POSTED IN Norsk politikk

Ingenting igjen av radikal tenkning.

Glideflukten mot høyre fortsetter.

4 kommentarer
Print Friendly, PDF & Email

Utviklingen av avisa Klassekampen slik jeg har spådd i mange år – dessverre.

Jan Hårstad

Jeg tilbringer ferien i fjellet. På den lokale butikken henter jeg fra posthylle 2 Klassekampen som jeg av ubegripelige grunner abonnerer på stadig. For å få litt mentale ferie legger jeg Klassekampen under senga og bereder meg til å lese på tampen av ferien. 

Der får jeg garantert lest vilken enestående leder EU-dronningen Mariana Mazzucato er og knapt et ord om USAs militære krigsforberedelser i Norge.

En familiær begravelse sender meg til Oslo og jeg har ikke rukket å sette meg inn i situasjonen nå. Det som var interessant lesning fant jeg av Peter Schwarz på wsws.ORG 3. august hvor han skriver om en sentral leder i Linke, Dietmar Bartsch (født 1958) som har tilbrakt mye tid i Riksdagen. Schwarz overskrift er: «Linkekandidat Bartsch für Nato og Europahæren.»

«Venstrepartiet forfølger det mål å styre den breie opposisjonen  mot militarisme og krig inn i harmløse parlamentariske kanaler, mens de i praksis understøtter militær opprustning.»

Bård Vegar Solhjell – Wikipedia
Bård Vegard Solhjell klarte det politiske akrobatstykke å være SVs utenrikspolitiske talsperson som erklært Nato-tilhenger, mens partiet hadde programfestet utmelding av Nato.

Dette er jo nøyaktig kopi av hva som skjer og har skjedd i Norge. Rødt toppet alle politikere med penger til det «norske forsvaret» som er Nato-USA styrt.

I sine yngre år var Anders Ekeland trotskist og leverte mye om dette i Klassekampen gjennom ti år. Men han forsvant inn i SV som fra 98 av ble et Nato-bombeparti av Jugoslavia, akkurat det samme som de tyske Grønne som er rabiate militarister. Ledende faktisk.

Det moderne SV var konsekvent for imperialistisk krig i Afghanistan, Syria og Libya. Solhjell, som var nestleder en periode, var Nato-tilhenger som tyske Dietmar Bartsch.

Men det er naturligvis ikke så enkelt som bare å skru på stikkordene Marian Mazzucato og Nato for demokrati.

Å skulle ombygge den statssubsidierte Klassekampen til dette, krever også en nyskrivning av historien. Og her dukker vår eldre trotskist opp i Klassekampen 31 juli 2021 med meldingene om at «revolusjonene i Kina og Russland var ikke sosialistiske.»

Fordi arbeiderklassen hadde for lite demokratisk makt på alle nivåer i samfunnet – «så har man ikke sosialisme». Åpenbart mener man at i Mariana Mazzucatos EU er det enormt med arbeiderdemokrati og derved er dette veien å gå framover. Fra før av har man skrevet bok om Rosa Luxemburg som klarte det mesterstykke å radere bort all ros Rosa ga bolsjevikene som fornyer av europeisk sosialisme.

Faktisk er det slik at materialistisk dialektikks metode er fraværende hos gamle trotskist-SVer Ekeland og erstattet med rent idealistisk borgersuppekoking som nærmest er en skam.

Men sånn er det på «venstresida» nå. Når jeg kommer tilbake til fjellet skal jeg lese igjennom alle KKene med idealistisk borgerlig vissvass. Alt jeg har skrevet i de siste årene om oppbruddet fra alle typer marxisme, ser dessverre ut til å realisere seg. Til fordel for Nato og EU.

Knut Lindtner har lag til bilde m/tekst.

Forsidebilde: Raimond Klavins

       

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.

4 kommentarer. Leave new

 • Wasan Totland
  4 august 2021 23:25

  Hyggelig å høre fra deg. God ferie

  Svar
 • «Men sånn er det på «venstresida» nå. Når jeg kommer tilbake til fjellet skal jeg lese igjennom alle KKene med idealistisk borgerlig vissvass.»

  La de døde begrave de døde.
  Å være radikal betød en gang å «gå til roten», dvs. og søke grunnen/roten til faanskapet i systemet. Nå ser det ut til å bety: Hva kan vi få av penge-støtte fra det offentlige.

  Svar
 • Nato og venstresiden har det til felles at de ønsker å forene arabere og europeere. Allerede på 1960 tallet støttet Nato: Brigada Rosso i Italia, Røde Brigader i Tyskland, RAF m.m. disse har senere blitt Die Linke og Antifa. Disse har ikke revet seg løs fra sin mentor. Verre er det med muslimske terrorgrupper som Nato har hjulpet med opplæring og våpen : Mudjahedin, al Quaida, Taliban
  m.m. Disse har revet seg løs og slått sin mentor i Afghanistan bl.a. Illusjonen at det er positivt med en arabisk europeisk forening gjeller kun for arabere. Det blir en tragedie og katastrofe for de opprinnelige europeerne.

  Svar
  • Wasan Totland
   5 august 2021 12:40

   Afghanerne er ikke et arabisk folk. Du bør vel også ta med IS, HTS, al-Nusra og de andre grupperingene i Syria som skiftet navn etter hvert som de ble avslørt slik at de fortsatt kunne få støtte av oss. I dag er det Natos africom operasjoner som gjelder og nye grupper som al.-Shaabab som støttes med penger og våpen i nykolonialismens navn. Hvem som frakter migranter fra sentral-Afrika til Libya med toyotapickuper og gir dem penger hører vi ingenting om, men det skulle ikke forundre meg om Jensemann vet det og mere til?

   Svar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Fill out this field
Fill out this field
Skriv inn en gyldig e-postadresse.

Neste innlegg

Det begynner å demre i Pentagon/Washington.

Vi er ikke lenger de som setter den militære dagsorden.

Forrige innlegg

Sjefredaktør i tysk storavis:

Tilgi oss for halvannet år med en barnefiendtlig politikk!

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.