POSTED IN Endring av politikken, Helse

I Tyskland er det ikke trucker men spaserturer som er virkemidlet.

En global protestbølge mot Korona-tiltakene er underveis.

2 kommentarer
Print Friendly, PDF & Email

Faste, ukentlige koronaprotester i over 2000 tyske byer

Av Jan Herdal

«Spaserturer» på mandager er blitt tyskernes viktigste kodeord for protestene mot myndighetenes koronadiktatur. Sist mandag «spaserte» motstanderne mot koronatiltakene i 2 173 byer, ny rekord og nøyaktig 100 flere enn uka før.

Det er det pålitelige, koronakritiske nettstedet reitschuster.de som melder dette. Delstaten Baden-Württemberg leder, og rundet med 507 spaserturer for første gang 500-merket. 

Det ble svaret på delstatens innenriksminister Thomas Strobls appell om at «anstendige innbyggere ikke deltar i ulovlige demonstrasjoner. De følger anbefalinger fra politiet og holder seg til reglene.» Ordnung muss sein.

Tysklands innenriksminister Nancy Faeser (SPD) gir uttrykk for en eiendommelig demokratiforståelse, ifølge Reitschusters medarbeider Daniel Weinmann (pseudonym). Hun mener protestene går hånd i hånd med økende lokal høyreekstremismen, og at det handler om et opprør mot staten.

Kjennemerket på spaserturene er tvert om at det er «vanlige folk», ofte godt voksne, som noen ganger for første gang i sitt liv deltar i en politisk protest. Alt går rolig, disiplinert og hundre prosent voldsfritt for seg. Kravet er at koronatiltakene oppheves.

Det er myndighetene og deres repressive tiltak som blir stadig mer desperate. I byen Ostfildern i Schwaben trues det med «våpenbruk» mot ikke annonserte folkesamlinger mot koronatiltakene. Byens borgermester heter Cristof Bolay og er fra SPD.

Politiledelse Sør i byen Cottbus har lagt ned generelt forbud mot demonstrasjoner mot koronatiltakene fram til 13. februar. De stadige, uanmeldte «spaserturene» ansees som en trussel mot offentlig sikkerhet og orden.

Forsidebilde: Some Tale

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.

2 kommentarer. Leave new

  • Jo, og hvordan venstresiden vil ha stadig flere statlige tiltak. Med høyere skatter/avgifter og «bevilgninger» fra samme, slik at vi til slutt tror at det er staten som forsørger innbyggerne.

    Svar
  • Gå en tur med god avstand til medmennesker? Forbudt. Se hvordan politi pusser bikkjene på borgere. De blir hengt når den dagen kommer, brukte nyttige idioter av lavese karakter som kapoene i konsentrasjonsleirene, men de som stod bak er de jeg vil ha til å trene meg på å skyte blink

    Svar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Fill out this field
Fill out this field
Skriv inn en gyldig e-postadresse.

Neste innlegg

Skogen – et tidsvitne i jordens utvikling

Klimaendringer siste 10.000 år

Forrige innlegg

Fossil energi i Ukraina-konflikten

Tyskland — helt avhengig av russisk gass, olje og kull — truer Russland med å ikke kjøpe mer!

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.