POSTED IN Helse, USA

Idrettsfest i USA:

Politiet i Tampa vil «ta» alle som ikke bære maske på Super-bowl.

1 kommentar
Print Friendly, PDF & Email

Maskebruken i dag er meningsløs. Enhver som tenker seg litt om forstår dette. Folk tar av og på seg den samme masken som de oppbevarer i lommen, de går med hjemmelagete tøymasker osv. Praksis forteller ar dette gjøres av folk av en rekke grunner, men at det ikke kan være en praksis som fremmer folkehelsen.

Hvis Covid-19 viruset er så farlig som myndighetene hevder er denne praksisen meningløs. Når en slik maske er brukt en gang skulle den vært kastet i en forseglet boks for farlig avfall. 

Jeg gikk på en gubbe-tur med noen venner for noen uker siden, men lurte på om jeg måtte ta bussen til byen og ikke gå tilbake sammen med de andre. Da kom jeg på problemet:

«Jeg må ha maske på bussen og har ingen», sa jeg. 

«Ikke noe problem», sa en venn. «Du kan få låne min som jeg har i lommen», sa han.

«Men er ikke den forurenset allerede?» spurte jeg forbauset.

«Joda, men da har du maske», sa han.

«Den fungerer som et adgangkort til offentlig transport, altså.» sa jeg. Han var enig.

I Tampa vil borgermesteren bøtelegge alle uten masker som deltar på den store idrettsfesten «Super bowl». Der fungerer altså masken på samme måten.

Guvernøren i Florida har allerede vedtatt at dette ikke er lovlig. Det hele begynner å bli en parodi. De beste maskene er som et grovmasket nettinggjerde for å stenge ute mygg.

Den eneste funksjonene jeg kan se er de signaliserer underkastelse av en meningsløs politikk og at de forsterker frykt, altså er psykisk helseskadelig.

Knut Lindtner

Borgarmeisteren i Tampa seier maskelause under Super Bowl “vil bli identifiserte” og “tatt hand om” av politiet

Identifiserte maskelause Super Bowl-fans som “dårlege aktørar”. No kjem virus-Gestapo.

av Debra Heine

Tampa-borgarmeister Jane Castor kalla måndag feststemde deltakarar på sportsarrangementet Super Bowl som «dårlege aktørar», og lova at dei ville bli identifiserte og tatt hand om av ordensmakta.

Seint i januar utvida borgarmeisteren (som er Demokrat) byens maskemandat. Det vart kravd ansiktstildekking utandørs fram til 13. februar. Forordninga var designa for å vise at Tampa «tar denne pandemien seriøst».

Men Florida-guvernør Ron DeSantis utstada i fjor eit dekret som i praksis forbaud maske-påbod, ettersom det forbaud lokale styresmakter å bøtelegge folk som ikkje retter seg etter mandata.

Tusentals amerikansk-fotball-fans vart i løpet av helga observerte medan dei trassa Castors maske-mandat før Super Bowl på sundag.

Under ein pressekonferanse på måndag insisterte Castor, den første ope homofile som har tenestegjort som politisjef for Tampa-politiet, ettertrykkeleg på at «å heilt enkelt ha på seg maske reduserer spreiinga av COVID-19 dramatisk». Demokraten sa at dei fleste ho såg «ute og rundt omkring, nytande festiviteten assosiert med Super Bowl» brukte masker.

Castor skraut deretter over at det var titusentals turistar i området i anledning Super Bowl, men «svært få episodar».

«Eg er stolt av lokalsamfunnet vårt, men dei få, dårlege aktørane vil bli identifiserte, og Tampa-politiet vil ta hand om det,» sa borgarmeisteren. «Det må berre vere eit visst nivå personleg ansvar,» heldt ho fram. «Du kan forsyne alle med ei maske, rådgi dei om vitskapen bak, og forvente at dei kjem til å rette seg etter maskeordren.»

Kring 200 000 masker vart distribuerte før den store speledagen, rapporterte avisa New York Post.

Omsett og noke forkorta av Monica Sortland.

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.

1 kommentar. Leave new

  • Wasan Totland
    12 februar 2021 14:49

    Politiet opptrer som Gestapo og har nok fått ordre om det. Politikonstablene må orieterast om kva Gestapo var.

    Svar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Fill out this field
Fill out this field
Skriv inn en gyldig e-postadresse.

Neste innlegg

76 år siden bombingen av Dresden:

En terrorhandling av første skuff!

Forrige innlegg

Når kjønnsforvirringen blir total:

Mor og far eksisterer ikke lenger.

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.