POSTED IN Klima

I Sverige må kommunene forberede seg på store utgifter.

Utgiftsøkningene baseres på spådommer om kommende havnivå.

0
Print Friendly, PDF & Email

Dette innlegget er hentet fra det svenske nettstedet Klimatsans. En trenger ikke føye til så mye av kommentarer, men vi ser her et eksempel hvordan en prognosert utvikling ikke bare forteller om hvor langt fra virkeligheten en kan komme. Det skremmende er at den fører til store samfunnsmessige omkostninger, fullstendig unødvendige.

Og den fører til en almen skepsis mot etablert vitenskap fordi det passer noen å bruke den til politiske formål. Det er ingenting i den grafen som vises som tilsier en slik utvikling som grafen spår. Den er kun basert på prognoser og ikke på observasjoner.

Men slik er det blitt. Når observasjoner erstattes med spådommer og kunnskap erstattes med tvilsom politikk, da får vi grafer som den under.

Knut Lindtner

Thoralf Alfsson

SMHI:s data för verklig havsnivå fram till 2018 och dess prognos till 2100

Den prognosen bygger på IPCC:s “klimatmodeller” och används för rekommendationer till kommunerna att förbereda sig på. De varnas för vattenstånd om 1 – 3 meter högre än idag. Vilket lett till anpassning dels i form av höjda kajer i Halmstad och planer på en tre meter hög skyddsvall i Vellinge. I Stockholm byggs Slussen om för att hindra havsvatten från att strömma in i Mälaren, när verkligheten är att denna höjs en halv meter med den allmänna landhöjningen. Helt missriktade kostnader orsakade av att fackmyndigheten SMHI förskingrat sin naturvetenskapliga kompetens, för att istället följa aktuella Politiskt Korrekta ambitioner.

Forsidebilde: Jonathan Ford

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Fill out this field
Fill out this field
Skriv inn en gyldig e-postadresse.

Neste innlegg

For to år siden brukte de like mye som de ti neste på listen.

Nå bruker USA like mye til krig som de 11 neste.

Forrige innlegg

EØS:

Økende handels-ubalanse: Norge eksporterer mye mindre til EU enn vi importerer fra EU

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.