POSTED IN Demokrati, Italia

Ikke alle er like konsekvente i Italia:

Nærkontakt med kinesere fra Wuhan midt under krisen.

2 kommentarer
Print Friendly, PDF & Email
Stor kontingent Wuhan-kinesere hjertelig mottatt i Nord-Italia i januar:

Klem en kineser

Av Jan Herdal

Det er ikke tilfeldig at Lombardia i Nord-Italia er blitt et episenter for koronasmitten på veien fra Kina til Europa, men det er tabu å si hvorfor. Området er en innfallsport for Kina i Europa, og politisk korrekthet hindret tidlige smittetiltak.

______________________________________________________________________________
Innlegget er hentet fra oljekrisa.no
______________________________________________________________________________

I begynnelsen av februar gikk ordfører Dario Nardella i Firenze i spissen for aksjonen «Klem en kineser«. Det var nettopp ankommet en stor kontingent kinesere for å arbeide i Nord-Italia, og de ble ikke helt akseptert av lokalbefolkningen. Hvor kineserne kom fra? Wuhan.

Mange italienere fulgte oppfordringen om å klemme en kineser.

Etter bilder på nettet å dømme, fulgte mange italienere ordførerens eksempel.

Professor i virologi og mikrobiologi Giorgio Palu ved universitetet i Padua, sier til CNN at politisk korrekthet forsinket  tiltakene mot smittespredning i Lombardia:

– Myndighetene nølte. Det ble foreslått å isolere folk som kom fra episenteret, fra Kina. De kom rett fra selve utbruddet. Men det ble sett på som rasistisk å gjøre slikt. Det førte fram til dagens katastrofale situasjon, sier Palu til CNN.

Offisielt bor det 320 000 kinesere i Italia, og den  illegale innvandringen er stor. De fleste har slått seg ned i nord. Milano har landets største kineserkoloni. Kineserne er en liten minoritet, men de er likevel såpass mange at de har tatt over en hel del av den tradisjonelle industrien i Nord-Italia.

Mange italienere er forbanna over å bli utkonkurrert av lavtlønte kinesere.

Italia er den første store økonomien i Europa som har sluttet seg til Kinas store infrastrukturprosjekt «Belt and Road»-planen. Det skjedde i fjor vår. Det er inngått store avtaler innen handel, transport og infrastruktur. Naturlig nok er det mye kontakt og reising mellom de to landene.

Det er ikke bare asylinnvandring  fra Afrika og Midtøsten som har styrket nasjonalismen i Italia. Lederen for partiet Lega, daværende visestatsminister Matteo Salvini, advarte mot kinesisk «kolonisering» av italienske markeder, og nektet å møte den kinesiske lederen.

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.

2 kommentarer. Leave new

 • https://www.veteranstoday.com/2020/03/22/precursor-to-cv-19-yes-we-mean-9-11/
  Read this article and take it all inn: Are we going to sit on our fat asses and just think this is going to blow away??………or……how can we act that will make a change…..? I really don´t know myself-other than wash my hands and stay inside.

  Svar
 • sunhunter61
  24 mars 2020 14:04

  Flere har sagt det, så jeg siterer:
  «Politisk korrekthet er et av universets sterkeste krefter».
  Spiller ingen rolle om du går i graven som en konsekvens av det. Du gjorde det som var korrekt i henhold mantraen du og dine meningsfeller sverger til.
  Noe av det samme har vi sett av foreldre av (stort sett hvite) ofre som går ut etter at avkommet er blir drept av en mob og bedyrer at det viktigste(!) for de er at dette ikke skal medføre mer rasisme. Jeg mener – hvem bryr seg om at sitt eget avkom er drept?

  Svar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Fill out this field
Fill out this field
Skriv inn en gyldig e-postadresse.

Neste innlegg

Cuba:

En stormakt innen helse. Hjepetitak i mange land, nå også Italia.

Forrige innlegg

Ron Paul i USAs kongress:

Er Korona-trusselen en stor bløff?

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.