POSTED IN Gaza

Ingenting skjer av seg selv.

Uvitenhet eller utelatelse om Gaza-krigens bakgrunn.

2 kommentarer
Print Friendly, PDF & Email

Av Trond Ali Linstad

Kom krigen «ut av intet»? Skjedde ingen ting forut for den? Den brøt ut i et «vakuum»? Og så sto de plutselig der, palestinerne og Hamas? Mange gir oss dette bildet.

Da er de det – blinde, eller så vil de være det – «blinde». De underslår, i uvitenhet eller i forsvar for «Israel», mange hundre års historie med palestinernes tilhørighet til landet. Og fra nyere tid: Sionist-jøders innvandring og kolonisering, okkupasjon, deres fordriving av palestinerne i etnisk rensing, foruten kriger og aggresjoner. Og med et etablert «Israel» i landet; Palestina, i rasisme og apartheid. Alt til undertrykkelse, mishandling, sorg og fortvilelse for det palestinske folket.

FNs generalsekretær António Guterres Sikkerhetsrådet for få dager siden, den 24. oktober.

«56 år med okkupasjon»

Angrepene fra Hamas skjedde ikke i et vakuum, påpekte Guterres. Det palestinske folket har vært utsatt for 56 år med okkupasjon, der landet deres har blitt slukt av bosetninger, økonomien deres har blitt kvalt, hjemmene deres har blitt revet ned og håpet om en politisk løsning har forsvunnet. Det palestinske folkets klager kan imidlertid ikke rettferdiggjøre de forferdelige angrepene fra Hamas. «Og disse forferdelige angrepene kan ikke rettferdiggjøre den kollektive avstraffelsen av det palestinske folket», sa han og understreket: «Selv krig har regler.» I denne kritiske timen appellerte han til alle om å trekke seg tilbake fra avgrunnen før volden krever enda flere liv og sprer seg enda mer.

Israelsk diplomat oppfordrer FN-sjefen til å gå av for å påpeke dette

Israels FN-ambassadør Gilad Erdan oppfordrer FNs generalsekretær til å «gå av umiddelbart». Ambassadør Erdan sa til journalister at FN-sjefen «rettferdiggjør terrorisme» ved å bemerke at Hamas-angrepene «ikke skjedde i et vakuum». Usannheter blir fremmet. «Israels» terroristiske bakgrunn og historie skal legges skjul på.

Norsk presse er del av det

Dette må slås fast: Store deler av norsk presse føyer seg til det. «Israels» okkupasjon og rasistisk undertrykking har vært tonet ned. Av hensyn til «Israel». Er det lov å påpeke dette? Sionistiske jøder har innflytelse. Norsk presse jenker seg etter, tilpasser seg forventete presentasjoner. Da er alt «på sin plass». Men med etterlatt «vakuum». Norsk presse ikke til å stole på.

Forsidefoto: Abed Alrahman Alkahlout/Zuma Press

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.

2 kommentarer. Leave new

 • Ja, det er pussig.
  – Hvordan & hvorfor ‘ dette stakkars lille uskyldige folket’ har blitt forfulgt gjennom historien.

  Og hvordan Holocust/’brennoffer’ ikke innebefatter ( deres) brannbombing av Dresden og atombrannbombingen av Hiroshima og Nagasaki.

  Det er pussig.
  Men det hjelper jo å ha kontroll over det meste av media w.w.

  Svar
  • Johannes Åtta Førtifira
   30 oktober 2023 21:31

   Mens de, khazar-jødene, hersket over Russland og de andre øst-europeiske landene, myrdet de 66 – 135 millioner kristne ifølge bl.a.
   Max Igan – Bitchute Oct 17, 2023 – på
   thetruthseeker.co.uk/?p=274935

   De slapp unna med det også. Men verden visste ikke at det skjedde. Det gjør verden nå.

   Svar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Fill out this field
Fill out this field
Skriv inn en gyldig e-postadresse.

Neste innlegg

Dette kan ikke Boris Johnson: Fredsarbeid.

Men dette kan han: Krig og opprustning.

Forrige innlegg

Høysterett i USA tar et oppgjør med covid-vaksinepolitikken.

Vil et lignende oppgjør komme i Norge?

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.