POSTED IN Krig-fred, Russland, USA

Ikke-spredningsavtalen er for lengt brutt av USA.

Nå gjør Russland det samme.

0
Print Friendly, PDF & Email

USA har utplassert sin atomvåpen i en rekke stater over hele verden uten at noen har skreket opp om det i våre medier. De er jo»demokratiske» og dermed er de ufarlige – er det åpenbart noen som tror. Nå svarer Russland ved å true med utplassering i Hviterussland, men naturligvis ble protestene svært kortvarige for Russland følger bare USAs praksis.


For verden er dette en utvikling i feil retning og det er ingen trøst å si at USA nå møter seg selv i døren. For dette tiltaket gjør verden farligere uansett hvordan en snur og vender på der.

Knut Lindtner

Putins nye røde atomlinje.

Av Manilo Dinucci

«Russland vil utplassere sine taktiske atomvåpen i Hviterussland på Minsks anmodning,» kunngjorde president Putin.

«I virkeligheten – forklarte han – gjør vi alt som USA har gjort i flere tiår.»

Moskva påpeker at USA har plassert sine taktiske atomvåpen i Europa, i seks NATO-land: Italia, Tyskland, Holland, Belgia, Tyrkia og Hellas (de er foreløpig ikke i Hellas, men det er et depot klar til å motta dem ).

B61-atombombene – i Italia befinner de seg i basene til Aviano og Ghedi – er nå erstattet av den nye B61-12, og det amerikanske flyvåpenet frakter dem allerede til Europa.

B61-12 Mini-atomvåpen «Made in America» ​​som skal brukes i «A Nuclear First Strike». Kommer snart til Italia, Belgia, Tyskland, Nederland.

Egenskapene deres gjør dem mye mer dødelige enn de forrige: hver bombe har 4 kraftalternativer avhengig av målet som skal treffes, blir dirigert til målet av et satellittveiledningssystem og kan trenge gjennom bakken for å ødelegge fiendens kommandosentralbunkere. USA vil trolig utplassere B61-12 også i Polen og andre NATO-land enda nærmere Russland.

Tre NATO-atommakter – USA, Storbritannia, Frankrike – og fire amerikanske atomvæpnede NATO-land – Italia, Tyskland, Belgia og Nederland – deltar i Baltic Air Policing-operasjonen i luftrommet i Latvia  , Litauen, Estland og Polen. med fly som kan bære taktiske atomvåpen. I tillegg til disse flyene utfører amerikanske B-52H strategiske bombefly Air Force treningsoppdrag for kjernefysisk krigføring i den baltiske regionen og andre europeiske områder som grenser til russisk territorium.

De europeiske allierte har stilt 19 flyplasser til disposisjon for slike oppdrag. USA, etter å ha revet opp INF-traktaten, forbereder også mellomdistanse atomraketter som skal utplasseres i Europa.

Til denne offensive utplasseringen legges basene og skipene til Aegis » missilforsvar «-systemet utplassert av USA i Europa. Både skip og landbaserte Aegis-installasjoner er utstyrt med Lockheed Martin Mk 41 vertikale utskytere som – produsenten selv dokumenterte – kan skyte opp ikke bare avskjæringsmissiler, men også kryssermissiler bevæpnet med atomstridshoder.

Etter at USA og NATO avviste alle russiske forslag om å stoppe denne stadig farligere kjernefysiske eskaleringen, svarer Russland med å utplassere atombomber og mellomdistanseraketter i Hviterussland nær USA-NATO-baser i Europa klare til å bevæpnes med atomstridshoder.

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Fill out this field
Fill out this field
Skriv inn en gyldig e-postadresse.

Neste innlegg

Krigen i Ukraina begynte i 2014

Så den russiske intervensjonen i Ukraina var «uprovosert»?

Forrige innlegg

Tidligere svensk riksdags- og FN-tjenestemann:

NATO er ikke en forsvarsallianse – det er et verktøy for USA.

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.