POSTED IN Helse

Immunsvikt og D-vitaminer:

Hva er egentlig immunsvikt?

7 kommentarer
Print Friendly, PDF & Email

Vi hører stadig at folk med immunsvikt er mer utsatt for å bli alvorlig syke av bagateller. Folk med «alvorlig» immunsvikt er ekstra utsatt. Men hva er egentlig immunsvikt? Det er ikke like enkelt å finne ut.

Primær og sekundær immunsvikt

Immunsvikt deles i typene primær og sekundær. Den primære er genetisk medfødt, mens den sekundære immunsvikten kommer av ytre påvirkning.

____________________________________________________
Innlegget er hentet fra Mer D-vitamin!
____________________________________________________

PRIMÆR IMMUNSVIKT: Ifølge Norsk helseinformatikk, er primær immunsvikt (Primary immunodeficiency – PID) forårsaket av medfødte genfeil og omfatter 500 pasienter i Norge.

SEKUNDÆR IMMUNSVIKT: er et betydelig mer omfattende problem. Sekundær immunsvikt kalles også «ervervet immunsvikt«. Altså en immunsvikt som du har pådratt deg av en ytre faktor. Hva som er omfattet av begrepet sekundær immunsvikt er dårlig definert. Derfor er det også umulig å si hvor mange i Norge som er rammet.

Sykdommer som kommer av sekundær immunsvikt, kalles ofte «idiopatiske». Det betyr rett og slett «av ukjent årsak». Legene aner ikke hva som er årsaken. Derfor er det også umulig å behandle årsaken til sykdommen og legemidlene som brukes er bare beregnet på å behandle symptomer. Paradoksalt nok behandles symptomer på immunsvikt ofte med medisiner som er immunDEMPENDE.

Mangel på immunceller

En form for immunsvikt kalles «idiopatisk lymfopeni», eller på godt norsk «mangel på immunceller av ukjent årsak». Det som er rart er at vitenskapen har beskrevet i 40 år hva som er den mest opplagte årsaken til mangel på immunceller, eller nettopp lymfopeni: Immunforsvaret må ha tilgang til hormonet kalsitriol for å få til å produsere immunceller. Mangel på kalsitriol gir dårlig produksjon av immunceller.

Og hormonet kalsitriol produserer immuncellene av D-vitamin.

Absolutt ingen eksperter protesterer på at immuncellene må ha D-vitamin for å formere seg. Det er til og med beskrevet i Store Norske Leksikon:

«Gjennom den aktive formen kalsitriol påvirker D-vitamin genekspresjon og celledeling i enkelte celler, blant annet celler assosiert med immunforsvaret

Selv om det er solid dokumenter og ingen bestrider det, blir sammenhengen mellom D-vitamin og produksjon av immunceller aldri tatt med når leger og forskere leter etter årsaken til immunsvikt.

Behandler sykdommer ved å påføre immunsvikt

Immundempende behandling er å påføre pasientene immunsvikt for å gjøre dem friske. Medisinen slår av immunforsvaret. Immundempende behandling brukes blant annet for å behandle symptomer på autoimmune sykdommer ved å dressere immunforsvaret til å oppføre seg slik legene ønsker. Ingen autoimmune sykdommer har forklart årsak, så legene kan ikke behandle annet enn symptomene.

Siden biologiske legemidler slår av immunforsvaret, leveres medisinene også med ei lang liste med bivirkninger.

man in blue hoodie wearing eyeglasses

Biologiske legemidler brukes også for å slå av immunforsvaret hos pasienter som har fått transplantert organer. Dermed unngår pasienten at immunforsvaret frastøter det nye organet fordi det er en fremmed organisme.

D-vitamin er ikke immundempende

Det blir påstått at D-vitamin har immundempende virkning. Utgangspunktet for denne påstanden er at immunforsvaret kan bli «for sterkt». Dermed er utgangspunktet feil. Hvis immunforsvaret ikke kan bli «for sterkt», er det heller ikke noe behov for å dempe det.

Immunforsvaret kan ikke bli for sterkt, men det kan miste styringa. Det skjer når immunforsvaret mangler D-vitamin og dermed ikke kan lage mange nok av immuncellene som styrer immunforsvaret. De kalles Tregs eller på norsk «regulatoriske T-celler».

Denne forskningsartikkelen fra Universitetet i Oslo forklarer hva regulatoriske T-celler er. At det er hormonet kalsitriol (som immuncellene produserer av D-vitamin) som styrer produksjonen av regulatoriske T-celler er ikke nevnt i artikkelen. Tvert imot slår artikkelen fast at «Vi mangler i dag kunnskap om hvordan disse cellene fungerer på et molekylært nivå«.

Dermed ser immundempende medisin ut som en medisinsk generaltabbe. Medisinen forklares nettopp med at vi får autoimmune sykdommer fordi immunforsvaret har blitt «for sterkt». Myten om at immunforsvaret kan bli for sterkt har blitt så «sann» at den brukes til å advare folk mot å spise D-vitamintilskudd. D-vitamin er livsfarlig fordi det «styrker» immunforsvaret og kan gjøre det så «sterkt» at vi blir syke av det og trenger immundempende medisin.

Forsidebildet fra cottonbro on Pexels.com

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.

7 kommentarer. Leave new

 • Sveinung
  3 mai 2022 8:10

  Skremmende når legevitenskapen utdanner seg til manglende kunnskap om sykdommer pasientene går til legen for å få hjelp og behandling mot.

  Hva er planen …? Det kan ikke være at de ikke vet!

  Svar
  • John Enebak
   3 mai 2022 9:31

   Munken William av Ockham sa en gang at hvis du har to alternative forklaringer, vil den enkleste være korrekt i 98% av tilfellene. Og den enkleste forklaringen på de aller fleste generalfuckups er rein og skjær idioti.

   Leger gjør bare det de er opplært til de også, og legestudiet er bare en avansert yrkesskole som går ut på å pugge prosedyrer og lære et håndtverk. Og prosedyrene legestudenter pugger er utviklet av legemiddelindustrien.

   Takket være legemiddelindustrien, har leger som gruppe fått enorm makt. Og med makt følger privilegier. Greier du å karre deg opp i den båten, da sitter du i ro! Sitt musestille, så sikrer du privilegiene dine. La andre bestemme og hold kjeft.

   Her har leger de siste 50 årene lært at D-vitamin er et oppskrytt kosttilskudd og mirakelmiddel som er farlig. D-vitamin er regulert som mat. Leger har ikke lov til å behandle pasienter med mat. Følg prosedyren!

   Leger behandler pasienter for sykdommer de ikke vet årsaken til med legemidler som de ikke aner virkningen av. Med prosedyrer som er utviklet og godkjent av…
   (trommevirvel…)
   legemiddelindustrien!

   Svar
   • «Leger gjør bare det de er opplært til de også, og legestudiet er bare en avansert yrkesskole som går ut på å pugge prosedyrer og lære et håndtverk. Og prosedyrene legestudenter pugger er utviklet av legemiddelindustrien.»

    Ja, manglende intellektuell nysgjerrrighet er trist.
    Dessverre gjelder dette også våre «utdannede» penge-økonomer.
    To yrkesgrupper som har fått altfor stor makt og respekt med sine puggede prosedyrer.

    Så får folk tenke sjøl, og legge bort den unødvendige respekten.
    Vi er hverken husmenn eller sauer.

   • Frikar,jeg har alltid tenkt at du har et åpent sinn,Honnör til deg og takk for bekreftelsen,jeg tok ikke feil av deg.

   • Når det gjelder leger og hva de er «opplært til» er det vel på sin plass og henvise til flexnerrapporten. Her ble mye kunnskap kastet ut med skyllevannet. (info herom; hentet fra boken: Myten om smitte.)

    Det positive er at vi ble kvitt en del sjarlataner og kvakksalvere. (Hva en kan kalle de som kommer etter nå, kan jo diskuteres. (kvakksalveri satt i system?) Tror ikke all vil sine pasienter det beste)
    .
    Til kunnskap jeg nå har om D-«Vitamin», har jeg fått en ny forståelse, takket være deg, og det du deler med oss. (Jeg deler velvillig vider, og har allerede møtt både uforstand og motstand i så måte. (motstand i denne sammenheng oppildner meg. Kommer ikke til å holde kjeft selv om jeg har fått beskjed om å gjøre nettopp det)). For når jeg må ha en diskusjon på apoteket f.eks. for å få kjøpe 80 µg tbl. uten å konsultere lege først, så dokumenterer de, i alle fall over for meg, at du har rett.

    Med legemiddelindustriens utvikling vi ser i dag så går de mafiaen en høy gang. De (mafiaen) blir som smågutter å regne.

    Har sagt det før, både her og både der, – det finnes ikke penger i god helse.

   • John Enebak
    5 mai 2022 15:12

    Takk for info om apotekadvarsler mot D-vitamin. Greit å høre det fra flere.
    Funfact: Faren til John D. Rockefeller (som finansierte Flexner-rapporten da han grunnla Big Pharma i 1911), etablerte grunnlaget for Rockefeller-formuen ved å produsere og selge «mirakelmedisin» mot kreft.

 • Immunsvikt er et hovedproblem vedrørende alle vaksiner og derfor skal ikke alle mennesker vaksineres Vi vet også at spesifikke lidelser hos enkelte noen ganger krever at visse vaksiner skal unngås !

  Da disse Covid «Vaksinene» faktisk heller ikke er vaksiner men en inokulasjon av kunstige proteiner innkapslet i giftige Lipider burde man for guds skyld ha våknet opp langt tidligere og forstått at konsekvensene kunne bli meget alvorlige for mange mennesker !

  Svar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Fill out this field
Fill out this field
Skriv inn en gyldig e-postadresse.

Neste innlegg

Skylder på Russland for egen politikk.

Legger Biden-administrasjonen opp til matvarekrise.

Forrige innlegg

Covid19 og vaksiner

Stor økning i dødsfall etter at vaksinasjonsprogrammet begynte

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.