POSTED IN Norge

Innstramninger for uavhengige nettsteder:

Nå er sensuren her i form av struping.

1 kommentar
Print Friendly, PDF & Email

Jeg legger ut denne oversikten fra derimot.no og fra en annen blogg som er kritisk til de dominerende mediene og deler av norsk innenlands- og utenlands-politikk. Som det fremgår av artikkelen under har både jeg og den andre redaktøren opplevd en dramatisk nedgang siden nytt år i antallet treff på nettstedene våre sammenlignet med tilsvarende periode året før.

Jeg tror ikke vi er aleine om det.

Siden oktober i fjor har antallet treff på derimot.no blitt vesentlig redusert med unntak av de to første månedene i år. Men ser en den langsiktige tendensen er den utvetydig. Det har skjedd en dramatisk endring for våre to samfunnskritiske nettsteder som er avhengig av å få spredt synspunktene gjennom internett og på sosial medier.

Her er oversikten fra derimot.no det siste året:

Denne tendensen er ikke lett å se når en følger utviklingen fra dag til dag, eller fra måned til måned, men når en lager en årsoversikt kommer det frem.

Jeg er ikke i tvil om at det er gjort administrative og tekniske grep fra disse privateide storselskapenes side for å stanse kritiske stemmer. Hverken Googles eller sosiale medier kjemper for ytringsfrihet og demokrati. Deres agenda er utelukkende å tjene penger. Og når det dukker opp nettsteder som er kritiske til det systemet som de lever av og tjener godt under blir disse stemmene prøvet strupt.

Denne utviklingen har egentlig vært annonsert lenge som følge av at antallet som er kritiske til informasjonen som formidles av de store mediene er økende. Det er egentlig ingen overraskelse. Det som har vært overraskende er hvor stille den har kommet, som en tyv om natten.

Disse innstramningen er naturligvis i det stille applaudert av grupper som ikke liker synspunktene våre, men som likevel bekjenner seg til fri meningsutveksling, altså til ytringsfrihet. Særlig dypt stikker ikke slike holdninger hos mange. Derimot.no er utestengt også fra flere slike nettsteder og det bidrar naturligvis også til det vi ser.

Vi er derfor i økende grad avhengige av at enkeltpersoner deler våre innlegg og gjør sine venner og bekjente oppmerksom på vår eksistens.

Under kan en se en tilsvarende utvikling for nettstedet «hvamenerpartiene.com.

Knut Lindtner

Google sensurerer

Dette innlegget er hentet fra nettstedet hvamenerpartiene.com

(14. aug. 2020) Hvamenerpartiene.com har hatt en markant nedgang i henvisninger fra Google i år sammenlignet med i fjor, og det ryktes at andre radikale nettsteder har opplevd det samme. Det skjer ved at søk på tekst som tidligere ga presise treff (treff på nøyaktig samme setning ble vist først) nå er flyttet langt ut i søket, så langt at ingen gidder bla seg dit. Mindre presise treff vises først, treff der viktige ord i søkestrengen mangler. Noen steder blir ikke overskrifter vist i treffene i det hele tatt, unntatt når man søker i «apostroffer» på nøyaktig tekst.

Figuren viser statistikk over treff i fjor og hittil i år (august 2020 er stipulert), og tendensen er dramatisk. Dette kan være et tegn på at hvamenerpartiene.com er et nettsted med meninger som noen ønsker å skjule for publikum. Slik bidrar Google til at deler av samfunnsdebatten skyves ut i mørket, og bare «stuerene» meninger får herske.

Hvorfor er dette så alvorlig grovt ?
Tenk deg et bibliotek der Foreningen for Tro og Bekjennelse fikk lov å fjerne alle henvisninger til enkelte bøker de ikke liker. Bøkene står fortsatt i hyllene, men ingen vet lengre hvor de står fordi henvisningene dit er borte vekk. Det er et slikt samfunn vi har fått. Men er det et slikt samfunn vi vil ha?

Forsidebilde: Bermix Studio

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.

1 kommentar. Leave new

  • Reidar Kaarbø
    17 august 2020 7:32

    Vil bare presisere at figuren fra hvamenerpartiene.com henvisninger fra Google, ikke totale treff.

    Svar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Fill out this field
Fill out this field
Skriv inn en gyldig e-postadresse.

Neste innlegg

Norsk selvstendighet?

Stadig stadig større deler av norsk forsvar overtaes av utlendinger.

Forrige innlegg

Stort USA-nederlag i FNs sikkerhetsråd:

Fikk ingen allierte med på utvidet våpenembargo av Iran.

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.