POSTED IN Krig-fred, Ukraina

Illusjonen om USAs makt møter virkeligheten i Ukraina.

Verden ser hvordan den vestlige propagandaen går i oppløsning.

2 kommentarer
Print Friendly, PDF & Email

Dystre utsikter for Ukraina

Ukrainas mye omtalte «motoffensiv» ser ut som en forhåndsprogrammert katastrofe.

Av Karsten Riise

Karsten Riise er en Master of Science (Econ) fra Copenhagen Business School og har en universitetsgrad i spansk kultur og språk fra Københavns Universitet. Han er tidligere Senior Vice President Chief Financial Officer (CFO) i Mercedes-Benz i Danmark og Sverige.

Værre for hver dag.

Situasjonen for Ukraina ser stadig tristere ut.

Zelensky lovet så sent som 7. mars 2023 på CNN at Ukraina ville «de-blokkere» Russlands beleiring av Artemovsk (Bakhmut) fordi en russisk erobring av Artemovsk ville skape en «åpen vei» for Russland i det østlige Ukraina. I følge flere rapporter konsentrerte Zelensky ikke mindre enn 80 000 tropper med det formål å oppheve blokaden Artemovsk. Nå, 1½ måned etter Zelenskys løfte på CNN om å «avblokkere» Artemovsk – hva har Ukraina oppnådd? Bare ydmykende tap.

Ukraina er i dag presset tilbake til et hjørne av bare noen få byblokker i Artemovsk. Ukraina har bare 1400 m x 2400 m i det vestlige Artemovsk. Som et smeltende isflak taper Ukraina hver dag 200 meter på hver side. Russland rykker også nordover rundt Artemovsk, styrker Russlands flanker og skaper russisk fysisk kontroll over den siste forsyningsveien 506. I mellomtiden presser Russland også Ukraina overalt ellers på den 600 km lange frontlinjen. Ukrainske tap er regelmessig mer enn 400 døde bare i Artemovsk per dag. Ukrainas tap av Artemovsk på en uke er en selvfølge.

Vesten blir redd

Til og med Washington Post (WaPo) viser et kart over Russlands fremgang rundt Artemovsk, og WaPo begynner å bli redd og sint på Zelensky om det uunngåelige tapet av Artemovsk (Bakhmut). Dette er et tegn på ting som kommer. 

Hvorfor skulle Ukraina noen gang være i stand til å oppnå noen slagmarksgevinster, hvis Ukraina ikke engang kan holde Artemovsk etter å ha holdt og mistet alle sine tropper inne i byen, og brukt 80 000 tropper for å vinne? 

Nervøsiteten sprer seg i Vesten, og alle i Kiev og Washington er nå opptatt med å bagatellisere forventningene om ukrainske seire på slagmarken. Kyiv Post advarer at Ukrainas kommende «største motoffensiv» kanskje ikke lenger er i stand til å ta Krim. Kyiv Post får til og med panikk over at mangel på fremgang i Ukrainas kommende «største motoffensiv» bare vil resultere i ekstreme ofre og et «utryddelsesnivå» som vil føre til kollaps for Ukraina:

Mislykkede offensiver, spesielt med store tap, vil ha en katastrofal innvirkning på fortsatt kommersiell, økonomisk, humanitær, militær og politisk støtte til Volodymyr Zelensky. Det kan være en nær, men ikke helt… begivenhet på utryddelsesnivå for regjeringen i Ukraina når det gjelder å opprettholde støtte fra utenfor Ukraina. 

Ukrainas mye omtalte «motoffensiv» ser ut som en forhåndsprogrammert katastrofe. 

Zelensky vil kanskje ikke overleve det. Med Ukraina som går tom for luftvernmissiler og artillerigranater, og Russland trapper opp bruken av billige 500 kg og 1500 kg guidede glidebomber, justerer til og med The New York Times den vestlige forståelsen om en ukrainsk militær fiasko: 

Men forsterkningene [av NATO-utstyr] kommer fortsatt til kort i forhold til det selv amerikanske militærplanleggere har vurdert at Ukraina trenger å utnytte en offensiv som forventes å starte i løpet av de kommende ukene for å gjenerobre mer territorium erobret av russerne. 

Verden ser på

Hele verden begynner å forvente at Vesten går i flammer i Ukraina.

India gjør en klarsynt vurdering: Det er ingen «uavgjort». Ukraina og Vesten går under. Ukraina er en WW I-type av utmattelse , der bevegelser i linjene på bakken ikke virkelig avslører tapene og hvem som vinner. Som Tyskland i 1918, vil Ukrainas sammenbrudd komme plutselig når Ukraina og NATO går tom for menn, utstyr og vilje til å kjempe videre.

Kina, Brasil, Saudi-Arabia og Afrika har utvilsomt kommet til samme konklusjon.

Se opp for dominoeffekten når illusjonen om amerikansk makt møter virkeligheten i Ukraina.

Oversatt, bearbeidet og litt forkortet av redaksjonen

Forsidebilde: Jian Liujian_leo

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.

2 kommentarer. Leave new

 • Hvis det blir valg i USA i 2024 eer kandidatene
  en Joe Biden som ikke er Joe Biden og knapt vet hvor han er,
  en forgudet Trump som skryter av sin operation warp speed,
  samt en Kennedy som mener klimaskeptikere burde kastes i fengsel: (vigilantcitizen.com)

  Svar
 • I Sudan feiler eit militært CIA-NATO-kupp mot regjeringen/militærstyret. Kuppforsøket blir slått ned. USA vil hindre at Russland kan bygge militær hamn i Port Sudan i Raudehavet som dei har fått løyve til. Krigen i Jemen har blitt styrt av USA/NATO frå Sudan. Norge deltar her også? No hjelper dei til med å evakuere. Snart må NATO også evakuere frå Kyiv.

  Svar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Fill out this field
Fill out this field
Skriv inn en gyldig e-postadresse.

Neste innlegg

Jan Hårstad:

Rødt-vedtaket verdensrekord i provins-naivisme.

Forrige innlegg

Seymour Hersh:

Mange av Vestens våpenforsendelser til Ukraina havner i hendene på kriminelle våpenhandlere

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.