-program startet, hvordan har den russiske regjeringen tenkt å få dette til?

Spørsmål 2 – Jeg har lest ganske mye om de fire hovedvaksinene i Vesten, men vet nesten ingenting om de russiske vaksinene. Kan du holde oss oppdatert på disse injeksjonene? Spesielt vil vi vite om de bruker den samme eksperimentelle «genbaserte» teknologien som brukes av Pfizer, Moderna, J&J og AZ?

RW – Det finnes flere russiske covid-vaksiner. Sputnik V, utviklet av helsedepartementets Gamaleya-senter, er definitivte det mest brukte stoffet, og derfor er det det som fortjener mest gransking. Sputnik V er basert på Gamaleyas vektorplattform med adenovirus fra mennesker (Ad26 og Ad5), som er designet for å transportere genetisk materiale inn i celler. Hvis du undersøker patentet for Gamaleyas influensavaksine (som er lagt ut på Sputnik Vs offisielle nettsted), blir teknologien som nå brukes for Sputnik V åpenlyst referert til som en «genetisk vaksine.»… Interessant nok sa Gamaleyas direktør, Alexander Gintsburg, at det er ingen forskjeller «av betydning» mellom Sputnik V og AstraZenecas vaksine.

En vanlig påstand fra russiske tjenestemenn og media er at det ikke er noen grunn til å bekymre seg for den langsiktige sikkerheten til Sputnik V, fordi den er basert på Gamaleyas «beviste» plattform med adenovirus fra mennesker. Problemet med dette argumentet er at før Sputnik V, hadde Gamaleya gjentatte ganger mislyktes i å bringe en «genetisk vaksine» på markedet. Ett forsøk resulterte i en underslags-skandale, mens andre prototyper aldri ble sendt inn for formell godkjenning – noe som tyder på at de manglet nødvendige sikkerhets- og effektivitets-dataene for å få grønt lys fra myndighetene.

Når det gjelder sikkerhet, hvordan ligger Sputnik V an sammenlignet med Pfizers injeksjon og andre mRNA-vaksiner? Det er vanskelig å si. Russland har ikke en VAERS-lignende database for rapportering av mistenkte bivirkninger for allmenheten. Faktisk er det ingen regelmessig oppdaterte, offentlig tilgjengelige data om eventuelle komplikasjoner etter vaksinasjon i Russland. Det ser ut til at den russiske regjeringens holdning er at de ikke eksisterer. Men leger og lovgivere forteller en annen historie, en som støttes av en uformell database over mistenkte vaksine-relaterte dødsfall. Uten å nøle, har myndighetene sammenlignet disse bekymrede borgerne med «terrorister» og truer nå leger som er «anti-vaxx» med bøter og til og med fengselsstraff, noe som i hovedsak gjør enhver medisinsk fagperson som stiller spørsmål ved vaksinen til en mistenkt kriminell i den russiske regjeringens øyne.

Det er et annet, like alarmerende element ved sammenligningen av Sputnik-mRNA-vaksinen. Det finnes nå en enorm mengde bevis som viser at mRNA-vaksiner kan forårsake alvorlige bivirkninger, og til og med død. Men Sputnik Vs egne utviklere støtter åpent bruk av Pfizers injeksjon i Russland. Gamaleyas Dmitrij Shtjebljakov, som var med på å skape Russlands hovedvaksine, hevdet nylig at det er klare «fordeler» ved å blande Sputnik V med «forskjellige vaksiner laget ved hjelp av forskjellige teknologier.» Den Harvard-utdannede tidligere ansatte i Goldman Sachs, bankmannen Kirill Dmitriev, leder av det russiske investeringsfondet (RDIF) som gir finansiering til Sputnik V, kunngjorde forrige måned at felles forskning med Pfizer allerede var i gang, og uttrykte tillit til at en Sputnik/Pfizer-cocktail vil være en «veldig vellykket kombinasjon.» Lignende «felles forskning» er angivelig utført med Moderna.

Pensjonister i Basjkirstan fikk forbud mot å forlate hjemmet sitt uten vaksinasjon. På markedet kastet sikkerhetsvakten en pensjonist i gulvet på grunn manglende munnbind.

Det er også spørsmål om hvem, eller hva, som faktisk står bak Sputnik V. I mai 2020 opprettet Russlands største bank, Sberbank, et datterselskap – Immunotechnology LLC – for å hjelpe med å «overføre teknologi» relatert til vaksinen. Administrerende direktør i Sberbank, Herman Gräf, er medlem av JP Morgans internasjonale styre og er også medlem av World Economic Forums styre. Gräf hevder at han fikk vaksinen i april 2020 – noe som ville gjøre ham til en av de første menneskene i verden som ble injisert med Sputnik V (faktisk flere måneder før den ble kjent som «Sputnik V»).

Ettersom russere blir stadig mer bekymret for «QR-iseringen» av landet deres, er det verdt å merke seg at Sberbank utvikler et betalingssystem basert på QR-koder, mens Gräf har lekt med ideen om å lage en «Sbercoin» digital valuta i samarbeid med JP Morgan.

Spørsmål 3– Svaret ditt er så vidtrekkende, jeg er ikke sikker på hvordan jeg skal følge det opp. Først bekrefter du at Sputnik V er en «genetisk vaksine» som antyder at risikoen for blødning, blodpropp og immunsviktsykdommer er den samme i Russland som i USA. Så sier du at det er en forbindelse mellom skaperen av den russiske vaksinen og Pfizer, så vel som med en eller annen «Harvard-utdannet tidligere Goldman Sachs-bankster» som leder en organisasjon «gir finansiering til Sputnik V». Til slutt antyder du at finansieringen av vaksineoperasjonen kanskje kommer fra lederen av Sberbank, Herman Gräf, er en del av JP Morgans internasjonale styre og er også medlem av World Economic Forums styre.»

Svaret ditt understreker mistanken om at disse vaksinene er hjørnesteinen i et mye større prosjekt som tar sikte på å restrukturere den globale økonomien og kanskje redusere verdens befolkning. Hvor passer Bill Gates inn i bildet eller gjør han det??

Riley Waggaman – Gates passer definitivt inn i bildet. Russlands tidligere helseminister, Veronika Skvortsova, er styremedlem i Global Preparedness Monitoring Board (GPMB). Opprettet av Verdens helseorganisasjon og Verdensbanken, har GPMB mottatt sjenerøs finansiering fra Gates (som også er en toppbidragsyter til WHO, selvfølgelig). Gjett hvem andre som sitter i GPMBs styre? Anthony Fauci, samt Chris Elias, president for Bill & Melinda Gates’ globale utviklingsprogram. Som RFK Jr. beskriver i sin nylig publiserte bok, fungerer GPMB som:

det virkelige autoritative kollektivet for å pålegge regler under den kommende pandemien. Formålet med dette såkalte «uavhengige» overvåkings- og ansvarlighetsorganet var å validere innføringen av politistats-kontroller fra globale og lokale politiske ledere og teknokrater, og støtte deres innsats for å beslutte den typen harde handlinger som Gates simulering modellerte: underkue motstand, hensynsløs sensurering av dissens, isolering av de sunne, kollapsende økonomiene og tvangslignende vaksinasjon under en spådd verdensomspennende helsekrise.
[…]I juni 2019, omtrent tjue uker før starten av covid-pandemien, oppsummerte doktor Michael Ryan, administrerende direktør for WHOs helsekrise-program, konklusjonene i GPMBs pandemi-rapport, og advarte om at «vi går inn i en ny fase epidemier med stor innvirkning» som ville utgjøre «en ny normal» der regjeringer over hele verden vil styrke kontrollen og begrense mobiliteten til borgere.

Høres noe av dette kjent ut?

I januar 2020, bare noen få måneder før verden ble snudd på hodet av covid-nedstenginger og restriksjoner, trakk Skvortsova seg som Russlands helseminister som en del av en omrokkering i Putins regjering. En uke senere ble hun utnevnt til sjef for Russlands føderale biomedisinske byrå (FMBA). Som sjef for FMBA spilte hun en sentral rolle i de første dagene av Russlands covid-respons, og produserte senere data som viste at Moskva hadde blitt overveldet av «Delta-varianten». Funnene hennes forsynte sårt tiltrengt «vitenskap» for å rettferdiggjøre hovedstadens svært upopulære obligatoriske vaksinemandat. Som helseminister ledet Skvortsova en årelang datamanipulasjons-skandale som involverte falske dødelighetsstatistikk. Svindelen var så åpenbar at den russiske regjeringen til og med innrømmet at statistikken deres var fusket med (landets regionale guvernører fikk skylda og ble straffet av av Dmitrij Medvedev).

Når det gjelder den «covid-utløste» økonomisk restruktureringen: den russiske regjeringen har åpent omfavnet World Economic Forums fjerde industrielle revolusjon. I oktober signerte den russiske regjeringen og WEF et memorandum om etablering av et senter for Den fjerde industrielle revolusjon i Russland. Russland har allerede vedtatt en lov som åpner for «eksperimentelle juridiske regimer» for å tillate selskaper og institusjoner å utplassere AI og roboter i økonomien, uten å bli plaget av et regulatorisk byråkrati. Tilbake til Gräf og hans digitale Sbercoin: Russlands sentralbank planlegger allerede å prøvekjøre en digital rubel som, blant andre snedige funksjoner, kan brukes til å begrense kjøp og salg.

Helsepass

Mange er nok klar over FNs Agenda 2030. Vel, det finnes en Moskva 2030-plan, og den er ganske ekstraordinær. Planen for Russlands hovedstad krever «genetiske pass» som kan brukes til å gi «genterapier.» Et dokument som ser for seg livet i Moskva ved slutten av tiåret snakker også om «implanterte medisinske digitale enheter» som kan brukes av forsikringsselskaper til å beregne utbetalinger fra helseforsikring. Det ser ut til at disse ambisjonene ikke vil være begrenset til Moskva. I siste halvdel av 2019 bestilte Russlands Duma en rapport for å undersøke den «konfliktfrie utviklingen» av en «ny generasjon teknologier» (som «genom-redigering») for å skape en «ny type samfunn».

Spørsmål 4 – Jeg har vanskelig for å tro at en russisk patriot, som Vladimir Putin, ville gå med på – det som utgjør – en overtakelse av landet av utenlandske eliter, bankmafiaen og det globale farmakartellet. Er han uvitende om hva som skjer rett under nesa hans, eller er det andre faktorer som spiller inn?

Riley Waggaman – Uansett hvor Putin står på dette punktet, må han helt klart innse at den russiske regjeringen fører en enormt upopulær politikk, først med tvangsvaksinering, og nå med den foreslåtte QR-iseringen av landet. Dumaens nestleder Mikhail Deljagin advarte nylig om at vedtakelsen av en landsomfattende digital helse-«Ausweis» ville utgjøre et «kupp» som ville overlate ekstern ledelse av landet til «Big Tech og Big Pharma gjennom WHO.» Grunnen til at jeg tar dette opp er fordi, i det minste slik jeg forsto kommentarene hans, tror Deljagin ikke at Putin er direkte involvert i det som skjer og frykter at den russiske presidenten vil ende opp med å ta på seg skylden for et sosialt og/eller økonomisk kaos som kan ligge i fremtiden (Deljagin: «Når disse rovgriske oligarkene kommer til makten, når denne rovgriske medisinske mafiaen kommer til makten, vil Russland ikke eksistere! Det vil ikke være noen som forsvarer Russland! Hvis Putin signerer denne loven, hvem vil forsvare Putin? Jeg vil nevne to dusin, men hva med resten? Hjelp deg selv, beskytt deg selv og Russland fra et statskupp!»). Hvis dette er tilfelle, er det avgjørende å stoppe denne farlige, destabiliserende politikken før de fører til alvorlige omveltninger i Russland.

I virkeligheten er det vanskelig å hevde at Putin er en klar alliert i kampen mot eksperimentelle medisinske mandater eller World Economic Forums forskrudde visjon for fremtiden. I januar holdt den russiske presidenten en tale i WEF der han ba om å «utvide omfanget av [covid]-tester og vaksinasjoner» over hele verden. Han fortsatte med å uttale at en «struktur av høy kvalitet» må opprettes for å hjelpe til med å overvinne «sosiale ubalanser» som har blitt forverret av pandemien. «Statsbudsjetter og sentralbanker» bør spille en «nøkkelrolle» for raskt å gjenopprette den globale og nasjonale økonomien, forklarte Putin.

Er ikke dette bare en penere måte å si Build Back Better?

Vi trenger desperat åpen, ærlig dialog om hva som skjer i Russland akkurat nå – diskusjoner som er påfallende fraværende i det store flertallet av «uavhengige media». Jeg later ikke til å ha alle svarene, men jeg er sjokkert over at så få ser ut til å stille noen spørsmål.

Spørsmål 5 – I Russland ser vi de samme overskridelser av grenser som over hele Vesten; tvangsvaksinasjoner, oppheving av borgerrettigheter, og den jevne marsjen mot totalitarisme. I hvilken grad ser du på disse utviklingene som en urkamp mellom godt og ondt?

Riley Waggaman – Jeg blir ofte minnet om den foruroligende replikken fra Alexis de Tocqueville: «Jeg går tilbake fra tidsalder til tidsalder helt til den fjerneste antikken; men jeg finner ingen parallell til det som skjer foran mine øyne: ettersom fortiden har sluttet å kaste sitt lys over fremtiden, vandrer menneskets sinn i mørket.»

For hver dag som går ser det ut til at vi blir med tvang kuttet av fra vår egen fortid. Vi blir «omskolert» til å akseptere en ny sivilisasjons-modell. Det skjer på lokalt, regionalt, nasjonalt og globalt nivå. Det river familier i stykker.

Jeg tror vi står overfor en ondskap som ikke har sitt like i menneskehetens historie. Vi er i fullstendig ukjent og ekstremt farlig territorium. Likevel er det lærdom og advarsler vi kan hente fra historien. Den verdensomspennende introduksjonen av digitale helsepass har en slående likhet med den globale innføringen av internasjonale pass etter første verdenskrig. Passet ditt er en levning fra første verdenskrig. Det skulle være et midlertidig dokument for å kontrollere strømmen av flyktninger og holde fiendtlige spioner ute. Det var ikke så midlertidig, var det vel?

Stefan Zweig – Wikipedia
Stefan Zweig

Den østerrikske romanforfatteren Stefan Zweig skrev utførlig om hva dette nye kontrollsystemet betydde for de som hadde levd i Europa før krigen: «Mennesker ble skapt til å føle at de var objekter og ikke subjekter, at ingenting var deres rett, men alt bare en tjeneste av offisiell nåde. De ble kodifisert, registrert, nummerert, stemplet… Ydmykelsene som en gang ble utformet med kriminelle i tankene, ble nå pålagt den reisende, før og under hver reise.»

Han la til: «Jeg måtte alltid tenke på hva en eksilrusser hadde sagt til meg for mange år siden: «Tidligere hadde mennesket bare en kropp og en sjel. Nå trenger han et pass også, for uten det blir han ikke behandlet som et menneske.»

Nå er vi alle mistenkte biologiske farer, i tillegg til å være potensielle kriminelle. For øyeblikket, blir de «uinjiserte massene» overhodet sett på som mennesker i øynene til våre globale overherrer? Selv de som pliktoppfyllende fikk «oppfrisknings»-injeksjonen må nå innse at frihetene deres ikke vil bli gitt tilbake til dem. Det er ikke slik det fungerer. Duma-nestleder Deljagin berørte dette i sin oppfordring til russere:

«De snakker allerede til oss på samme måte som de vanligvis snakker til dyr. Staten snakker nå så ubehøvlet til folket. Slik snakker de til befolkningen i okkuperte områder som av en eller annen grunn ikke forstår at de er okkupert.»

En bemerkelsesverdig observasjon, en som gjelder nesten hele verden.

Jeg har en ung sønn. Han er russisk statsborger. Jeg skulle ønske at han ble behandlet som et menneske.

Situasjonen er ekstremt dyster. Personlig tror jeg det er et dypt åndelig element som spiller inn her. Hvordan stopper vi denne dype ondskapen?

Forsidebilde: Sam Oxyak

Knut Lindtner har lagt til bilder m/tekst

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.

1 kommentar. Leave new

  • Står vi foran et blodbad når denne «epidemien» er over? Lik revolusjonen i Frankrike, der de fleste av øvrigheten er/blir halshugget for sin undertrykkelse og overgrep. Et mannefall både i vest og i øst.
    Vel fortjent, men skrekk & gru, med bare bakmennene igjen. De som styrer verdensvalutaen og vil ha verdensbefolkningen som sauer/Gojm…
    En gammel jødisk drøm går i oppfyllelse?
    Men kamp skal de få i så fall.

    Svar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Fill out this field
Fill out this field
Skriv inn en gyldig e-postadresse.

Neste innlegg

Nekte noen å komme til ordet, fordi man kan….

Bergens Tidende frykter motstemmer

Forrige innlegg

Redaktør Lurås i Resett:

Ikke skriv på Resett!

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.