POSTED IN Afghanistan, Norsk politikk

Ingen norsk erkjennelse.

Krigen i Afghanistan har vært mislykket, en katastrofe, en gigantisk dumhet.

4 kommentarer
Print Friendly, PDF & Email

Krigen i Afghanistan går mot slutten

Trond Ali Linstad

Krigen i Afghanistan? Den går mot slutten! Dette har vært Vestens krig – og Vesten, med USA som leder i krigen, er tapere! Millioner av amerikanske dollar har vært bruk, hundretusener er drept og såret. Norge har vært delaktig i krigen – på angriperen: USAs sin tide! 

Angivelig for å bekjempe «terror»? En terror de selv kan ha vært med å skape ved Vestens – med USA i spissen – sin politikk i Midtøsten. 

Nå drar de seg ute – egentlig med halen mellom bena, det er sant! Men er noe lært – når det gjelder Norge politikk i Midtøsten? Jeg tror: Neppe.

Afghanistan og Taliban

Fredrik Barth, blant de fremste kjennere av Afghanistan og Taliban, skrev ved krigens begynnelse i boka si Afghanistan og Taliban: 

«Vi (i Vesten) vet svært lite om hva slags samfunn sivilbefolkningen i Afghanistan egentlig ønsker seg. Vi legger opp til en militær strategi som aldri kommer til å fungere.»

Og videre: Har Vesten inkluderte norske soldater, noen som helst funksjon i konflikten i Afghanistan?»

Fredrik Barth fikk rett! Vesten – med norske soldater inkludert – hadde ingen som helst funksjon i konflikten i Afghanistan! Omfattende ødeleggelser, med inkludert krigsforbrytelser fra Vestens side – har vært alvorlige feilgrep! 

Men norske myndigheter synes nå «fornøyd» – når de nå flykter fra Afghanistan. Vi er redde: Nye kriger – for oss alliert med USA – kan komme.

Amerikanske soldater på vei ut av Afghanistan
Erna Solberg - Wikipedia
Erna Solberg: Takk for innsatsen! Vår kommentar:Mislykket, blindt, misforstått.

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.

4 kommentarer. Leave new

 • Afghanistan krigen virker å ha vært mest om kontroll over verdens opiumsproduksjon. (Finansiering av Black ops?)Afghanistan hadde 25% av verdens produksjon før krigen – idag 95% av verdensmarkedet.. samtidig har amerika spesielt , men også Europa hatt en økende opiat og overdoseepidemi siste 20 åra.. nettopp ble det inngått forlik i milliardklassen av en av produsentene av disse legemidlene. Og aldri har gateheroin vært billigere.. coinkydink?

  Svar
 • Reidar Kaarbø
  27 juli 2021 9:56

  Som nevnt i en kommentar til artikkel lenger nede på siden
  https://derimot.no/cia-direktoren-innrommer-afghanistanpolitikken-har-vaert-en-fullstendig-fiasko-hva-sier-norske-politikere/
  er det mye som peker på at ønsket om å bygge en rørledning fra Det kaspiske hav til Det indiske hav var hoverårsaken til at USA invaderte Afghanistan. Dette er i så fall sterkt underkommuniasert i media.

  Narkotikaomsetningen ble en «ekstra-gevinst» som CIA oppnådde bl.a. med å sette fri narko-høvdinger og få fart på opiumsdyrkingen som Taliban hadde forbudt. Narkotika i store mengder skal ha blitt flydd til vesten i amerikanske transportfly ifølge ex. CIA folk som Michael Ruppert.

  Svar
  • «Narkotika i store mengder skal ha blitt flydd til vesten i amerikanske transportfly»
   Både Afghanistan og Tyrkia har stor produksjon av » narkotika» . Noe blir selvfølgelig legalt brukt i medisinindustrien ( Selv om man kan sette spørsmålstegn med den legale opiatbruken ).
   Men dette burde i så fall latt seg spore.

   Ellers er jo disse opplysningene du kommer med såpass at det burde få større plass i forbindelse med Norges «hjelp» i Afghanistan.

   Men i det hele tatt: Hvorfor har vi ikke en seriøs kritisk presse ( lengre?) som graver i slikt.

   Svar
   • Jeg mener å huske at både Myanmar og Australia har opiumproduksjon,lokasjonen til sistnevnte skal være Tasmania.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Fill out this field
Fill out this field
Skriv inn en gyldig e-postadresse.

Neste innlegg

USA-imperialismen:

Smart krigføring, leiesoldater og droner skal erstatte soldatene.

Forrige innlegg

Island:

8 av 10 smitta er fullvaksinert. Nå stenges landet ned.

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.