POSTED IN Krig-fred

Intervju med Terje Alnes:

Er krig veien til fred?

5 kommentarer
Print Friendly, PDF & Email

Hendrik Weber har gjort et intervju med meg for sin YouTube-kanal, der jeg presenteres som politisk skribent og aktivist.Vi snakker om våpenforsendelser til Ukraina og troen på at flere våpen kan gi Ukraina en militær seier. De siste lekkasjene fra Pentagon sier at en ny ukrainsk offensiv neppe vil lykkes, og at en militær seier er lite sannsynlig. Skal vi da fortsette å sende våpen, eller skal vi jobbe for våpenhvile og fredsforhandlinger for å spare menneskeliv?

Vi snakker om krigspropagandaen vi utsettes for og som gang på gang bidrar til å legitimere kriger på løgnaktig grunnlag, kriger som uten unntak ender i fiasko, og med enorme menneskelige omkostninger som resultat.

Vårt selvbilde av Norge som en fredsnasjon er falskt. Siden 1999 har Norge deltatt i en serie krigen der konsekvensene har vært død, lidelse og tragedier for de land vi har invadert. Vi må stå opp mot krigspropagandaen og begynne å engasjere oss i fredsarbeid. Vi har nå åpnet opp for amerikanske militærbaser på norsk jord, et bidrag til økt militarisering og økt krigstrussel i våre nærområder.

Jeg presenterer Antikrigs-Initiativet, som vil bygge en bred og folkelig bevegelse mot krig, og som kjører frem FN-pakten som et veikart for fred, i motsetning til «den regelbaserte verdensorden» som er diktert av USA og som norske politikere i dag slutter opp om.

Innlegget er hentet fra Spartakus

Forsidebilde: Lexica

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.

5 kommentarer. Leave new

 • Torfinn Slettebø
  1 mai 2023 8:14

  Avisa Kyiv Independent lagar for tida ein programserie om ukrainske åtak i Russland. Åtaka må vera godkjende av Nato og åtaksminister Gram. Klårare kan det ikkje seiast at Noreg deltek aktivt i krigen mot Russland.

  «Episode #5 is dedicated to Ukrainian attacks deep behind enemy lines – on Russian soil, and in occupied Crimea.»

  På norsk: 5. episode handlar om ukrainske åtak djupt bak fienden sine liner – på russisk jord og i det okkuperte Krim.

  Svar
 • Fredspriser er like lite verdt som brukt dasspapir,
  bare at dasspapiret gir en stor sum til fortjeneste, ikke kast det.
  Så får vi nå se hvem som er den neste heldige vinner;
  Kissinger fikk den, så det er ingen sperre der på fjolleriet.
  Stoltenberg? Zelensky? Victoria Nudelman? Biden-klonen?
  Albert Bourla? Anthony Fauci?
  Jeg knegger i forakt.
  Who’s next til å gjøre norge til narr?

  Svar
 • Den noble vinnaren er utan tvil den gamle natomotstandaren Jens Stoltenberg med programmet: Krig er fred.
  Uslåeleg.
  Mannen som fekk fart på tredje verdenskrig!
  Tidlegare morderiske krigarar med fredspris er småfisk i forhold.

  Svar
 • Evig krig for evig fred.
  Romerfreden var bygget på grunnlag av evig romersk krigføring.
  Hadde Sovjetunionen fremdeles eksistert i dag hadde det trolig fremdeles vært fred i Europa i dag, USA ville ikke ha utfordret en såpass mektig motstander som Sovjetunionen. USA betrakter dagens Russland for å være en svak motstander som ville få problemer med å vinne en lokal krig i Ukraina (hvor Ukraina støttes med våpen og ammunisjon fra NATO-landene og hvor det innføres sanksjoner mot Russland). Nå finner man ut av hvor realistisk et slikt synspunkt om russisk svakhet egentlig er. Og USA har nok kraftig undervurdert Russlands militære og økonomiske styrke. USA håpet på et internt sammenbrudd i Russland. Men det har altså ikke skjedd. Isteden har økonomiske problemer rammet NATO-landene selv.
  (Det er som man sier: Den som graver en grav for andre og faller selv der i – vestlige lands handlinger bidrar til å undergrave vestlige lands egen makt og stabilitet)

  Svar
 • FN pakten har ikke noe med veikartet til fred å gjøre. FN er ikke lenger en overnasjonal institusjon, men får i dag tilskudd fra storkapitalen. De er derfor ikke uhildet, men blir farget av sine sponsorer. (Når skal Bill Gates bli arrestert for sin medvirkning til absolutt alt som er galt for menneskeheten?) Se agenda 2030, med befolkningsreduksjon til 500 mill !!! FN dekret???

  Svar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Fill out this field
Fill out this field
Skriv inn en gyldig e-postadresse.

Neste innlegg

Vanlige mennesker rammes hardt

Den norske krona svekkes – med vilje!

Forrige innlegg

Er det irreversibelt?

«Covid-vaksinene» har gjort millioner av mennesker til zombier

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.