POSTED IN Frankrike, Kupp/Fargerevolusjoner

I våre medier og NRK: Om opprøret mot Putin som forsvant.

Det virkelige opprøret og borgerkrigen i Frankrike snakkes det ikke om.

6 kommentarer
Print Friendly, PDF & Email

Vi har hentet noen videoer herfra som forteller om et virkelig opprør og borgekrigslignende tilstander som nå utfolder seg i Frankrike. Det pussige er at våre store medier er mere opptatt av å beskrive en revolt i Russland som forsvant i løpet noen timer uten voldsbruk.

Samtidig herjes Frankrike av borgekrigslignende tilstander og 40 000 – 50 000 reservestyrker innkalles til innsats mot vold, plyndring og opptøyer. En må neste le når en ser hvordan verden nå snues på hode mens våre medier desperat prøver å ignorere de virkelige krisene i ulike Nato-land, mens en med politisk forstørrelsesglass blåser opp en konflikt i Russland som var over før den var begynt.

Frankrikes rike elite plyndret afrikanske land. Nå får de fattige i Frankrike denne politikken tilbake med renter. Den rammer den rike eliten i liten grad så langt. Men hvis de som er sinte klarer å organisere seg og rette raseriet mot dem som fortjener det, da… I motsatt fall risikerer landet politisk og sosialt kaos.

Legg merke til kommentarene.

Knut Lindtner
Redaktør

https://twitter.com/i/status/1674553270084198402
Denne kommentaren viser til at USA utnevnte Juan Guaido til Venezuelas president, selv om han ikke var valgt. Han var USAs mann i Venezuela. Ingen vestlige ledere våget åpent å protesterte mot denne direkte innblandingen i et annet land.

Dessuten viser den til den overdrevne rollen lederen for Wagner-styrkene er gitt i vesten og de vestlige mediene. En nøktern tilnærming ville fort ført til forståelse at konflikten i Russland var en mindre konflikt på toppen som Putin ikke kunne tape.

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.

6 kommentarer. Leave new

 • fredens religion

  Svar
 • sivile taklet gjerningspersonen som skadet flere med sin machete, og oslo er sånn en trygg by, ja jøss

  Svar
 • Det som er budskapet fra NATO-landene er at de kjemper for slikt som demokrati og frihet i Ukraina slik at Ukraina skal få samme demokrati og frihet som det man har i NATO-landene. Dette har nå blitt et problematisk budskap i og med dagens opprør/borgerkrig i Frankrike, noe som evt kan føre til en slags politisk og militær unntakstilstand i Frankrike og som i praksis kan bli et diktatur.
  Man skal også huske på at Minsk2-avtalen la opp til at en folkeavstemning i Donbas skulle avgjøre statusen til Donbas innenfor Ukraina (feks økt selvråderett innenfor Ukraina men ikke løsrivelse). En slik demokratisk løsning som dette ble i praksis forkastet av Tyskland og Frankrike som hadde underskrevet Minsk2-avtalen (trolig for å Putin til å roe seg ned mens det militære i Ukraina ble rustet opp til å krigføring for å erobre Donbas).
  Samtidig har NATO-landene støttet nazistiske dødsskvadroner i Ukraina som dreper politikere og andre som de ikke liker. Ikke særlig demokratisk det heller.
  Opprøret i Frankrike kan lage store problemer for NATOs troverdighet.

  Svar
 • Northern Light.
  2 juli 2023 14:41

  Ungarns statsminister Victor Orban: EU er nær konkurs. Hvem har ansvaret, og hvor er alle pengene?

  Av Swebbtv.
  Den europeiske union har avsporet fullstendig. Nå krever EUs maktelite enda mer penger fra medlemslandene. Men hvor er alle de andre pengene blitt av?, undrer Ungarns statsminister Viktor Orbán i en viral video på Twitter. Han krever svar.

  EU skulle være et prosjekt for fred og velstand. Det er ikke tilfelle. Nå er det en union for krig og milliardregn over legemiddelindustrien, globalistenes «grønne omstilling», Ukraina og andre ting.

  I et klipp på sosiale medier krever Ungarns statsminister Viktor Orbán å få vite hvor alle pengene er blitt av, og hvem som har ansvaret for at EU nå er på konkursens rand.

  Ifølge Orbán har EU-kommisjonen lagt frem et forslag til budsjettendring som oppfordrer medlemslandene til å gi enda flere hundre milliarder til Brussel.

  – Dette reiser spørsmålet: hvordan havnet vi i denne situasjonen? Hvordan kunne EU havne på randen av konkurs?, sier han i videoen på Twitter.

  – De vil at medlemslandene skal betale 50 milliarder euro slik at de kan gi dette til Ukraina, når de ikke engang kan redegjøre for pengesummene vi har sendt dit så langt. De vil ha mer penger fra medlemslandene for å kunne betale rentene på lånene som EU tok opp tidligere. Det er disse lånene Polen og Ungarn så langt ikke har sett en krone av.

  – De vil ha enda mer penger fra oss til innvandring, men ikke for å beskytte grensene, men for å ta inn immigranter. Og de glemte selvfølgelig ikke sin egen lommebok. De ber om milliarder av euro for å heve lønningene til Brussel-byråkratene.

  Ungarns standpunkt til dette er klart, påpeker Viktor Orbán på slutten av klippet.

  Først og fremst vil vi vite hva de enorme pengesummene vi har gitt så langt har blitt brukt til. Da vil vi også vite hvem som er ansvarlig for å bringe EU på randen av konkurs.

  Fra Swebbtv, publisert 30.06.2023.
  Oversatt fra svensk. Twittermelding med videointervju i orginalartikkelen.
  Orginalartikkel: EU nära konkurs, enligt Ungern: ”Vem bär ansvar, och var är alla pengar?”.

  Svar
 • «En må neste le når en ser hvordan verden nå snues på hode mens våre medier desperat prøver å ignorere de virkelige krisene i ulike Nato-land, mens en med politisk forstørrelsesglass blåser opp en konflikt i Russland som var over før den var begynt. »

  Norsk media i et nøtteskall.
  Hva var det Gro Harlem Brundtland uttalte :
  ‘Vi må ikke miste kontrollen over informasjonen til befolkningen.’ ;-)

  Svar
 • Northern Light.
  3 juli 2023 15:56

  Macron hygger seg på Elton John-konsert mens voldelige opptøyer herjer over hele Frankrike .

  Av Trevor Mauk.
  Frankrikes president Emmanuel Macron fikk kritikk for å ha vært på en Elton John-konsert torsdag kveld, mens Paris og resten av landet har vært herjet av voldelige protester. En video av Macron viser ham danse til Elton Johns «Saturday Night’s Alright For Fighting».

  Thierry Mariani fra Rassemblement national, det største opposisjonspartiet ledet av Marine Le Pen, sa at Macron på konsert mens «Frankrike sto i brann, var «helt uansvarlig» og påpekte at Macron heller foretrakk å applaudere Elton John», ifølge Fox News. Mariani siterte til og med Forkynnerens bok fra Det gamle testamente, «Ve deg, o land, når din konge er et barn», rapporterte Independent.

  Elton Johns ektemann, David Furnish, la ut et bilde av de to med Macron på Instagram, men innlegget har siden blitt slettet. Kommentorer på Instagramkontoen angrep innlegget som «feil timing», og: «Macron er under alt lavmål,» ifølge NDTV. En tredje kommentator la ikke fingrene i mellom, og sa: «Samtidig som et barn ble drept av politiet under hans regjering, hygger han seg på konsert. En skam for Macron».

  Konserten fant sted torsdag kveld men opptøyene begynte på tirsdag, og Frankrike hadde sin femte natt med demonstrasjoner på lørdag – 45 000 politi ble utplassert i Frankrikes gater for å bekjempe opptøyene.

  Hendelsen som utløste opptøyene skjedde tirsdag, da en politimann skjøt og drepte Nahel M. under en trafikkontroll i Nanterre, vest for Paris. Ifølge Reuters kjørte tenåringen i bussfeltet under en trafikkork da han ble stoppet, men nektet å vise førerkort og forsøkte deretter å kjøre videre.

  Politimannen skjøt ham i venstre arm og bryst, ifølge statsadvokaten i Nanterre, som la til at betjenten fryktet at tenåringen ville starte en biljakt og skade andre. Politiet sa at Nahel M. hadde vært kjent for å ignorere trafikkontroller tidligere. «Han måtte stoppes, men betjenten ønsket tydeligvis ikke å drepe sjåføren», sa politimannens advokat.

  En video i Paris viser en demonstrant bevæpnet med det som ser ut til å være et maskingevær. Vitner har også filmet bygninger som kollapser og andre ble fullstendig oppslukt av brann. Ytterligere en video viser hundrevis av demonstranter som ser ut til å plyndre og ødelegge eiendommer, og en video viser en buss som kjører gjennom flammer. Lørdag holdt hundrevis av muslimer i Frankrike en prosesjon for avdøde Nahel M. Associated Press rapporterte at president Macron avlyste sin reise til Tyskland på grunn av tilstandene i landet.

  Fra the Daily Wire, publisert 2 juli 2023.
  Oversatt fra engelsk. Linker, videoer og Tweet video som viser Macron på konsert i orginalartikkelen.
  Orginalartikkel: ‘Totally Irresponsible’: Emmanuel Macron Attends Elton John Concert While France Burns.

  Svar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Fill out this field
Fill out this field
Skriv inn en gyldig e-postadresse.

Neste innlegg

Rødt og Moxnes befinner seg i solens skarpe lys

Politikk er forretninger. Ikke rom for idealisme og tanker om hva som er rett

Forrige innlegg

Hvite trådlignende blodpropper.

Er de vaksinerelaterte?

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.