POSTED IN Krig-fred, Ukraina

I Ukraina er det en politisk løsning som fører til fred.

USA ønsker en langvarig krig derfor stopper forhandlingene.

15 kommentarer
Print Friendly, PDF & Email

Det blir stadig klarere hva som er USAs hensikter i Ukraina. En blodtappende krig for å svekke og ødelegge Russland. Målet er ikke demokrati og frihet for Ukraina, men å ødelegge Russland. Dette er en kamp på det globale sjakkbrettet.

At det fremstilles i våre store medier som en kamp mot barbari og for frihet og demokrati forteller hvor sterk desinformasjonen er kommet. Løsningen har vært politisk helt fra 2014 (Minsk-avtalene) men dette har Nato og Ukraina blokkert mens den lavintesive krigen har blitt ført overfor den russisk-talende befolkningen i Øst-Ukraina (Donetsk og Luhansk).

USAs utenriksminister Antony Blinken

I uttalelsen fra Blinken kommer USAs faktiske hensikter frem. De ønsker at krigen skal vare så lenge som mulig for å blodtappe Russland, slik sanksjonstiltakene også har til hensikt. Dermed blir en fredsløsning, en politisk løsning, ikke mulig fordi USA ønsker krig.

På den måten snues virkelighetsforståelsen på hodet. Krig tjener bare noe få. En fredlig politisk løsning er i befolkningens interesse.

Det betyr at det er USA som nå blokkerer for en politisk løsning som er stanset helt opp i Minsk og Tyrkia med Israel som mekler. USA ønsker en fortsatt krig og Zelinskij gjør bare det han får beskjed om. Han er ingen helt med et redskap for utenlandske krefter. 

Knut Lindtner
redaktør

Blinken forteller sine europeiske allierte at han tror Ukraina-krigen  kan vare ut 2022.

USA og deres allierte venter en «langvarig» konflikt og derfor pøser de inn våpen til Ukraina.

Av Dave DeCamp.

USAs utenriksminister Antony Blinken forteller til Washingtons europeiske allierte at USA tror krigen i Ukraina kan komme til å vare ut 2022. Dette rapporterer CNN på fredag, der de siterer to europeiske offisielle.

Rapporten sier at mange vestlige offisielle har vurdert at det ikke finnes noen kortvarig slutt på krigen, og offisielle kommentarer fra USAs myndigheter har også vurdert det slik.

Jake Sullivan - Wikipedia
Jake Sullivan

USAs nasjonale sikkerhetsrådgiver Jake Sullivan har advart om en «langvarig konflikt». Han sier det kan komme til å vare «i flere måneder, kanskje til og med lenger».

I forrige uke sa direktøren for Joint Chiefs of Staff general Mark Miley at han tror at krigen kan fortsette i flere år.

«Jeg tror dette kan bli en svært langvarig konflikt, kanskje det kan ta flere år», fortalte han House Armed Services Committee.

En senioronsatt i utenriksdepartementet forteller til CNN at Blinken «har diskutert med sine motparter bekymringer om at konflikten kan trekke ut. Men hans engasjement dreier seg om hvordan man på beste måte kan stanse den så raskt som mulig».

Men Blinken har ikke sjekket med Russland om en potensiell mulighet for å få slutt på krigen.

Blinken har ikke snakket med sin russiske motpart Sergej Lavrov etter den 15. februar. Og president Biden ser ikke ut til ha noen planer om å ha samtaler med den russiske presidenten Vladimir Putin.

I istedenfor diplomati med Moskva øker USA i betydelig grad sin militære hjelp til Ukraina.

På onsdag bevilget Biden nok en militær våpenpakke på 800 millioner dollar til Ukraina. Det vil si at den totale militærhjelpen til Ukraina siden Russland invaderte den 24. februar nå er kommet opp i rundt 2,6 milliarder dollar.

En annen senioransatt i USAs utenriksdepartement fortalte CNN at USA har «gjort en hel del. Så vi stoler på , og vi vil alltid stole på våre ukrainske partnere.  Men etter hvert som kampene nå dobler seg så øker vår beslutning om å gi dem våpen og utstyr de kan bruke». 

Russland advarte rent  formelt USA denne uken, og ba dem stanse å bevæpne Ukraina. Det skjedde i en diplomatisk note sendt til USAs utenriksdepartement fra den russiske ambassaden i Washington. 

Russerne sier at den vestlige kampanjen om å bevæpne Ukraina er å «kaste bensin på bålet» i konflikten, og at dette kan føre til «uforutsigbare konsekvenser».

Russland og Ukraina har hatt forhandlinger. Men USA og deres allierte har signalisert at de ikke ønsker at Kiev skal komme med noen innrømmelser overfor Moskva. 

Washington Post rapporterte forrige uke at for noen NATO-medlemmer «er det best for Ukraina å fortsette å kjempe og dø, heller enn å komme til en fred altfor raskt, en fred som kan komme til å koste Kiev og resten av Europa dyrt».

Oversatt av Ingunn Kvil Gamst

Forsidebilde: Giotto di Bondone | 1295 -30 | St. Francis Of Assisi Receiving Stigmata

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.

15 kommentarer. Leave new

 • Det er bare å forberede seg for krig.NRK meldte inatt Att Zelensky og IMF og Verdensbanken forhandlet om gjenoppbyggingen av Ukraina.
  Så IMF og Verdensbanken forhandler med Zelensky ?.Det betyr vel at de ikke regner Putin som seierherre.
  Er det noen som husker dokumentaren «en økonomisk hitman ?.450 billioner skal de låne til gjenoppbyggingen som kommer på toppen av en gjeld landet neppe vil kunne betjene.
  Noen som fortsatt ikke forstår at dette som alltid er bankenes krig ?.

  Svar
 • Jeg vil også si at Italias utenlandsgjeld om tallene Alexander Mercouri oppga er korrekte på 370 trillioner,så joda Bankene eier snart alt ,oss selv iberegnet.
  Husk å oppmuntre deres håpefulle til å gå i bankenes tjeneste.La de dø på slagmarken.Kanskje får dere en blikkstjerne med takkebrev fra banken når de dør som leiesoldater.

  Svar
 • Lisss Truss ,englands utenriksminister oppfordret frivillige til å dra i krigen.Det er visst noe edelt det å dø for banken.Boris Johnson gikk imot sin utenriksminister,men resultatet ble at mange reiste til Ukraina,mange vil ikke komme tilbake.

  Svar
 • Jeg tror jeg skal slutte å kommentere på Derimot.Her er for mange troll og her er for mange hjernevaska viktigPerJer.For mange her ser flisa i andres øyne men ikke bjelken i sitt eget.
  For mange her rir kjepphester som med litt logikk og fornuft kan motbevises.Dere har fått deres krig.
  Vi blir alle ofre,ikke mye gevinst vil dere få.Men det forstår dere ikke.

  Svar
  • Wasan Totland
   18 april 2022 10:13

   Hvilke valg har man som kommentator i dag? Det ville være leit om vi mistet din stemme her inne. Blekker som dokument og Resett er kun kontrollert opposisjon. Selv om enkelte ansatte der er ok er det en del av dem som sensurer dine kommentarer etter egen politisk oppfatning. Det gjaldt for corona og gjelder også dette russerhatet vi ser helt oppe i toppen til Demokratene. Folk som Christian Skaug og Kent Andersen gjorde at jeg ikke stemte på dem likevel. De er flinke på sine felt men blir sinte om man går imot dem. Man blir også stengt ut og de fleste som hadde geopolitisk innsikt er sluttet å kommentere der. Det er synd for ofte går jeg rett til kommentarfeltet, fordi der finnes den mest interessante informasjonen. Redaksjonene har ikke tid til å grave, men det ser det ut til at Lintner har, tross svært begrensede ressurser.
   Denne avisa har vært den beste på coronascamen, vil jeg si. Redaktøren er edruelig og har bena plantet fast på jorda. Psykologisk innsikt, framtidsrettet logikk og evne til kritisk tenking hjelper også.

   Svar
   • Hei Wasan,for mange debatanter her refererer fra verdens ekkokamre eller de er troll.Det blir som i Babel.Vår motstand mot dagens Nazister og Faszcister er tapt.
    Ett bankuvesen som styrer over «demokratiene med velvillige politikere som hjelper de med deres tyranni og en sovende befolkning som selv om striskjorta er på og havrelefsa blir morgendagens måltid ikke forstår en d ritt av hva som foregår,det koster for mye for meg å kjempe imot.Og tro du meg,kostnadene har vært store.
    Jeg er fratatt min morsarv av ett uvesen som kaller seg advokater.Min strømløse hytte er gjort verdiløs pga vindkraft,ingen vil engang ha hytta,men skatte får jeg lov til og hytta iflg juridiske eksperter er evig min inntil noen andre eventuelt tar på seg eierskapet.Da jeg kjøpte hytta for 15 år siden betalte jeg en veiavgift til skogeierforeningen på 20 kroner pr år,de to siste årene er veiavgiften steget til ca 5000 kroner pr år så du kan godt si at jeg med tvang betaler for en vindkraft jeg ikke vil ha.
    Og slik fortsetter bankenes og venstresidens tyranni,fullstendig rettsløse har vi blitt i bankenes paradis.Og det har ingenting Khazarer eller Rotschilder å gjøre,det er ekkokamrenes versjon for å forvirre.
    Så jeg gir meg,takk for kampen.

   • «ofte går jeg rett til kommentarfeltet, fordi der finnes den mest interessante informasjonen.» Samme her. MEN, er ikke enig med deg mtp. doc. Vi tenger all den skyts vi kan etablere mot MSM. Resett opplever jeg som mer restriktive, har fått slettet flere kommentarer der – er vel ikke for ingenting han, (Lurås), søkte stillingen som NRK sjef ..? (viktig å vise hvem du spiser «kirsebær» sammen med) Kommentarer som er blitt slette på Resett, har blitt akseptert både på Doc og her hos K.L. så de kan ikke ha vært helt «utafor» (Document har, dessverre, søkt pressestøtte og da må de gå stille i dørene) Vi ser/vet hvordan det gikk med, Hege Storhaug og hennes finansiering over statsbudsjettet. If you can`t beat them then join them – En farlig utvikling.

   • Og til, Jan – Du trengs her. Hold ut. Når du gir deg at du har tapt. ;-)

 • Grønn økologisk krigføring,ja man burde være like grønn på det området eller?

  Svar
 • Torstein Åsen
  19 april 2022 18:25

  He, he – konspirasjonsteoriene dere kommer med er helt fantastiske :-) Utrolig morsomt å lese, for en som digger konspirasjonsteorier.

  Svar
  • Det som skrives her er ofte like skrullete som på document.no. Her er det såkalte kommunister som ser sammensvergelser i enhver samtale de selv ikke er en del av.

   Svar
   • Hva er det som er skrullete? Eksempler?

   • Når flere nevner khazarer som relevant i Ukraina-krigen f.eks. Også Qusling nevnte khazarer som relevant i jøde-spørsmålet og om Russland.

  • De siste to år med plandemi har lært oss at «konspirasjonsteorier» er morgendagens sannheter.

   Svar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Fill out this field
Fill out this field
Skriv inn en gyldig e-postadresse.

Neste innlegg

Er du frisk er du dårlig butikk.

Big Pharma tjener på sykdom, ikke på friskhet.

Forrige innlegg

Mer realisme og politisk teft i tidligere tider

Cubakrisen og Ukraina: Krig og fred

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.