POSTED IN Intervju

Intervju med leiesoldater fra USA i Donbass:

«Korrupt ukrainsk kommando og uforberedte og dårlig utstyrte tropper.»

2 kommentarer
Print Friendly, PDF & Email

Amerikanske leiesoldater som overga seg i Donbas snakker med RT.

De påstår at det var dårlig organisering og inkompetanse hos det ukrainske militæret. De to USA.veteranene ber andre utlendinger holde seg hjemme.

To amerikanske borgere har fortalt til RT (Russia Today) at de overga seg til russiske styrker etter at de var blitt forlatt av sin ukrainske kommando. Paret ber veteraner som dem «tenke seg om to ganger» før de tar turen til Ukraina.

US reacts to reported capture of American fighters in Ukraine

Alexander Drueke og Andy Huynh snakket med RT fra en fangeleir i Donbas Peoples Republic én dag etter at Daily Telegraph rapporterte at de var blitt tatt til fange.

Den britiske avisen beskrev dem som de første amerikanske borgerne som var blitt tatt til fange mens de kjempet for Ukraina.

Washington har sverget på at de skal sikre dem retur hjem. De to veteranene – Drueke var i Irak i to omganger sammen med US Army. Huynh arbeidet med logistikk for Marine Corps i Okinawa i Japan, ble tatt til fange bare timer etter at de var sendt til frontlinjene nær Kharkov forrige uke.

De var under kommando til Ukrainas hemmelige politi, forteller Huynh. Paret var sendt for å dekke et ukrainsk tilbaketog.

«Vi ble bedt om å innta en post for å få et overblikk», minnes Huynh. Han beskriver hvordan har var bevæpnet med en tsjekkisk CZ-rifle og en Rocket-Propelled granat-utkaster (RPG).

Kolonner med ukrainere trakk seg tilbake bak dette punktet, etterfulgt av armerte kjøretøy og en tanks som tilhørte enten Russland eller DPR (Donetsk People’s Republic).

«Da tanksen fyrte av første gang var jeg klar med min RPG,» sier Huynh. Han påstår at tanksen skjøt i forskjellige retninger øyeblikk senere, og han trodde at de skjøt mot han. 

Huynh gjorde klar sitt våpen og fyrte av en rakett mot kjøretøyet, men bommet.

Da de ukrainske troppene var borte «løp Huynh og Drueke av gårde og gjemte seg i en skyttergrav,»  mens russiske kjøretøyer og fotpatruljer passerte forbi.

«Egentlig skulle vi undersøke området med droner» fortalte Drueke til RT. «men da vi kom til området vi skulle undersøke var kampene allerede i gang. Vi forandret på planene våre…og jeg og kameraten min ble etterlatt i skogen».

Da kysten var klar begynte de å gå gjennom skogen i flere timer. Så foprtalte Drueke at «vi gikk i feil retning eller gjorde ne annen bommert, og kom til en landsby. Der kom vi over en russisk patrulje, og ble øyeblikkelig omringet av dem».

Begge fraråder andre å dra til Ukraina for å kjempe.

Nå ser det mørkt ut i fangenskapet for Drueke og Huynh. I forrige uke dømte den russisk-allierte Donetsk People’s Republic tre fremmedkrigere til døden. De var tatt til fange unge kampene i Mariupol. To av dem var briter.

Republikkens øverste domstol  avgjorde at de var leiesoldater, og at de derfor ikke kunne få de samme privilegier som ordinære krigsfanger har etter internasjonale lover.

Begge amerikanerne forteller at de fikk god behandling av russerne som hadde tatt dem til fange. De beskrev hvordan russerne ga dem mat, varme ulltepper og sigaretter.

Men Drueke sier at han hadde hørt rykter om at de to kanskje kunne bli dømt til døden.

Drueke, som forlot USAs militære i 2014, reiste egentlig til Ukraina uten noen klar plan. Han fløy til Polen i den hensikt å å drive humanitært arbeid. Men han hadde tatt med seg militært utstyr  og sa han var forberedt på  være med på militærtjeneste «selv om dette ikke var helt planlagt».

Han sa han ikke trodde på de amerikanske nyhetsdekningene. Han sier Ukrainas kamp ble beskrevet på en måte som «ville appellere til veteraner som han». 

Nå når Ukrainske bomber faller over sivile i de for en stor del russisk-talende byene i Donetsk, sier han til RT at det har gått opp for han «at det er to sider i denne fortellingen, og jeg er ikke med på en av dem».

Western media and politicians prefer to ignore the truth about civilians killed in Donetsk shelling
Vestlige medier og politikere foretrekker å ignorere sannheten om at sivile blir drept i Donetsk-bombingen

Huynh sier at han reiste til Ukraina i april. Han kontaktet en polsk prest som hadde oppsyn med humanitær hjelp. Men han fikk snart kontakt med Ukrainas International Legion. 

Etter at han sluttet seg til legionen forlot han den kort tid etterpå. Han sier det skyldtes korrupsjon og dårlig organisering i de ukrainske rekkene.

«Kommandoen var svært korrupt. Og troppene var svært uforberedte og dårlig utstyrte», sier han.

Drueke begynte også i den ukrainske legionen. Men han sier han var «svært misfornøyd med tilstanden der».

Begge mennene reiste rundt i landet for å finne en kompetent enhet de kunne slutte seg til. De endte opp i den såkalte «Task Force Baguette» i det østlige Ukraina. Det var en enhet som besto av utenlandske leiesoldater, for det meste amerikanske og franske veteraner.

Denne enheten bekreftet på onsdag at Drueke og Huynh, med kallenavnene «Bama» og «Hate» hadde blitt tatt til fange.

«Når du ser på propagandaen i Vesten forteller den hvor flotte alle ukrainerne er. Men da jeg kom hit så jeg fort at dette ikke var sant», fortale Huynh til RT.

«Ukrainerne sier de er best, men det jeg har sett der en en hel del korrupsjon»

Drueke avslutter intervjuet med en advarsel: «Dersom andre veteraner som jeg tenker på å dra dit: ikke gjør det!»

«Tenk deg lenge og vel og godt om hva det er du er i ferde med å gjøre, og hva som kan skje. Og om dette faktisk er din kamp», sa han.

«Det jeg har fått ut av dette er at jeg har mye å tenke på».

Nå dette skrives har USA ennå ikke offisielt anerkjent at Drueke og Huynh har blitt tatt til fange.

Ifølge tall fra Russland så har 6956 borgere fra 64 land ankommet Ukraina siden februar, for å kjempe for Kiev.

Av disse er 1956 blitt drept, mens 1779 har reist fra landet.

Dette forteller det russiske forsvarsdepartementet på fredag.

Oversatt av Ingunn Kvil Gamst

https://www.rt.com/news/557340-us-fighters-captured-ukraine/

Lenker i originalartikkelen

Forsidebilde: Thomas Park

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.

2 kommentarer. Leave new

  • Er det reservestyrkene til fake news som har begynt å agere ?.Funnypack og Fritz ?.Det forundrer meg at de som ikke kan lese og skrive i det hele tatt har klart å rable ned noe som helst,de må ha fått hjelp av noen som kommer fra bortenfor sans og samling.

    Svar
  • I Palestina dreper dine venner sivile palestinere hver eneste dag. Hva tenker du om det?

    Svar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Fill out this field
Fill out this field
Skriv inn en gyldig e-postadresse.

Neste innlegg

Intervju med den sveitsiske etterretningsoffiseren Jaques Baud:

Natos hovedmål er ikke å hjelpe Ukraina men å destabilisere Russland.

Forrige innlegg

Vladimir Putins tale på møtet i St. Petersburg:

Den gamle verdensordningen er blåst bort med vinden.

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.