POSTED IN Helse

Ingen tiltak mot Korona:

Har de laveste dødstallene.

1 kommentar
Print Friendly, PDF & Email

Det er mange spørsmål om Covid-19 som ennå ikke er besvart. Det foreligger også en rekke paradokser som det vil forsøkt oppklart i tiden som kommer, f.eks den store uoverensstemmelsen mellom norske og svenske tall vedrørende dødelighet som følge av Covid-19.

Eller hvorfor New York som var en av byene med de strengeste restriksjoner også var den som ble hardest rammet i antallet døde. Eller hvorfor mediene akkurat nå bare rapporterer om at tallet på smittete går opp men unnlater å fortelle at det er en falsk nyhet. Det er tallet på registrerte smittete som går opp fordi testingen av befolkningen øker.

Hvorfor er noen land og regioner langt hardere rammet enn andre, f.eks. de ulike regionene i Italia og Tyskland vs. Belgia? Kan vi stole på tall fra et land som belønner sykehusene økonomisk for å sette denne diagnosen (Covid-19), slik USA gjør?

Hvorfor er dødstallene i Midt-Østen langt lavere enn for Europa? Kan det ha sammenheng med at det er langt flere unge mennesker i disse landene?

Hvite-Russland er et eksempel på noe som undergraver troen på alle nedstengninger. De levde som før uten noen tiltak og har noen av verdens laveste dødstall for Covid-19. Er dette en bløff eller noe det er verdt å se nærmere på?

Knut Lindtner

Daglige virus-tilfeller i Hvite-Russland har falt i 6 uker.

99,996 prosent av hviterusserne er fortsatt i live.

Ingen Lockdown.

Redaktørens merknader: I underkant av 400 dødsfall fra viruset (eller nødvendigvis på grunn av det) i et land med 10 millioner innbyggere etter at de første tilfellene ble funnet for 3 måneder siden.

Videre har antallet nye smittede falt i seks uker nå. 

Hvite-Russland har gjennomført nesten én million tester. Det betyr at pr. innbygger har vi testet mer enn USA, og mer enn Australia, Italia og Østerrike.

Den 29. juni hadde 45 213 pasienter tidligere vært diagnostisert med Covid-19. De hadde blitt friske og var skrevet ut fra sykehusene i Hvite-Russland.

BelTA fikk dette opplyst fra pressetjenesten til Belarus Healthcare Ministry. 

Så mange som 61 790 mennesker har testet positivt for covid-19 i landet.

Hvite-Russland har gjennomført 992 007 tester.

387 koronavirus-pasienter , som også led av andre kroniske sykdommer, har dødd i Hvite-Russland.

Oversatt av Ingunn Kvil Gamst

Forsidebilde: Osman Yunus Bekcan

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.

1 kommentar. Leave new

 • Bjørnar Bolsøy
  13 juli 2020 23:02

  Å si at hviterusserne ikke har gjennomført tiltak er ikke helt korrekt. Både næringsliv og befolkningen har i økende grad tatt saken i egne hender etter å ha sett seg lei på presidentens bagatellisering av pandemien.

  Tidlig i krisen hadde de baltiske landene høyere dødelighet enn Hviterussland. Men nå topper landet statistikkene over samtlige av sine naboland bortsett fra Russland.

  En ting er imidlertid sikkert. Lukashenko styrer med jernhånd og det er (såkalt) valg i august. Men etter ti år med økonomisk stagnasjon er en økonomisk krise som følge av en lockdown det siste den eneveldige presidenten trenger. Folk har mindre å rutte med og populariteten til Lukashenko er dalende. En handelskrise med Russland over olje sist vinter forverret situasjonen. I mars ble gravejournalisten Sergei Satsuk, the redaktør for nettavisen Yezhednevnik, fenglet tre dager etter en artikkel som kritiserte presidentens manglende corona-respons, siterte uavhengive kilder som peket på manipulasjon av de offisielle statistikkene og om en langt verre situasjon enn det offisielle narrativet. Yezhednevnik har siden ikke publisert noen kritiske artikler.

  ‘https://rsf.org/en/news/belarusian-journalist-arrested-criticizing-presidents-covid-19-approach’

  I tilellet New York har blant annet for sene tiltak og tvetydige smitteværnsråd tidlig i krisen sin del av skylden for at det har gått som det har gått.

  Svar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Fill out this field
Fill out this field
Skriv inn en gyldig e-postadresse.

Neste innlegg

Når skal Norge gjøre som britene:

Ta kontroll over norsk politikk!

Forrige innlegg

Obertsløytnant:

Var Frode-Berg-saken på oppdrag fra USA for å ødelegge Barents-samarbeidet?

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.