POSTED IN Klima

Ikke for en neve dollars:

Enormt norsk pengebruk for å redde klimaet – uten effekt.

20 kommentarer
Print Friendly, PDF & Email

Equinors «klimakutt»

For 50 milliarder kroner reduserer Equinor den globale oppvarmingen med ca. 0,00004 grader. Halleluja!

Av Jan Herdal

Equinor tar grep og vil redusere «den globale oppvarmingen» med noe sånt som 0,00004 grader. Kostnaden er anslått til 50 milliarder kroner. Oljeselskapet skal redusere sine CO2-utslipp med 5 millioner tonn innen 2030. Hvor mye CO2 er dette egentlig?

Foto: Equinor (Bo B. Randulff og Even Kleppa)

Kina er verdens største utslippsland. Økningen av Kinas CO2-utslipp i 2018 var på vel 460 millioner tonn. Økningen aleine er ca. ti ganger så mye som Norges samlede utslipp. Hvor mye Kinas økning blir fram til 2030 er uvisst. Landet har ingen forpliktelser i forhold til Paris-avtalen.

______________________________________________________________________________

Innlegget er hentet fra oljekrisa.no

______________________________________________________________________________

Equinors «klimakutt» fram til 2030 utgjør vel 1 prosent av Kinas økning bare i 2018. Kinas totale årlige utslipp er på ca. 10 milliarder tonn CO2. Norges samlede utslipp utgjør ca. en halv prosent av det. Equinors kutt igjen utgjør ca. 10 prosent av Norges totale utslipp.

Hvor mye global oppvarming innebærer 5 millioner tonn CO2? La oss for regnestykkets skyld et øyeblikk kjøpe klimapanelets og den tilhørende sektens mildt sagt tvilsomme hypotese om CO2 som vesentlig klimadriver.

Her er det mange måter å regne på, og ingen sitter med noen form for fasit, men for å forsøke å gjøre et rimelig overslag:

FNs klimapanel anslår i sin spesialrapport fra 2018 at akkumulerte menneskeskapte CO2-utslipp på 420 til 580 milliarder tonn i perioden 2018-2035 kan medføre en halv grad global oppvarming. Snittanslaget er på 500 mrd. tonn, eller 1000 mrd. tonn for en grad oppvarming.

Kina bygger kullkraftverk for fullt til tross voksende import av russisk gass.

Om vi er rause med Equinor, kan vi anslå at de har akkumulert en CO2-reduksjon på 40 millioner tonn innen 2035. Om jeg har fått desimalene riktig nå, skulle dette ifølge klimapanelets egne anslag tilsvare en global temperaturreduksjon på (sånn cirka) 0,00004 grader.

Uansett en desimal eller til og med to – det er med andre ord ikke målbart. Null. Nada. Men det er beregnet å koste det norske samfunn høyst reelle 50 milliarder kroner. For det er vi som skal ut med disse pengene. Ingen bør være så naiv å tro at det er Equinor som legger dem på bordet.

Equinors tiltak består i hovedsak av elektrifisering. Den vil kreve et økt årlig strømforbruk på 11-12 TWh. Norge hadde i fjor null eksportoverskudd av kraft. I 2018 var overskuddet på ca. 10 TWh. Elektrifiseringen av bilparken fortsetter.

Den grønne galskapen er i ferd med å innføre strømmangel i vannkraftlandet Norge, med tilhørende prisøkninger på strøm – og press for å rasere norsk natur med vindmøller. Der sitter Equinor allerede på profitørsiden av bordet.

Tidligere publisert på derimot.no

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.

20 kommentarer. Leave new

 • En nasjonalpark i Montana har tidligere satt op skilt med påskriften «Alle isbreer vil være forsvunnet innen 2020». Disse skiltene blir nå fjernet.

  https://www.zerohedge.com/health/glacier-park-montana-set-remove-glaciers-will-all-be-gone-2020-signs

  Svar
 • Det har vært kjent at Greta Thunberg hadde alvorlige depresjonsproblemer. Foreldrene hennes støttet hennesklima-aktivisme som «medisin» for hennes depresjon. Telegraph har avslørt at Greta har blitt misbrukt og utnyttet av Greenpeace Jennifer Morgan og Al Gore. Gretas far, Svante Thunberg, erkjenner offentlig at han og kona (og Greta) ikke var klimaaktivister for klimaets skyld, men ble klimaaktivister fordi de så hvilken innvirkning det hadde på datterens mentale helse.

  https://www.telegraph.co.uk/news/2019/12/30/greta-thunbergs-father-told-launch-climate-protests-alone-revealed/

  Svar
  • Man kan vel da trekke en tråd til Extinction Rebellion gjengen å si at samtlige har en eller annen form for psykiske problemer, og at det er militær form aktivisme som oppmuntrer til å ikke hente tauet….

   Svar
 • Skap et proplem-få en ønsket reaksjon-tilby den eneste løsning! $1,5milliarder «forsvandt» på veien til Tzunami Katastrofeofrene. Haiti er ikke gjennoppbygget enda $ milliardenne ble samlet inn. 50milliarder NOK kan nå «frigis» uten at folket mukker(for de går jo til å redde planeten)- En av mine elever jobbet for Ungdom mot Narkotika-han stoppet da han gjennomskuet at som han selv sa- ca 1-en krone av hundre gikk dit de skulle. Lederne kjørte BMW …….

  You can fool all the people some of the time, and some of the people all the time, but you cannot fool all the people all the time.
  Abraham Lincoln Understanding the Hegelian Dialectic – Problem – Reaction – Solution

  Svar
 • «You can fool all the people some of the time, and some of the people all the time, but you cannot fool all the people all the time.» Dette sitatet, som tilskrives Abraham Lincoln, høres forsåvidt troverdig ut. Politikernes motto er imidlertid: «You cannot fool all the people all the time, but you ca fool enough of the people enough of the time.»

  Svar
 • Reidar Kaarbø
  12 januar 2020 16:44

  Problemet med olje og CO2 er ikke tilvirkningen. Det er at oljen blir hentet opp. Det ser ikke ut til at politikere eller næringene har fått med seg dette ennå.

  Svar
 • Spørsmål: Hvorfor planlegger Equinor å borre 100 nye borrehull på Statfjord (i tillegg til dagens 480 borrehull) hvis planen bare er å erstatte gamle gassturbiner med landstrøm? Det høres mer ut som Equinor planlegger å øke uttaket av olje og gass fra undergrunnen på Statfjord og derfor kan trenger mer energi/strøm til denne aktivitet.

  Svar
 • Vist alle skulle tenkt slik så blir det aldri å skje noe. Disse ideene til forfatter henviser til et egoistisk tankesett som jeg håper alle som leser dette gjennomskuer og ser bort i fra. «Alle må bidra bortsett fra meg selv»

  Svar
  • Poenget er jo at disse tiltakene ikke har noen virkning. Hvorfor bruke 50 milliarder kroner paa noe som ikke virker?

   Svar
  • Ja lenge leve symbolpolitikken, da trenger vi ikke bruke sunn fornuft og kanskje gjøre tiltak som virker.

   Svar
 • Zerohedge rapporterer nå at vi går mot den laveste solaktiviteten på mer enn 200 år. Forrige gang solaktiviteten var så lav, var under den lille istiden, Maunder minimum, fra 1645-1715. Vi burde forberede oss på en ny istid – ikke på global oppvarming.

  https://www.zerohedge.com/health/2020-lowest-solar-activity-over-200-years

  Svar
 • Er det kun snakk om å erstatte gassturbiner med landstrøm? For Equinor dreier det seg også om å forlenge levetiden til gamle felt. Økt levetid betyr økt utvinning av olje og gass. Strømforbruket på Troll feltet har nå blitt fordoblet (fra halve Bergens strømforbruk til å utgjøre hele Bergens strømforbruk). Dette for å motvirke trykkfall vhja økt pumping og kunstig trykkstøtte (evt bore flere brønner). Samme gjelder også for subsea-feltet Ormen Lange. Her økes også strømforbruket med en halv Bergen. Dette gjør man for å holde norsk gasseksport på dagens nivå.
  For å forlenge levetiden til gamle som har stort trykkfall vil man typisk bore ekstra brønner og sette inn økt pumping og økt kunstig trykkstøtte. Man kan feks montere flere gassturbiner og flere pumper på plattformen (men ikke ved subsea).
  Tre spørsmål: 1) Er det plass til dette på plattformen, 2) har plattformen bæreevne til økt vekt pga dette, 3) finnes det nok gass til nye og gamle gassturbiner ved stort trykkfall?

  Svar
 • ­­­R­­e­g­­i­­­s­t­­r­­­e­­r d­e­­­g o­g k­­l­­a­­s­s­­i­­­f­­­i­s­­­e­­r m­­i­­­n u­­n­g­­­e s­­­e­­­x­­y f­­­i­­t­­­t­­e ­­­-­­­ http://photo0791720.e17.club

  Svar
 • Freeeeedddoooom
  7 august 2021 10:22

  Det handler ikke om klima, det handler om at Erna vil sende så mye penger hun klarer til sine rike globalistvenner. Hun kan rett og slett ikke få blakket oss fort nok. Alt hun foretar seg handler om å kjøre Norge konkurs.

  Svar
 • Pengenre,skattebetalingen går til ett finansielt system som er over kanten av stupet.Det er slik rentesystemet virker,en evig jakt på penger som ikke finnes,men som skapes ved at noen setter seg i gjeld.Den som er satt i gjeld er ikke fri.Sånn er det medFlyktningekriser mm.Alt går egentlig til bankene som skaffer seg fullstendig kontroll på all verdens land og riker.

  Svar
 • Wasan Totland
  8 august 2021 1:50

  «-Snittanslaget er på 500 mrd. tonn, eller 1000 mrd. tonn for en grad oppvarming.»
  Det hypotetiske regnestykket til Oljekrisa blir feil hvis man regner med en lineær faktor. Grafen er eksponetielt fallende DVS:
  Den deriverte av en logaritmefunkson er en fallende hyperbel, som flater ut (assymptotisk) mot den horisontale akse.( Den deriverte av y = ln(x) er y = 1/x )Altså : Sammenhengen mellom økningen i atmosfærens CO2-innhold og økningen i temperaturen utgjør en fallende hyperbel-kurve. Det betyr at jo høyere CO2-innholdet er før økningen av CO2-innholdet kommer, jo mindre blir temperaturøkningen.

  Svar
 • Tor Larsen
  8 august 2021 9:27

  Djevelen sitter i detaljene og fascismen i at pengeoverføringene i realiteten går til store konsern som bruker dem til investering til profittøkning, lederlønninger og aksjeutbetalinger. Fascisme, sa Benito Mussolini, er når stat og konsern smelter sammen til en fungerende enhet. Det hjelper ikke at fascismen i dag er internasjonal og global og at statens pengeoverføringer går fra folket ut til konsernene, motsatt tanken bak Mussolinis fascisme.

  Fascisme er det uansett, og det absurde er at det er en fascisme som venstresiden støtter eller i det minste ikke motsier hverken i krig eller fred slik som derimot.no har vist i flere herværende artikler. De som hevder at Karl Marx, for øvrig tremenning av daværende familieoverhode for Rotschield klanen, sin endelige målsetting med kommunismen var verdensfascisme, virker å ha fått rett. Det som pågår er nærmest Emmanuel Goldsteins oligarkiske kollektivisme og slik Bernie Sanders har sagt, en sosialisme for de rikeste av de rike. Er det den innerste og egentlige årsak til venstresidens evig pågående utskjelling av den nasjonale fascismen?

  Svar
  • Javisst sitter djevelen i detaljene,så da gjelder det å få detaljene rett.Jeg er enig med deg Tor Larsen i at vi nå ikke bare ser fascismen vokse frem,vi opplever den,men folket har blitt kokt såpass godt,at de tror de lever som frie mennesker.Frie mennesker ?,hehe.Ikke mange har gått inn i seg seklv for å tenke,hva vil det si å være fri.Hvem eier deg ?Hva er det som binder deg til slaveriet ?.Er det noen som våger seg ut i den valsen her på derimot ?.
   Igjen så ser jeg at du ,som de fleste andre her,antyder at Rotschild er dukkemesteren.
   Igjen så får jeg forklare at han er lokkeduen,den som alle skal se på og si fy,joda han er en av djupstatens håndlangere såsom Soros,Bush,ene,Clintonene mm.men ikke om han eller de andre er djevelen selv.
   Nå er det så at de fleste alternative sider har mange debattanter som jobber for djupstaten,dvs etterretningstjenestene,derimot også,og det er en tydelig tendens på hvordan temaer følges eller hva som ikke skal debatteres,det er ikke vanskelig å finne disse ivrige debattantene.
   Så litt fakta til Israel/jøde tilhengerne her.193 land har signert agenda 2030.I 193 land har Erickson kontrollen over telecom,nei forresten,USA tok kontrollen over ERicksson i 2019,det er mye som skjer i det skjulte om dagen..I 193 land har ABB kontrollen over kraftforsyningen.Og hvem kontrollerer Ericksson og ABB ?.Jo ett selskap som heter INVESTOR AB,helkontrollert av HVEM ?.Jomen er det ikke en familie som heter Wallenberg.
   Wallenberg ja,en av dem var arkitekten når Deutsche bank omstrukturete sin bankpolicy,tror det var i 1933. ABB,tidligere LKAB hadde hakekorset i sin logo,men ble fjernet før 2ndre verdenskrig startet.
   En wallenberg sitter som ordstyrer i WEF,europa.
   Netanyau sier at ISRAEL aldri har vært ett demokrati,det vet alle sier han,det er dypstaten som råder.
   De som skapte Israel,de måtte ha en festning i midtøsten,men også en lokkedue,som folk enten hatet eller elsket og begge sider har gått fem på.
   Religion er tankekontroll og undertrykkelse,men er kjempeflott for splittelse av folk.
   Med jevne mellomrum ser jeg på forskjellige alternativ sider folk som maner til kamp(gerilja,gutta på skauen mm).Enten så har de ikke tenkt særlig godt igjennom dette eller så er det PST eller Militært personell som skal lokke fram trykk kokerne.særlig lurt er det ikke.
   Ellers vil jeg hilse til en ekte motstandsmann oppe i Orkdal,en kar som utrettelig har jobbet for å fri folket fra slaveri og trelldom,men selvfølgelig uspiselig for hierakiet som hersker på alt media.

   Svar
   • Jeg må nesten ta med enda en opplysning,Alle gode konspirasjonsjegere har godtatt som bevis at Planned parenthood ble stiftet av Sanger,tror å huske Margaret til fornavn.Jødesporet igjen og alle gleder seg,men neida,planned parenthood ble startet av RFSU Alva Myrdal + en Myrdal til jeg ikke husker fornavnet på og jomen dukker ikke Wallenbergnavnet opp igjen.RFSU ja,befolkningskontroll.HMHM.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Fill out this field
Fill out this field
Skriv inn en gyldig e-postadresse.

Neste innlegg

Kjønn bestemmes av DNA, ikke av følelser.

Kollapser trans-kjønns-bevegelsen?

Forrige innlegg

Snarlig invasjon av Rafah:

USA har gitt grønt lys for Israels folkemord i Gaza.

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.