POSTED IN Diverse, Norge

Ingen lever evig.

Er Rosenborgs storhetstid over?

1 kommentar
Print Friendly, PDF & Email

Sannhetens øyeblikk i Trondheim

Av Jan Hårstad

Når det gjelder antallet idrettsklubber og antallet aktivister for disse, viser forskning at det knapt fantes en liten by i Norden som hadde en slik manisk pasjon for idrett som Trondheim.

Fra 1960 av ble da ungguttene fra bydelen Rosenborg byens helter og etter hvert tok Rosenborg seg til Champions League, ble flaggskipet i norsk fotball. Mye av æren for dette må tilkjennes Nils Arne Eggen og hans vilje til å vinne. Det er ikke nok å være fotballfaglig dyktig, du må også ha vilje til makt.

Forventningene til svenske Alfred Johansson har vært skyhøye i Trondheim og optimismen bredte seg etter 2-2 mot Molde. Var nå Rosenborg på sporet?

Her kommer da nyopprykkede KFUM-kameratene til et fullsatt Lerkendal 16 mai og slår Rosenborg 3-1 med etterfølgende pipekonsert.

Det er ingen berømte fotballspillere på KFUM, men mange innvandrergutter. Det folkelige Trøndelag er i sjokktilstand. Hvordan var dette mulig?

En forklaring kan være at KFUMs nye trener, Johannes Moesgaard, ikke bare besitter fotballkunnskaper, men er mentalt beslektet med en hærfører som Nils Arne Eggen. Vilje til å vinne. Han hadde klart å overbevise unge spillere om at vi skal vinne på Lerkendal foran 21 000 trøndere. Vilken bragd.

Ingen overlever på gammel storhet.

I den norske fotballverden seiler nå Johs Moesgaard opp som den sentrale profil og snakkis. Født 1984 og har tilbrakt hele livet med å trene ulike aldre i Vålerenga. I de nærmeste årene må vi regne med at mye fokus vil gå til den fattigste av alle eliteserieklubber. KFUM.

Selv hadde jeg store forhåpninger til at gamle Rosenborgstjerne Kåre Ingebrigtsen (1965) ville få fart på den gamle arbeiderstorheten Ranheim. Men sånn har det jo ikke gått. I øyeblikket ligger Ranheim på kvalifiseringsplass i Obos-ligaen. 

De fotballfrelste i Trondheim har det ikke godt om dagen. Nederlaget for KFUM var nær et momento del verdad – sannhetens øyeblikk av dyster innsikt. Det blir ikke så fort glemt. Det vil bli snakket om i lang tid.

Redaksjonen har lagt til bilde m/tekst

Forsidebilde: Sinead de Meillon

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.

1 kommentar. Leave new

  • Terje Aune
    21 mai 2024 8:12

    Sånn går det når alt skal dreie seg om penger. De gamle Rosenborggutta spilte som et sammensveiset lag som spilte for laget, for klubben, Lerkendal, byen og oss alle. Nils Arne Eggen og Odd Iversen var to av mange som kom fra klubben. Dem forsto og visste alt om hva fotball betydde for gleden og samholdet i klubben. Sosialisme. Det første en tidligere engelsk trener gjorde var å ta en ball i handa og sa , dette er en ball. Odd Iversen svarte. Du må itt gå så fort fram. Få bort pengejaget og fram med gleden og samholdet i idretten. Heia Per Werner Rønning og Levaanger. Som et eksempel.

    Svar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Fill out this field
Fill out this field
Skriv inn en gyldig e-postadresse.

Neste innlegg

Grenseoverskridende samarbeid gir enorme gevinster.

Russland og Kina knyttes sammen i de østlig grenstrakter.

Forrige innlegg

Skal opposisjonen kunne finansieres fra utlandet?

Er demonstrasjonene i Georgia et forsøk på destabilisering av landet?

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.