POSTED IN Krig-fred, Russland, Ukraina

I våre medier vinner Ukraina krigen.

Stort nederlag for Ukraina i Soledar.

11 kommentarer
Print Friendly, PDF & Email

SLUTTSPILL FOR UKRAINA I BAHKMUT?

Av Larry Johnson

Larry Johnson er CIA-analytiker

Mens vestlige forståsegpåere (jeg synes betalte etterplaprere er en mer treffende beskrivelse) og media fortsetter å insistere på at Ukraina banker snørret ut av Russland, forteller fakta på bakken i Soledar og Bahkmut en annen historie.

Før jeg fordyper meg i detaljene om den russiske fremgangen, la meg fremheve noe tull fra Niall Ferguson, født i Skottland og bosatt i USA. Ferguson står frem med uvitenhet og villfarelse mens han var titulert som Milbank Family Senior Fellow ved Hoover Institution ved Stanford University:

USAs støtte til Ukraina siden invasjonen 24. februar har utvilsomt lyktes i å svekke Putins regime. Det russiske militæret har lidd katastrofale tap av trent mannskap og utstyr. Den russiske økonomien har kanskje ikke falt så mye som Washington håpet (bare 3,4 % i fjor, ifølge Det internasjonale pengefondet), men russisk import har krasjet på grunn av vestlig eksportkontroll. Ettersom Russlands lager av importerte komponenter og maskiner går ned, vil russisk industri møte dyptgripende forstyrrelser, inkludert i forsvars- og energisektoren.

I fjor stanset Russland gasseksporten til Europa som de ikke kan omdirigere, siden det ikke finnes alternative rørledninger. Putin trodde gassvåpenet ville tillate ham å splitte Vesten. Så langt har det ikke fungert. Russland forsøkte også å kvele Svartehavets korneksport. Men det tiltaket hadde liten strategisk verdi ettersom de største taperne av blokaden var fattige land i Afrika og Midtøsten.

Nettoresultatet av Putins krig så langt har vært å redusere Russland til noe sånt som et økonomisk vedheng av Kina, dets største handelspartner. Og vestlige sanksjoner gjør at det Russland eksporterer til Kina selges med rabatt. . . .

Krigen virker derfor skjebnebestemt, i likhet med Korea-krigen i den første kalde krigen, til å trekke det ut til en sluttsituasjon oppstår. Putin dør og en våpenhvile blir avtalt som trekker en ny grense mellom Ukraina og Russland. Problemet med langvarige kriger er at den amerikanske og europeiske befolkningen har en tendens til å bli lei av dem i god tid før fienden gjør det.

Hvordan kan en fyr som dette betraktes som en «intellektuell» når han legger ut åpenbar desinformasjon? For eksempel er det null bevis for at Putin og hans regjering har blitt «svekket». Det motsatte. Russland har vært opptatt med å bygge et nytt internasjonalt finans- og handelssystem som er uavhengig av USA.

Fergusons besynderlige påstand om at Russlands militær «har lidd katastrofale tap av trent arbeidskraft og utstyr», er mer psykologisk projeksjon. (Å tillegge andre sine egne egenskaper eller svakheter, red.) Han beskriver Ukraina, ikke Russland. Ukraina har så stor mangel på personell at det tvangsmobiliserer 16 år gamle gutter og 60 år gamle menn. Som jeg har skrevet tidligere, var den siste europeiske lederen som tydde til en slik desperat rekruttering en fyr i Berlin som gjemte seg i en bunker under Riksdagen mens den russiske hæren strømmet inn i Berlin.

Stakkars Niall har også vanskelig for å forstå at Russland er et moderne industrisamfunn og produserer teknologisk sofistikerte våpen, fly, stridsvogner og skip. Russland, i motsetning til USA og Storbritannia, er ikke avhengig av viktige sjeldne mineraler og metaller utvunnet i andre land. Russland har enorme naturressurser innenfor sine grenser for å dekke sine behov. En note av ironi, britene prøvde og mislyktes i å skyte opp en romsatellitt i dag:

Storbritannias forsøk på å bli den første europeiske nasjonen til å sende ut satellitter ut i verdensrommet endte i bitter skuffelse tidlig tirsdag da Virgin Orbit sa at raketten deres hadde en anomali (feil, red.) som hindret den i å nå banen.

https://www.reuters.com/world/uk/tiny-english-seaside-resort-counts-down-western-europes-first-satellite-launch-2023-01-09/

Beklager, kunne ikke dy meg. Storbritannia går på snørra mens Russland fortsetter å levere rakettene og romfartøyene som tar amerikanske astronauter (og andre) til og fra den internasjonale romstasjonen. Og Ferguson insisterer blindt på at Russlands økonomi lider.

Etter et par måneder med nådeløs sliping er Russland på randen av å ødelegge de ukrainske styrkene som befinner seg i Bahkmut og Soledar. CNN, i et sjokk, rapporterte om katastrofen som utspiller seg i dag i Soledar og Bahkmut:

En ukrainsk soldat som kjemper i den østlige byen Soledar sa til CNN at situasjonen er «kritisk» og at dødstallene nå er så høye at «ingen teller de døde».

Soldaten er fra den 46. luftmobilbrigaden, som leder Ukrainas kamp for å holde på Soledar i møte med et massivt angrep fra russiske tropper og Wagner-leiesoldater. . . .

Han beskrev en dynamisk slagmark der bygninger skifter hender daglig og enheter ikke kan holde styr på det økende dødstallene. «Ingen vil fortelle deg hvor mange døde og sårede det er. For ingen vet sikkert. Ikke en eneste person, sa han. «Ikke i hovedkvarteret. Ikke noe sted. Stillinger tas og gjeninntas hele tiden. Det som var huset vårt i dag, blir Wagners neste dag.» . .

Soldaten sa at han trodde Ukrainas militære ledere til slutt ville tape kampene om Soledar og spurte hvorfor de ikke hadde gjort dette ennå. «Alle forstår at byen vil bli tapt. Alle forstår dette, sa han. «Jeg vil bare forstå hva poenget er [med å kjempe fra hus til hus]. Hvorfor dø, hvis vi uansett skal tape den i dag eller i morgen?»

Skaperen av den russiske Wagner-gruppen rapporterte sent tirsdag (ukrainsk tid) at Soledar var omringet og ukrainske tropper har fått et ultimatum om å overgi seg:

Enheter av PMC «Wagner» tok kontroll over hele territoriet til Soledar. I tillegg ble det dannet en «lomme» i sentrum av byen, der restene av UAF-militantene befinner seg. Ifølge Prigozhin vil antallet fanger bli offentliggjort i morgen.

https://t.me/sonar_21/201

Hvis dette er sant, vil dette være nok en kritisk milepæl i Russlands spesielle militæroperasjon for å demilitarisere Ukraina.

Et av de russiske våpnene som ødelegger de ukrainske troppene er TOS 1A med termobariske stridshoder. Det er et skremmende, dødelig våpen. Ukrainske tropper som sitter i skyttergraver er ikke immune mot dens ødeleggende effekt.

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.

11 kommentarer. Leave new

 • Det er veldig nervøst og store motsetninger i Kiev leiren.
  Ref John Helmer så har Alexei Danilov initiert et ønske om demilitær-sone (DMZ) lik Korea. Alexei Danilov er nr 2 i rekkene i Kiev regime.
  Her er svaret fra Kremlin; # DMZ er umulig for oss fordi da vil de ukrainske nasistene fortsette å bevæpne seg akkurat slik Merkel og Holland har sagt.Dette betyr at det kan ikke bli noe DMZ -Det må komme en ukrainsk kapitulasjon og overgivelse#

  Svar
 • Torfinn Slettebø
  12 januar 2023 11:25

  No må me snart få greie på korleis den jamne ukrainar ser på saka. Er det betre å vera daud enn demilitarisert?

  Svar
  • Interpol-sjefen i Russland påstår det høstes indre organer fra levende russiske krigsfanger, og fra sivile russere i områdene i Donbass som fortsatt er kontrollert av khazarene som hersker i Ukraina (dvs. makthaverne i Kiev). De mutilerte kroppene blir kremert i mobile krematorier for å slette alle bevis…

   Det finnes ikke grenser for satanisters ondskap.
   Og deres anti-religion ikke bare tolerer slik ondskap, den oppmuntrer til det.

   Se i alle fall de første 16-17 minuttene, og de siste 22 minuttene, av denne sendingen fra TruNews:

   trunews.com/stream/israel-accused-of-harvesting-human-organs-from-ukraine-war-dead

   Israel Accused of Harvesting Human Organs From Ukraine War Dead

   Svar
 • Torfinn Slettebø
  12 januar 2023 11:32

  Polen går endå sterkare inn i krigen:

  «– Et kompani med Leopard-tanks vil bli sendt til Ukraina som en del av arbeidet med å bygge en internasjonal koalisjon. Beslutningen er allerede tatt i Polen, skriver Duda i en twittermelding.»

  Oberstløytnant Karlsen er oppglødd.

  Svar
  • Bare en ny opptrapping mot ww3. Skyggefolket akter ikke å gi seg, de har «hele verden» å ta av som kanonfor tror de. Når skal det gå opp for dem at selv ikke befolkningene i nato-sfæren er enige med dem, kun «toppene», og resten av verden (85%) er på en helt annen kurs. Det rakner nå, kanskje skal verden etter 2000 år oppleve fred for første gang?
   Send Satan og hans små hjelpere tilbake i mørket der de hører hjemme, lås porten og kast nøkkelen.

   Svar
 • «Hvordan kan en fyr som dette betraktes som en «intellektuell» når han legger ut åpenbar desinformasjon? »

  Enda tristere er den unisone massive desinformasjonen vi får i norsk media.
  Media i Norge kan aldri mer latterliggjøre Nord-Korea uten å rødme.
  Skjønt, kan disse etterplaprerne rødme?

  Svar
 • Olav Sæther
  12 januar 2023 13:15

  Ukrainere som overlever krigen vil antakelig oppleve å se at deres land er overtatt av multinasjonale storkapitalister og spørre: Hva var det vi kriget for ?

  Svar
  • Med god oppslutning i år som ifjor og årene før samles ukrainere for å hylle Stepan Bandera med blomsterkrans på hans fødselsdag 1.januar.

   Svar
  • Torfinn Slettebø
   13 januar 2023 13:26

   Kva vest-ukrainarar krigar for, er sikkert gløymt for lengst, men utviding av Nato og herjing med russisk-språklege var vel hovudsakene? At Ukraina samstundes vert lagt ope for tvilsame utanlandske selskap får dei med på kjøpet.

   Svar
 • Med god oppslutning i år som ifjor og årene før samles ukrainere for å hylle Stepan Bandera med blomsterkrans på hans fødselsdag 1.januar.

  Svar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Fill out this field
Fill out this field
Skriv inn en gyldig e-postadresse.

Neste innlegg

Ana Belén Montes er nå sluppet ut av USA-fengsel.

Satt i 21 år i USA-fengsel for spionasje til fordel for Cuba.

Forrige innlegg

Bill Gates planlegger dette:

«Covid-vaksinere» matforsyningen for å vaksinere de uvaksinerte

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.